"
זכאותו של התובע לפצויי פיטורים
המקור הנורמאטיבי לטענתו של עובד הטוען כי הוא זכאי לפצויי פיטורים חרף העובדה שהתפטר, הנו סעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג – 1953 (להלן - חוק פצויי פיטורים) אשר זו לשונו:
"התפטר עובד מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות לענין חוק זה כפיטורים".
הסעיף קובע שתי חלופות להתפטרות בדין מפוטר: האחת, כי התפטרותו של העובד הנה בעקבות הרעה מוחשית בתנאי העבודה, והשנייה, כי התפטרותו נבעה בעקבות נסיבות אחרות ביחסי העבודה.
להלן טעמנו;
ראשית, בע"ע (ארצי) 251/09 רו"ח אלון לויטה - לויטה ליפסקי ושות' משרד רואי חשבון, מיום 15.9.2011 נקבע כי: "אין בהכרח חפיפה בין תנאי הזכאות לפצויי פיטורים לפי סעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים לבין תנאי הפטור מהחובה המוטלת על עובד מלתן הודעה מוקדמת, והנסיבות צריכות להיבחן בהתייחס לעצם העבודה בתקופת ההודעה המוקדמת.".
שנית, תנאי עבודתו של התובע נמשכו באופן דומה במשך כשנתיים, כך שלא מצאנו בנסיבות העניין הצדקה לפטור התובע מחובתו ליתן לנתבעת שהות לכל הפחות למצוא עובד מחליף ולהערך לסיום עבודתו.
...
יחד עם זאת וכאמור לעיל, משסכום הקיזוז גבוה מסכום הזכאות, אנו מחייבים את הנתבעת להשיב לתובע 1,970 ₪, בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום הקיזוז.
סוף דבר
על יסוד האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה.
פיצוי בגין העדר הודעה לעובד, בסך 3,000 ₪, בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום 14.2.15 (מועד הגשת כתב התביעה המתוקן);
פיצויי פיטורים בסך 9,300 ₪, בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום 1.1.15;
החזר בגין הפרש קיזוז הודעה מוקדמת בסך 1,970 ₪, בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום 1.1.15;
התביעה ליתר הסעדים – נדחית בזאת.