מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות לדמי אבטלה: פיטורים או התפטרות

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אין מקום לטענה בסיכומי התובע, כי עדות רואה החשבון אינה מהימנה בשל סתירה לכאורה בשאלה, האם התובע פוטר או התפטר נוכח אי התאמה בין טופס התביעה לדמי אבטלה לבין כתב הויתור.
על פי הדין, מי שהפסיק עבודתו מרצונו, ללא הצדקה לכך, לא יהיה זכאי לדמי אבטלה בתקופת 90 הימים הראשונים לאחר הפסקת העבודה, אך גם מי שפוטר ללא מכתב פיטורים יכול להוכיח, כי הפסקת העבודה נבעה מפיטורים.
...
המסקנה היא, כי לא ניתן לקבוע מי רשם את שם התובע בגב ההמחאה.
לסיכום, הוכח, כי התובע חתם על גב ההמחאה.
סוף דבר התביעה נדחית במלואה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

המוסד מסכים כי המקרה של התובע הנו מקרה יוצא דופן במובן זה שכל אחד משלושת החודשים בהם נמצא התובע זכאי לדמי אבטלה (החודשים 8/14, 7/15 ו- 8/15) היוה חודש ראשון בתקופה של ארבעה חודשים רצופים המתחילים בתאריך הקובע.
זאת בנגוד למצב הדברים הרגיל אליו התכוון המחוקק ושבו אדם שפוטר או התפטר דורש דמי אבטלה.
...
אלא שדעתנו היא שפרשנות תכליתית של סעיף 172 לחוק צריכה להוביל למסקנה, כי בנסיבות אלה ומבחינה מהותית מדובר באותה תקופה שבגינה כבר נוכו לתובע 5 ימי אמתנה, ועל כן התכלית של הנעתו לשוב למעגל העבודה כבר הושגה.
סוף דבר – על יסוד כל האמור התביעה מתקבלת והרינו קובעים, כי החלטת פקיד התביעות מיום 7.9.2015 אינה כדין וכי אין לנכות 5 ימי אמתנה מגמלת האבטלה של התובע בחודש אוגוסט 2015.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

חופשה ללא תשלום כבסיס לתביעה לתשלום דמי אבטלה בשלב זה, משסקרנו את הרציונליים בבסיסו של ביטוח האבטלה, את התנאים הקובעים את הזכאות לביטוח זה וכיצד תנאים אלה מגשימים את הרציונליים העומדים בבסיס ההסדר, נבחן כיצד יש ליישם זאת במקרה שבו לא הסתיימו יחסי העבודה בפיטורים או בהתפטרות, אך העובד בכל זאת נמצא מחוץ למעגל העבודה.
...
מוסיפה דעת המיעוט ומדגישה שלטעמה לו פנה העובד ב"זמן אמת" לתבוע דמי אבטלה "הייתה תביעתו בוודאי נדחית, ובדין הייתה נדחית". נזכיר כי במקרה שלפנינו, בגמר מיצוי החופשה השנתית לא שולמו למשיבה תשלומים כלשהם.
סוף דבר – עם כל ההבנה למצב אליו נקלעה המשיבה אין מנוס מקבלת הערעור.
סוף דבר על דעת כל חברי המותב הערעור מתקבל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה סעיף החוק הקובע את תקופת האכשרה הנדרשת לבחינת זכאות לדמי אבטלה הוא סעיף 161 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה – 1995 (להלן – החוק), הקובע כך: (א) לעניין סימן זה, תקופת האכשרה לגבי תקופת אבטלה פלונית היא 12 חודשים קלנדריים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה, בעד אחד או יותר מהימים בחודש, בתוך 18 החודשים בתכוף לתאריך הקובע.
דמי האבטלה הנם הפתרון המיידי שנותן הבטחון הסוצאלי למובטל, וככזה ממושו סמוך להפסקת תשלום שכר, אם בעקבות פיטורים או התפטרות ואם בעקבות יציאה לחל"ת, הוא תנאי בל יעבור.
...
בית הדין הארצי עמד על הקושי לכאורה בהגשת תביעה לדמי אבטלה עוד לפני שיחסי העבודה נותקו, ולמרות זאת הגיע למסקנה המתוארת לעיל: "הדואליות הקיימת במצב שבו החל"ת אינו מנתק את יחסי העבודה אלא רק משעה אותם יחד עם האפשרות שהעובד יהפוך לדורש עבודה ולכאורה יהיה זמין לקבל הצעות עבודה, מעוררת את השאלה אם במצב שכזה נכון לדחות את קבלת דמי האבטלה למועד סיום החל"ת שבו תיווצר ודאות שיחסי העבודה הגיעו לידי סיום. שכן על פניו, מתעורר קושי אמיתי להיענות להצעות עבודה עם תאריך סיום ידוע מראש או בנסיבות בהן מדובר בעבודה זמנית שאינה קצובה בזמן. על כך ניתן להשיב כי ישנן עבודות זמניות שהדרישה להן מתחדשת מעת לעת שיכול שיתאימו למובטלים הנמצאים בחל"ת. כך או כך, עלינו לבחון בשלב זה של הדיון, האם קיימת חשיבות בהגשת התביעה לדמי אבטלה באופן מיידי לאחר יציאת העובד ממעגל העבודה ובכלל זה גם במקרה של חל"ת. " לשאלה שהוצגה, השיב בית הדין הארצי כך (ההדגשה הוספה – ד.ו.): "המחוקק ייחד חשיבות להפעלת ביטוח האבטלה באופן מידי כלומר על ידי הגשת התביעה לדמי אבטלה בסמוך לסיום יחסי העבודה והפסקת תשלום השכר. זאת באמצעות הדרישה המפורשת לתקופת אכשרה, אשר אינה קיימת במקרה של עובד שאיננו מקבל שכר. לשם כך נעמוד על התפיסות שהדריכו את המחוקק ביצירת הסדר זה. תפיסות אלה נשענות על הנחות יסוד בנוגע לשוק העבודה ולהשתלבותם של עובדים בו ובמיוחד על השפעתה של תקופת אבטלה ממושכת על יכולתו של המבוטח לשוב ולהשתלב בשוק העבודה.
לאור כל הנימוקים שהובאו לעיל, אין מנוס מדחיית התביעה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

" אם נקבל את גרסת התובע שלא רצה לצאת לחל"ת אז החלופה השנייה לשבת בבית ולקבל משכורת היא – פיטוריו או התפטרותו וקבלת דמי אבטלה בהתאם לתאריך הקובע לפי כללי הזכאות לכל אחת מהחלופות.
...
סכום התביעה המקורי כ-165,000 ₪, חבות הנתבעת בסיכומו של דבר ולאחר קיזוז הסכומים ששילמה ביתר, 10,275 ₪ – 6% משווי התביעה המקורי.
אשר על כן, החלטנו לפסוק לתובע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 2,500 ₪.
משנדחתה התביעה כנגד הנתבע ישלם התובע את הוצאותיו בסך 2,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו