בתאריך 1/9/20 הונפק/נימסר לתובעת מכתב שכותרתו "יציאה לחל"ת בהסכמה בעקבות משבר הקורונה".
בתאריך 4/2021 שוב הונפקו לתובעת תלושי שכר מתובעת 2 לאחר שמהתאריך הנ"ל, חזרה, לטענתה לתפקידה שם.
השאלה שבמחלוקת היא האם התובעת הנה בעלת שליטה בעקיפין בתובעת 2 - שהנה חברת מעטים, שאם התשובה לשאלה זו תהיה חיובית הרי שהיא, אכן, בהתאם לסעיף 6ב לחוק הביטוח הלאומי וכפי שקבע הנתבע, אינה זכאית לדמי אבטלה.
בשנת 2011 עת עבדה התובעת בחברה השלישית (ובטרם עברה לעבוד בתובעת 2) אירעה לה תאונת עבודה אשר הוכרה על ידי הנתבע ככזו.
סעיף 335(ה) לחוק הביטוח הלאומי הרלוואנטי לעניינינו קובע כך: "מבוטח לפי פסקה (1) להגדרת מבוטח שבסעיף 158 למעט בעל שליטה בחברת מעטים ישתלמו בעדו דמי ביטוח אבטלה". מכאן היתן ללמוד כי בעל שליטה ב"חברת מעטים", אינו זכאי לדמי אבטלה על פי חוק הביטוח הלאומי.
בעב"ל (ארצי) 51264-10-13 תיתי - המוסד לביטוח לאומי, (ניתן ביום 14.7.16 - להלן - עניין תיתי), דן בית הדין הארצי לעבודה בתכלית הוראת סעיף 6ב לחוק הביטוח הלאומי, והחרגת ביטוח האבטלה מבעל שליטה בחברת מעטים וקבע כך:
"עולה איפוא מן הדברים כי על מנת להכריע בשאלת ה'שליטה" בחברת מעטים, לצורך קביעת הזכאות לדמי אבטלה, יש לערוך בחינה מהותית הנוגעת למידת ההשפעה של מי שנטען לגביו כי הוא "בעל שליטה", המתרכזת באותם פרמטרים או תנאים חלופיים שנקבעו בסעיף 32 לפקודת מס הכנסה (שליטה בזכויות ההצבעה, בהון המניות, בזכות לקבל רווחים או בזכות למנות מנהל כפי שנקבע בסעיף הנ"ל).
...
לא מצאנו בעובדה שרק בכתב ההגנה העלה הנתבע את הטענה להיותה של התובעת בעלת שליטה בעקיפין בחברת מעטים, כדי להצדיק את קבלת התביעה שכן כפי שפרטנו לעיל, השתכנענו כי התובעת היתה דומיננטית מאוד בניהול התובעת 2 ובקבלת החלטות בעסקיה של בעלה וכן, כפי שציינו בסעיף "מהלך הדיון" - לתובעת היתה הזדמנות להתמודד עם הטענה הנ"ל שהועלתה בכתב ההגנה וזאת הן במסגרת תצהיריה ותצהירי העדים מטעמה, הן במסגרת חקירתה הנגדית וחקירתם הנגדית של עדיה, הן במסגרת סיכומיה והן במסגרת סיכומי התשובה שהגישה.
בניגוד לאשר נקבע בתיק בל. 15416-07-20 טלי רוזנבלום - המל"ל אליו הפנתה התובעת בסיכומיה, לא מצאנו את גרסתה של התובעת כאן:"עקיבה ורציפה לאורך כל הדרך" כפי שמצא המותב בראשותו של כבוד השופט טל גולן בעניינה של טל רוזנבלום ולא האמנו לתובעת כאן כאילו לא היתה לה מעורבות בקבלת החלטות הקשורות לתובעת 2/לעסקיה של בעלה.
סוף דבר - לנוכח כל האמור לעיל ובשים לב לטעם שמצאנו בטענות הנתבע וחרף טענות התובעת הרינו קובעים כי דין התביעה להידחות מאחר והשתכנענו כי התובעת היתה בעלת שליטה בעקיפין בתובעת 2 שהינה בחברת מעטים.