מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות לדמי אבטלה לעובדים במשרה חלקית

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לגירסת התובעת, בשל חזרתה לעבודה באפריל 2021 היא זכאית למענק חזרה לעבודה מהנתבע, ואולם במקום לשלם לה מענק כאמור הנתבע שילם לה דמי אבטלה חלקיים, באופן כזה שזכויותיה השונות נפגעו.
בקשר לגובה החוב – משגם מטענות התובעת וגם מטענות הנתבע עולה כי גובה החוב שנותר לתובעת עומד על 1,800 ₪, הרי שאנו מקבלים את טענות התובעת בעיניין זה. מענק חזרה לעבודה לרבות התוספת המוגדלת לגירסת התובעת בתצהירה, החל מיום 1.4.21 היא החלה לעבוד אצל מעסיק אחר במשרה חלקית ובשכר נמוך ולכן הייתה זכאית למענק חזרה לעבודה בגין 4 חודשים מאפריל 2021 ועד יולי 2021, כאשר הטיפול בעיניין מענק חזרה לעבודה היתנהל בסחבת.
...
סוף דבר בהתאם למפורט לעיל - תביעתה של התובעת נדחית.
היות ותביעתה של התובעת נדחית, איננו פוסקים צו להוצאות.
עם זאת מצאנו לנכון לציין, כי אנו סבורים שהתנהלות הנתבע בכל המתייחס לפניות התובעת לקה בחסר ויתכן שאם הנתבע היה מתייחס לפניותיה בזמן אמת, התובעת לא הייתה נדרשת להגיש תביעתה זו. הצדדים רשאים לפנות בערעור לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים תוך 30 יום מקבלת פסק דין זה. ניתן היום, כ"ד חשוון תשפ"ד, (08 נובמבר 2023), בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת פגעה בזכאותה של התובעת לדמי אבטלה שכן העבירה את התובעת לחלקיות משרה של 25% עד לחודש 10.2014.
...
טענותיה כיום כנגד ההחלטה לפיה, "יש סיבה רפואית מספקת להפסקת עבודתה התקנית ובכל תפקיד שירות המדינה" נטענות בחוסר תום לב. התוצאה היא, כי נדחית התביעה לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין.
אם הכוונה להפרש דמי האבטלה, הרי שרכיב זה לא הוכח, ואשר להסבר על החוב שנוצר בגין תשלום דמי מחלה בעת שקבלה פנסיית נכות, משהתובעת ויתרה על חקירתה והתנגדות של גב' פלדמן, וטענות הנתבעת לא נסתרו, דין התביעה בעניין זה להידחות.
טלי בוהדנה, בתצהירה ובעדותה הכחישה את פנייתה ללשכת המבקרים ואת האמירה המיוחסת לה. לאחר שבחנו את הראיות מסקנתנו הינה כי, התובעת לא הוכיחה "פרסום" לשון הרע על ידי טלי בוהדנה לרבות אמירה, כי היא "סוס טוריאני". המניע אשר לו טענה התובעת, קנאה בה בשל העובדה שעברה את מבחן המכרז הערכה נסתר.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בשאלון שהתובעת מילאה לאחר שהגישה תביעתה למל"ל היא נישאלה האם הועסק עובד במקומה וענתה – "לא... מעבר לענן עם מוגרציה למערכות אוטומאטיות שאינן דורשות מגע אדם". בכתב התביעה טענה שהובאה עובדת אחרת למישרה חלקית ולא אזכרה את עניין הענן.
סעיף 6ב' לחוק, המחריג כאמור את "בעל השליטה בחברת מעטים" מגדר הזכאים לדמי אבטלה קובע לאמור: "הוראות פרקים ז' [העוסק בביטוח אבטלה] וח'[העוסק בביטוח זכויות עובדים בעת פירוק], לא יחולו על בעל שליטה בחברת מעטים". בהתאם לכך, עוגנו בחוק גם הוראות משלימות לעניין אי גביית דמי ביטוח אבטלה ממי שהוא "בעל שליטה" בחברת מעטים (ר' סעיף 158 בפרק ז' לחוק המגדיר "מבוטח" לעניין הזכאות לדמי אבטלה וכן, סעיף 335(ה) לחוק העוסק בגביית דמי ביטוח).
