המשיבה 1 הפניתה גם לבג"ץ 3483-05 די.בי.אס. שרותי לווין (1998) בע"מ נ' שרת התיקשורת (9.9.2007) וטענה כי מתן סעד המבוסס על פעילות בלתי חוקית יהווה תמריץ לאותם מפרי חוק שהונו את המדינה ושכמותם להמשיך ולדבוק בהתנהלות זו. נטען כי יש להחיל גם בהליך המינהלי את העקרון האזרחי לפיו מעילה בת עוולה לא תיצמח זכות תביעה.
נטען כי הנטל להוכיח מגורים עם הדייר החוזי במועדים הקבועים בחוק לצורך הכרה במעמד של "דייר ממשיך" הוא על הטוען לזכות, ונטען כי העותר לא הרים נטל זה.
נטען כי בהתאם לחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי ולנוהל 08/19 ישנה הגדרה ברורה לשאלה מיהו דייר ממשיך, וישנו פירוט של התנאים והקריטריונים שרק בהתקיימותם המצטברת יכול המבקש להיות מוכר כדייר ממשיך.
...
יש להעיר כי דווקא העובדה שלכאורה קיימת חפיפה מסוימת בין המועד בו מימש העותר סיוע בשכר דירה על סמך חוזה פיקטיבי לכאורה שהציג, לבין מועד בו הוא מופיע כמתגורר בדירה לפי דוחות ביקורי המעגל (הכוונה היא לטענת העותר בהתייחס לדוח מיום 12.3.2014 שהוגש וסומן ת/1, בו מופיע העותר כמתגורר בדירה, כאשר העותר המשיך לממש סיוע בשכר דירה ברציפות בין יוני 2013 ועד מאי 2014), דווקא מחזק את המסקנה כי דוחות ביקורי המעגל בין השנים 2009-2013 מדויקים, וכי העותר אכן לא התגורר במועדים אלה בדירה ולא הצהיר על מגורים כאמור.
הואיל והעתירה נדחית לגופה לא מצאתי לדון בטענות בדבר דחיית העתירה על הסף, אם כי יוער שעל פניו נראה שיש ממש בטיעוני משיבה 1 בדבר חוסר ניקיון כפיו של העותר, שמצהיר שהציג חוזים פיקטיביים בפני משרד הבינוי והשיכון ועתה מנסה לבסס טיעון משפטי לזכאות לזכויות על בסיס הונאה זו, עולה לכדי חוסר ניקיון כפיים המצדיק דחיית העתירה על הסף.
כתוצאה מכל האמור לעיל, העתירה נדחית.