מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות להסדר פנסיה תקציבית לעובדת מועצה מקומית

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

במסגרת עבודתו זו של התובע הוא צבר זכויות לפנסיה בהסדר של פנסיה תקציבית.
עריית הכרמל, כמו גם המועצות המקומיות, הנן גוף מתוקצב הכפוף להוראות סעיף 29 לחוק יסודות התקציב, ואין היא יכולה לאשר זכאות לפנסיה בנגוד להוראות החוק לעובד, שסיים עבודתו בטרם הגיע לגיל המזכה בפנסיה, ושלא פוטר.
...
אשר על כן, טענות התובע, שעניינן אפלייה - נדחות.
לאור האמור לעיל, גם דין טענות התובע באשר לאישור חופשה ללא תשלום עד להגיעו לגיל הנדרש בסעיף 15(4) לחוק הגימלאות - להידחות.
לסיכום: דין תביעת התובע על כל עילותיה - להידחות.

בהליך תובענה ארגונית (בין עובד לארגון עובדים) (תע"א) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

פסק דין מעלה חרמון ההכרה בזכאות התובע לתנאי פנסיה תקציבית, ניתנה בפסק דין מעלה חרמון במסגרתו נדונה שאלה רחבה יותר - האם עובדי ועדות מקומיות לתיכנון ולבניה מרחביות (אשר מרחב התיכנון שלהן כולל יותר מרשות מקומית אחת), זכאים לתנאי פנסיה תקציבית.
זאת בהתאם להוראת סעיף 263 לחוק התיכנון, תשכ"ה- 1965 (להלן: "חוק התיכנון והבניה") אשר קובע בין היתר כי "תנאי העסקת העובדים יהיו כתנאי העסקת עובדים במועצה מקומית". לאחר בחינת ההוראות הרלוואנטיות שבחוקת העבודה – סעיפים 79 ו- 80 נקבע לאחר דיון מפורט, כי בהצטרפות עובדי הועדה המקומית גליל מזרחי לפנסיה צוברת, יש לראות כויתור מפורש על פנסיה תקציבית, לפי סעיף 80 לחוקת העבודה.
בעיקר ביקש התובע - כי תנתן לו הודעה רשמית על כך שהוא נכלל בהסדר פנסיה תקציבית של הנתבעת 2 בהתאם לפסק הדין מעלה חרמון, כי הנתבעת 2 תיתן לו הודעה רשמית על השכר הקובע לפנסיה ולגובה דמי הניהול.
...
לסיכום פרק זה, הרכיב אותו יש להביא בגדר "המשכורת הקובעת" מבין רשימת הרכיבים שבכתב התביעה, הינו תוספת התמריץ בלבד ובשיעורה כפי שנקבע על ידי הממונה על השכר.
על אף זכאות התובע לפנסיה תקציבית וכן כי יופרשו לו סכומים בגין הרכיבים הלא פנסיונים (הזכאות הינה מ- 1995), סבורני כי מתן פרשנות תכליתית לאמור בפסק הדין תהיה זו אשר מיטיבה עם התובע בנסיבות העניין, באופן זה, שקופות הגמל לתגמולים לא יפורקו (למעט גדיש פיצויים).
סוף דבר: א. התובע זכאי לפנסיה תקציבית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

עמדת המדינה כפי שהוגשה ביום 20.12.2017, היתה במישור העקרוני, לפיה מהנתונים העולים מכתבי הטענות, התובעת הועסקה בחברות כ"א אשר הסדר הפנסיה התקציבית אינו חל לגביהן וכמו כן, בוטחה בפנסיה צוברת ב"מועד הקובע" בתקופת העסקתה במועצה – נסיבות אשר יש בהן כדי ללמד על כך שאינה זכאית לפנסיה תקציבית.
'עובד קיים' – עובד כהגדרתו לעיל, המועסק במועד הקובע על ידי רשות מקומית, וזכויותיו הפנסיוניות מבוטחות במועד הקובע בהסדר פנסיה צוברת, וכן עובד אשר במועד הקובע טרם השלים שנת עבודה אחת ברשות המקומית ולא היה מבוטח בהסדר פנסיה צוברת.
...
הוצאות ההליך למעט פיצוי בסך של 25,000 ₪, קבענו לעיל כי תביעתה של התובעת, אשר עמדה על סך העולה על 500,000 ₪, דינה להידחות.
במצב דברים זה, בו מתקבלת התביעה בחלק אשר קטן מ-5% ממנה, וכאשר המועצה נאלצה להתגונן בהליך מורכב, הכרוך בהוצאות מרובות, תוך שהחלק הארי של התביעה על סך של כ-490,000 ₪, נדחה, יש להשית על התובעת הוצאות בהתאם.
לפיכך, אנו מחייבים את התובעת לשלם למועצה סך של 15,000 ₪ בגין שכ"ט עו"ד. סוף דבר אנו קובעים כי על המועצה לשלם לתובעת סך של 10,000 ₪ (הפיצוי שקבענו בסך של 25,000 ₪ בקיזוז סך של 15,000 ₪ שכ"ט עו"ד) וזאת בתוך 30 יום מן המועד שבו יומצא למועצה פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