...
לאחר שמיעת הראיות וסיכומי הצדדים לעניין התשתית העובדתית, אנו קובעים כדלקמן: בתביעה שהוגשה לבית הדין ובתצהירה טענה התובעת, כי היא החלה לעבוד בחב' אבלון-טלקום בע"מ בשנת 2013, אשר עוסקת במכירת מרכזיות טלפונים ואינטרקום.
לא נעלם מענינו שכרה הגבוה של התובעת שאף היה גבוה לעיתים משל בעלה, ואולם, לא רק שבעלה של התובעת נתן הסבר מדוע שכרה היה גבוה משלו, הרי שבפועל, על פי הפסיקה, שכר העובד אינו נמנה בין הקריטריונים שיש לבדוק בבואנו להכריע האם מבוטח כלשהו הינו בעל שליטה או לא. בכל מקרה, על פי הסכמת ב"כ התובעת, אנו קובעים כי שכרה הקובע של התובעת לצורך קבלת דמי אבטלה הינו השכר שהיא קיבלה עובר להעלאת השכר הסמוכה למועד סיום עבודתה – דהיינו 11,000 ₪ (ולא 16,000 ₪ - שכרה האחרון).
מכל המפורט לעיל – אנו שוכנענו כי התובעת שימשה כעובדת בעסק של בעלה, ולא היתה בעלת שליטה ועל כן זכאית לקבל דמי אבטלה, בהתאם לשכרה לפני ההעלאה.
סוף דבר תביעתה של התובעת מתקבלת בהתאם למפורט לעיל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מבוא וסקירת ההליך תביעתה של התובעת, הגב' שגית כהן בן מרדכי (להלן: "התובעת") הוגשה כנגד הנתבע, המוסד לביטוח לאומי (להלן: "הנתבע"), בגין זכאותה הנטענת לתשלום דמי אבטלה על פי הוראות חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 (להלן: "חוק הביטוח הלאומי").
התובעת מפרטת כי לאחר פיטוריה, קלטה החברה ביום 3.2.2019 עובדת חדשה כמחליפה, ובסמוך לכך גם קלטה לעבודה שתי פקידות נוספות במשרה חלקית.
...
לסיכום – לאור כל האמור לעיל, אנו סבורים שכלל לא ניתן להכתיר את פעילותה של התובעת בחברה, ככזאת שהיא בגדר עזרה משפחתית גרידא.
סוף דבר לסיכום – התובעת הוכיחה כי התקיימו יחסי עובד – מעסיק בינה ובין החברה.
משכך, דין התביעה להתקבל, ועל הנתבע לשלם לתובעת דמי אבטלה בגין עבודתה לתקופה שמחודש 2/2018 ועד לחודש 1/2019.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

מתלושי השכר עולה שהיחידה מועסקת 18 ימי עבודה בחודש (כ- 115 שעות חודשיות) ומשתכרת סכום של 5,000 ₪ כך שהנה עובדת במשרה חלקית, אולם אין כל מניעה שתעבוד במשרה מלאה, כפי שיעבדה עובר להליך פשיטת הרגל ואף הישתכרה אלפי שקלים יותר.
כמו כן, לטענת המערער היחידה לא גילתה האם הייתה זכאית לדמי אבטלה.
...
בתוך כך, אני דוחה את טענת המערער לפיה יש לכאורה טעם לפגם בכך שהיחידה משתכרת כיום פחות ולמרות זאת הגדילה הוצאותיה על ידי מעבר דירה (מבית הוריה) לדירה שכורה ותשלום שכר דירה.
המערער הוא רק אחד מהנושים, ואין סיבה שלא לתת עדיפות לפשרה שמגלמת תכנית גבוהה יותר, על פני בירור עובדתי שבסופו של דבר לא יעלה כלום, ויהיה בעוכריהם של כל הנושים.
נוכח האמור לעיל, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו