פרופ' מירז אמנם קבע כי יש להוסיף לנכות בתחום הנפשי נכות זמנית בשעור של 11% בלבד , אך משאישר כי מצב נפשי זה גורם לכך שהתובע "שוכב" בכיסא גלגלים , ממילא נכותו התפקודית הנה בשעור של 100%, לפחות לתקופה שמאז התאונה ועד חלוף 3 שנים מהיום, דהיינו עד 31.12.2022.
כיסא גלגלים ממונע
התובע הצהיר כי נוכח המיגבלה הקשה ביד שמאל, והכאבים מהם הוא סובל בבית החזה, הוא אינו יכול להשתמש בכיסא גלגלים רגיל ומשתמש בכיסא גלגלים חשמלי במצב חצי שכיבה.
במסמך זה נאמר כי "לציין כי כיסאות גלגלים ממונעים מסופקים לנפגעי עבודה מתוקף הסכם עם ביטוח לאומי". הקווים המנחים לאספקת כיסאות ממונעים מציינים כי "כיסאות אלו יסופקו לנפגעי עמוד השידרה, הסובלים משיתוק מלא של 4 גפיים והמסוגלים להניע כיסא ממונע והמנהלים אורח חיים פעיל מחוץ לבית".
על פי מיסמך סיכום ביקור מיום 18.9.16 של קופת חולים כללית התובע סרב לשתף פעולה עם קופת חולים ולכן לא אושר לו כיסא גלגלים ממונע.
המסקנה בשחרור היא "ללא ממצא המסביר את תלונותיו".
על סמך ממצאים אלו החולה זכאי לכיסא גלגלים רגיל ולא לכיסא גלגלים ממונע".
...
נוכח האמור, ובמיוחד עקב חוסר שיתוף הפעולה מצידו של התובע, העובדה שלא הוכח צורך בהתאמת דיור על ידי המומחים והעובדה שמאז התאונה חלפו למעלה מ- 12 שנים ולא נעשה דבר בענין – אני קובעת כי התובע לא הוכיח כי הוא זקוק להתאמת דיור.
המסקנה בשחרור היא "ללא ממצא המסביר את תלונותיו".
על סמך ממצאים אלו החולה זכאי לכסא גלגלים רגיל ולא לכסא גלגלים ממונע".
סרובו לשתף פעולה עם כל הגורמים שביקשו לאמת את טענותיו – הן לענין התאמת דיור והן לענין התאמת כסא גלגלים תומכים בהתרשמותי ולפיכך אין מנוס מדחיית תביעותיו לפיצוי בגין נזקים שלא הוכיח עקב חוסר רצון לשתף פעולה ואין לתובע להלין אלא על עצמו.