אני סבור כי כניסתך הינה בהריון, או כניסתך להריון בסמוך לתחילת עבודתך, והסתרה זאת ממני עד לשבוע ה-14 הייתה בלתי הוגנת מצדך כלפי מקום העבודה.
הכרעת הדין
הפן הנורמאטיבי
נפסק כי "אין חולק כי קיימת בשוק העבודה תופעה של הפליית נשים בכלל והפליית נשים על רקע הריון והורות בפרט. בהנתן תופעה זו, המחוקק קבע הוראות מיוחדות שתכליתן למגר ההפליה ולהגן על נשים מפני תוצאותיה - חוק עבודת נשים וחוק השויון. הגנה זו באה לידי ביטוי, בין היתר, באיסור על פיטוריה של עובדת בהיותה הרה ככל שהשלימה תקופת עבודה בת שישה חודשים, באיסור לפטר את העובדת במשך שישים יום לאחר חופשת הלידה, ובקביעת כללים שונים לעניין נטל הראייה להוכחת התביעה, כאמור בסעיף 9 לחוק השויון. גם בפסיקתו של בית דין זה ביישום הוראות חוקים אלה באה לידי ביטוי החשיבות של הגנה על זכותן של נשים לשויון ולמניעת הפלייתן בכלל ועל רקע הריון בפרט [ראו בהרחבה בעיניין זה ע"ע (ארצי) 16117-07-10 ישראלה חסון ברקוביץ – M3 ישראל בע"מ [פורסם בנבו] (19.12.2013) והאסמכתאות שם]. יחד עם זאת, יש להזהר מיצירת מצב שבו כל פיטורים של עובדת בהריון, ייחשבו כפיטורים שלא כדין, המטילים חובה על המעסיק לשלם לעובדת פיצוי כספי. בנגוד לנטען על ידי העובדת, לא קיימת חזקה בדבר קשר בין הפיטורים לבין ההריון. ככל שמדובר בפיטורי עובדת שלא נידרש היתר לפיטוריה על פי הוראות חוק עבודת נשים, על בית הדין לבחון בכל מקרה לגופו, על יסוד מכלול הראיות והעדויות, אם היתקיימו התנאים להעברת נטל הראיה למעסיק על פי סעיף 9 לחוק השויון ואם מדובר בפיטורים הנגועים בהפליה על רקע ההריון, לרבות במקרה בו ההריון היה אחד השיקולים לפיטורים ו"הכתים" את הפיטורים, או שמדובר בפיטורים משיקולים עינייניים, בתום לב וללא כל קשר להריון.
התובעת נתלתה בכך שבחודשי הקיץ אין פעילות ולכן לא נידרש שובה אולם בחקירתו של מר שירה עולה כי לא מדובר בחוסר פעילות אלה "יחסית אין פעילות...זה לא מה שאני אומר, אמרתי שזאת תקופה שאין בה עבודה לא אמרתי שלא היה טעם שהיא תחזור בחודשי הקיץ. בואי נבין שניה, היא אמרה עד בערך יומיים קודם שהיא חוזרת בחודש מרץ, אותה גברת אומנסקי הייתה אז בהריון. בחודשים מרץ עד יוני יש תורנויות כיוון ששעות המכירות בין 9 בבוקר ל-9 בערב. אף בן אדם לא יכול לשבת מ-9 בבוקר ל-9 בערב. היא אמרה שהיא חוזרת במרץ אמרנו יופי, זה תואם איתה, סידרנו את התורנויות כך שתמר אומנסקי לא תצטרך בהריון אחרי הפלה כבר לשבת בתורנויות לילה. אז יומיים קודם היא אומרת שהיא לא חוזרת ומאריכה. עכשיו אני חייב להגיד משהו כי זה הכל נראה לי כמו תרגיל. הבחורה עבדה 8 חודשים מתוך זה סה"כ. מלכתחילה שהיא הודיעה לי שהיא בהריון אני זימנתי אותה אליי לפטר אותה והיא אמרה לי אני בהריון יכלתי לפטר אותה ואמרתי זה לא יפה, אם אני אפטר אותה עכשיו היא גם לא תקבל, אני יכלתי לפטר בתקופה של ארבעה חודשים עפ"י חוק אם היא עבדה סה"כ ארבעה חודשים..... החלטתי להיות נחמד כי זאת לא הייתה תקופה קריטית והשארתי אותה כדי שהיא תקבל את דמי הלידה, אני לא אמרתי את זה בתצהיר אני מסביר לך ולבית המשפט מה שהיה ואז היא הייתה אמורה לחזור במרץ והיא האריכה אני התעצבנתי וכתבתי מייל לא תקין אני מודה" (עמ' 20 ש' 7-28).
...
הנתבעת תשלם פדיון 5 ימי חופשה בסך 1041 ש"ח.
התביעה בגין דמי הבראה נדחית.
התביעה בגין הפרשי שכר נדחית.
כמו כן נוכח האמור לעיל מתקבלת טענת הנתבעת לקיזוז של 7ימי הודעה מוקדמת בסך 1458 ש"ח.
סך הכל תשלם הנתבעת לתובעת סך של 14,583 ש"ח.
לאחר ששקלנו את שאלת ההוצאות ושכ"ט עו"ד נוכח נסיבות ההליך מצאנו כי הנתבעת תשלם שכ"ט ב"כ התובעת בסך 2800 ₪ .