מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות לפיצויי פיטורים לעובד שהתפטר

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בענין זה מצאנו להזכיר מושכלות: "חובת תום הלב מוטלת גם על העובד וגם על המעסיק, וזאת לאורך כל מחזור העבודה, החל משלב הקבלה לעבודה, במהלך חיי העבודה וכלה בשלב הפיטורין או ההתפטרות מהעבודה" (ע"ע(ארצי)15868-04-18 גבריאל כותה – מדינת ישראל משרד המשפטים (7.4.2021)).
סעיף 3 לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג-1963 קובע כי "פיטורים סמוך לפני סוף שנת עבודה ראשונה, יראו אותם – אם לא הוכח הפוכו של דבר – כאילו נעשו מתוך כוונה להמנע מחובת תשלום פצויי פיטורים ואין פיטורים כאלה פוגעים בזכות הפיצויים". התובע פוטר לאחר 9.5 חודשי עבודה.
...
בנסיבות אלה, התביעה בגין רכיב שכר זה – נדחית.
בנסיבות אלה, תביעה זו נדחית.
סוף דבר: התביעה כנגד הנתבעת 1 מתקבלת בחלקה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ב"ש בשבתו באילת נפסק כדקלמן:

[15: עמ' 15 לפרוטוקול שורות 14-16] יוצא מכאן כי מכלול העדויות שבפנינו מלמדות כי התפטרות התובע איננה קשורה בקשר סיבתי ל"נסיבות שביחסי העבודה"; ומכאן שלא התגבשה בעיניינו של התובע זכות לפצויי פיטורים מכוח הוראות סעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים.
...
מהראיות שבפנינו ומהנימוקים שנפרט להלן אין בידינו לקבל את טענות התובע כי המניע להתפטרותו הן נסיבות שביחסי העבודה, כטענתו - מתוכנת העסקה פוגענית ואי תשלום זכויות כדין.
] מהמקובץ עולה כי במועד סיום הקשר, סוף מרץ 2013, עמדה לזכות התובע מכסת ימי חופשה של 12 ימים.
] סוף דבר: מהמקובץ עולה כי על הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: יתרת דמי פדיון חופשה – בסכום של 781 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.4.2013.
משהתקבלה התביעה בחלקה – כאמור בפסק הדין החלקי ובפסק דין זה - תשלם הנתבעת לתובע הוצאות שכר טרחת עו"ד בסך של 5,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם לפסיקה שהוזכרה, תנאי לזכאות לפצויי פיטורים לעובד שהתפטר בשל "הרעת תנאים" הוא שהוא ידרוש את תיקון ההרעה, תוך אזהרה שאם לא כן, הוא יתפטר.
...
פיצוי בגין הפרת הסכם ועגמת נפש באשר לפיצוי בגין "עוגמת נפש", נקבע בעניין דב"ע (ארצי) נג/99-3 משרד החינוך - מצגר, פד"ע כו 563: "בעוד שלערכאה השיפוטית הדנה בפיצוי על ניזקי ממון אין שיקול דעת בדבר עצם הפיצוי ושעורו וכל אימת שאלה הוכחו בפניה זכאי הנפגע לפיצוי על מלא נזקיו, מוקנה שיקול דעת לערכאה השיפוטית שעה שהיא דנה בנזק בלתי ממוני - והיא רשאית (אך אינה חייבת) לפסוק פיצוי בגינו, בשיעור שייראה לה בנסיבות המקרה." לא מתקיימות בענייננו הנסיבות החריגות שהוכרו בפסיקה המצדיקות פיצוי בגין "עגמת נפש" ולכן, דין רכיב תביעה זה להידחות.
לסיכום נוכח כל האמור לעיל, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע סך של 699.99 ₪ בגין הפרשי שכר, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 1.9.17 ועד ליום התשלום המלא בפועל.
בהתחשב בסכום התביעה, לעומת הסכום שנפסק, אנו מחייבים את התובע לשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

פצויי פיטורים בגין התקופה הראשונה, טוענת התובעת לפצויי פיטורים שכן התפטרה בשל גיוסה לצה"ל. סעיף 11(ג)(1) לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג-1963, קובע זכאות לפצויי פיטורים לעובד שהתפטר בשל גיוס לשירות סדיר כמשמעותו בסעיף 1 לחוק החיילים המשוחררים (החזרה לעבודה), התש"ט-1949.
...
לא מצאנו כי התנהלות הנתבע עולה לכדי המקרים החריגים המצדיקים פסיקת פיצוי בגין עוגמת נפש.
סיכום תביעתה של התובעת מתקבלת בחלקה, והנתבע ישלם לה את הסכומים הבאים: הפרשי שכר: סך של 6,134 ₪ בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום 1.4.12 (אמצע התקופה לצורך הנוחות) ועד מועד התשלום בפועל.
בנסיבות אלו ישלם הנתבע לתובעת הוצאות שכ"ט עו"ד בסך 8,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו