נוכח טענות הצדדים, נדרשנו בפסק הדין לשאלות בדבר המתוה לפיו חושב שכרו של התובע, קרי האם סוכם עם התובע תשלום שכר שעתי או שכר חודשי? האם חרגה הנתבעת מהמתווה שסוכם והפחיתה תשלומים משכר העבודה?
בשים לב לשאלות האמורות נבחן תחילה את טענות הצדדים ביחס למתווה לפיו שולם שכרו של התובע ובהמשך נתייחס לטענות בדבר זכאותו של התובע להפרשי שכר בהתאם לראשי התביעה שנטענו ברכיב זה.
המתוה לתשלום שכר עבודה
חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה), התשס"ב – 2002 להלן: ("חוק הודעה לעובד") מטיל חובה על המעסיק למסור לעובדו, תוך 30 יום לכל המאוחר ממועד תחילת עבודתו, הודעה בכתב בה יפורטו תנאי עבודתו של העובד.
לאחר הפחתת הנתון השגוי של חודש 2/11, אנו קובעים כי התובע זכאי לפצוי בסך 29,754.25 ₪ בגן רכיב תביעה זה.
ניכוי שעות הפסקה
כפי שציינו בפתח הדברים, רכיב תביעה זה נוסף לאחר שהתובע עיין בדוחות הנוכחות וגילה כי הנתבעת נכתה שעות הפסקה משעות עבודתו.
דבריו של התובע במהלך עדותו אינם מותירים כל ספק כי הסיבה האמיתית אשר הובילה להתפטרותו, הייתה הצורך לטפול בילדים, צורך אשר נולד כתוצאה ממצב בריאותי של אב התובע.
...
בעניננו אין חולק כי לתובע לא ניתנה הודעה בכתב על תנאי עבודתו ומשכך הנטל להוכיח את הטענה לשינוי תנאי תשלום שכר העבודה, מוטל על הנתבעת ואנו סבורים כי היא לא עמדה בנטל זה.
לא הונח בפנינו כל מסמך המבהיר את תנאי העבודה הראשונים, במסגרתם נקלט התובע לעבודה, אולם נראה שאין חולק, כי בעת קליטת התובע סיכמו הצדדים כי שכרו ישולם לפי שעות עבודה כפי שגם הצהיר על כך חשב הנתבעת בסעיף 3 לתצהירו.
לאור האמור, אנו מקבלים את התביעה ברכיב זה וקובעים כי על הנתבעת להחזיר לתובע דמי הודעה מוקדמת בסך 2,000 ₪.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובע את התשלומים הבאים, בתוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין:
(א) פיצוי בגין ניכוי ימי העדרות בסך 29,754 ₪.
הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסך 8,000 ₪, אשר ישולמו לתובע תוך 30 יום, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.