פסקי הדין שבערעור
עב"ל 123/07
בית הדין האיזורי בבאר שבע קובע בפסק דינו, שכל כולה של המחלוקת שבין הצדדים הנה מחלוקת משפטית בשאלה: "האם יש לכלול תקופה בה קיבל העובד פיצוי בגין הודעה מוקדמת, בחישוב תקופת האכשרה לצורך קביעת זכאות לדמי אבטלה". זאת באשר לא היה חולק, כי אם תלקח בחשבון התקופה שבעדה שולמה תמורתה של ההודעה המוקדמת, השלים מר זעפרני את תקופת האכשרה כנדרש בחוק.
...
לפי קביעתו של בית הדין "השאלה שבמחלוקת בין הצדדים הינה האם חסרים לתובע, לצורך השלמת תקופת האכשרה 13 ימים או שמא יש לו ימים אלה מאחר שביום פיטוריו מעבודתו בחברת מצר הפקות בע"מ, לא קיבל הוא הודעה מוקדמת לפיטורים ואת ימי ההודעה המוקדמת להם הוא זכאי יש להביא בחשבון כימי עבודה הנספרים בגדר תקופת האכשרה"
בית הדין קמא מסתמך על ההלכה כפי שיצאה מלפני בית המשפט העליון בעניין גוטר, ועל פסק דינו של בית הדין האזורי בבאר שבע בעניין זפרני, הוא פסק הדין מושא הערעור הנוסף המונח לפנינו, וקובע כי: "מכאן, שעל פי פסיקת בית המשפט העליון, הפיצוי הניתן בגין הודעה מוקדמת הנחשב כשכר, מביא למסקנה שגם במקרים בהם זכאי העובד רק לחלף הודעה מוקדמת, יחשבו ימי הפיצוי כימים שעבורם מקבל הוא שכר, ויש למנותם בגדר הימים אשר נספרים לצורך הכרעה אם נתקיימה במבוטח הוראת תקופת האכשרה הרלוונטית לו". בית הדין קמא דחה את טענת המוסד לביטוח לאומי לפיה, משלא שולמה למר קרויטרו "תמורת הודעה מוקדמת", ממילא אין עניינו דומה לזה של מר זפרני.
לטעמנו, אין בטענה זו ממש.
סוף דבר-
אין להתערב בקביעות שבפסקי הדין שבערעור , כי יש למנות את ימי תקופת ההודעה המוקדמת כחלק מתקופת האכשרה לעניין הזכאות לדמי אבטלה, גם אם המעסיק ויתר על עבודתו של העובד במהלכה.
הערעורים נדחים.