האם התובעת זכאית לתשלום מענק בגין תקופת התמחותה בבית החולים קפלן במחלקה הפנימית בסך 150,000 ₪, בנוסף למענק שקבלה בסך 300,000 ₪ בזכות העובדה שבחרה להתמחות ברפואה פנימית, שהוגדרה ע"י משרד הבריאות כמקצוע במצוקה?
זוהי השאלה בה עלי לידון בתיק זה. אקדים אחרית לראשית ואציין, כי לאחר שנתתי את דעתי לטענות הצדדים, לרבות עמדתו של הממונה על השכר באוצר, באתי לכלל מסקנה, כי דין התביעה להדחות, ולהלן אפרט את הטעמים שעמדו בבסיס הכרעתי.
...
האם התובעת זכאית לתשלום מענק בגין תקופת התמחותה בבית החולים קפלן במחלקה הפנימית בסך 150,000 ₪, בנוסף למענק שקיבלה בסך 300,000 ₪ בזכות העובדה שבחרה להתמחות ברפואה פנימית, שהוגדרה ע"י משרד הבריאות כמקצוע במצוקה?
זוהי השאלה בה עלי לדון בתיק זה. אקדים אחרית לראשית ואציין, כי לאחר שנתתי את דעתי לטענות הצדדים, לרבות עמדתו של הממונה על השכר באוצר, באתי לכלל מסקנה, כי דין התביעה להידחות, ולהלן אפרט את הטעמים שעמדו בבסיס הכרעתי.
סבורני, כי יש לבכר בעניין זה את עמדת הממונה, במובן זה שבנסיבות המקרה, תשלום 2 המענקים עולה כדי חריגת שכר אסורה, כהגדרת המושג בסעיף 29(א) לחוק יסודות התקציב, וזאת משמדובר במענקים שניתנו למען אותה מטרה ומהטעם שביחס לשניהם, ד"ר קדמן מילאה את אותה התחייבות ממש.
אלא שאין בקביעתי זו כדי לשנות את התוצאה אליה הגעתי, וזאת מן הטעם שסבורני, כי הנתבעת הצליחה לשכנע כי שני המענקים אכן נובעים מאותו מקור ומשרתים את אותה תכלית, ומשמדובר בתקופת התמחות אחת בלבד, המסקנה המתבקשת היא כי מדובר בכפל מענקים.
אחרית דבר
התביעה נדחית.
חרף דחיית התביעה, החלטתי שלא לעשות צו להוצאות, שכן סבורני, כי בתביעתה, העלתה ד"ר קדמן סוגיה עקרונית, וכי טיעוניה, הגם שלא ראיתי לקבלם, הנם טיעונים בעלי טעם.