אציין כי בפה (נצ') 26834-09-14 אסלאם נפסו נ' משרד האוצר (לא פורסם, 01.05.2016) (להלן: "עניין נפסו") נפסק כי על המדינה לא מוטלת כל חובה להסביר לתובע את הוראות החוק בעיניין זה. מצופה מהתובע, כמי שטוען כי עניין הסדר הפנסיה חשוב לו, להיוועץ בגורם מקצועי בעיניין זה. אף אם אקבל את ההסבר של התובע כי לא הסתייג כי חשב שחל חרוג בעיניינו, הרי שאף לגירסת התובע, לכל הפחות מאפריל 2004, הוא היה מודע לכך שאינו זכאי לפנסיה תקציבית.
בהקשר זה, הפנה בא כוח המדינה בסיכומיו לפסיקת בית הדין לעבודה בע"ב (ת"א) 2127/02 חיים כהן נ' מועצה מקומית רמת השרון (לא פורסם, ראה פסקה 26 לפסק הדין, 05.05.2005): אין זה ברור כי בכל סיטואציה ובכל נקודת זמן קיימת עדיפות להסדר פנסיה תקציבית על פני הסדר של ביטוח מנהלים.
...
מעבר לכך ולמעלה מן הצורך, ככל שיטען כי לבית משפט זה סמכות אגבית לדון בטענה זו, טענה זו דינה להידחות לגופו של עניין.
הערות לסיכום בתביעה שבפני, הסעד אותו ביקש התובע הוא להעמיד אותו במקום בו היה, אילו היה חל עליו, במהלך שירותו במשטרה, הסדר פנסיה תקציבית.
לאור האמור, אני דוחה את התביעה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בהמשך, חתמה המועצה בחודש 6/02 על מיסמך שכותרתו "אישור לפי סעיף 10ב להסכם שנחתם בין ממשלת ישראל לבין מרכז השילטון המקומי בישראל ובין הרשויות המקומיות לבין עצמן" שם צויין שהמועצה היא הבעלות המקבלת; כי מועד תחילת עבודת התובע במועצה הוא 1.1.96 וכי כאשר יפרוש התובע לגימלה מהמועצה יחולו עליו הוראות הסכם לרציפות זכויות פנסיה מיום 22.7.76.
מאחר ותקופת הביטוח בקרן באה לאחר תום השרות במדינה, יש לראות בקרן כגורם המשלם, ועל הקרן להביא בחשבון – לצורך תשלום קצבת הזיקנה לתובע על ידה – את 23 חודשי הזכאות שצבר התובע בהסדר פנסיה תקציבית במדינה (סעיפים 2, 5 ו- 10 להסכם 1973).
...
משכך, טענות התובע שהיה על המועצה לערוך הסדרי רציפות זכויות פנסיה עם הקרן ועם מבטחים, דינן להידחות.
סיכום לאור האמור לעיל, אנו דוחים את התביעה ככל שעניינה חיוב המועצה לשלם לתובע קצבת פרישה.
כמו כן אנו דוחים את התביעה שעניינה חיוב מי מהנתבעות בתשלום פיצוי בעד ימי מחלה לא מנוצלים.
על אף שקבענו שעל הקרן לשלם לתובע קצבת זקנה, שוכנענו שסירוב הקרן לחתום על הסכם רציפות עם המדינה היה לגיטימי לאור הנתונים שהיו קיימים בזמן אמת בפני הקרן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו