המבקשת הגישה למשיב תביעה לגימלה לתקופה שמיום 11.2.21 ועד ללידה (שלימים התרחשה בשעה טובה ביום 4.8.21), לפי החלופה השנייה של סעיף 58 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה – 1995 ("סוג העבודה, מקום ביצוע העבודה או אופן ביצוע העבודה מסכנים את האשה בשל היותה בהיריון, או את עוברה, לפי אישור רפואי בכתב, ולא נמצאה לה עבודה חלופית מתאימה על ידי מעבידה").
בתחילה נדחתה התביעה, ולבסוף אושרה, לאחר המלצת רופא המוסד, לתקופה חלקית – לתקופה שמיום 23.6.21 ועד ללידה.
לאחר ישיבת ההוכחות הסכימו הצדדים לתשתית העובדתית ולמינוי מומחה רפואי יועץ לבית הדין אשר יחווה דעתו ביחס לזכאות המבקשת לגימלה לתקופה שמיום 16.2.21 (לגבי התקופה שקדמה, הוסכם כי ממילא קיימת מניעה משפטית) ועד ליום 22.6.21.
גם בבדיקה לא היה ממצא אובייקטיבי כלשהוא לתובעת, שחייב לשלוח אותה לבדיקות מעמיקות;
- אשר לבדיקה של התובעת בחודש 7/2021, ולגבי התקופה שבגינה אישר הנתבע לתובעת גמלת שמירת היריון, המומחה ציין כי לא ברור מדוע הרופא שבדק את התובעת בשלב זה אישר גמלת שמירת היריון עוד מחודש 2/2021, וכאשר התובעת נבדקה על ידי מומחה לכירורגיה אורתופדית רק בחודש 3/2021.
...
אולם, הפסיקה בעניין זה היא ברורה וחד-משמעית, והיא רלוונטית גם לאחר שהוצאו הנחיות אלה (ראו למשל: בר"ע (ארצי) 9526-01-21 גבאי – המוסד לביטוח לאומי (ניתן ביום 14.1.2021), סעיף 10);
שנית, מקובלת עלינו טענת הנתבע כי אין מקום להשוות בין עניינה של התובעת לבין הליך אחר.
כך הוא הנכון במקרה שלפנינו;
שלישית, מקובלת עלינו טענת הנתבע כי אין מקום להשוות בין עניינה של התובעת לבין ההליך היחיד שאליו הפנתה התובעת (ללא ציון מספר ההליך, וללא צירוף החלטת בית הדין).
ומה גם, שבמקרה שנידון שם היתה מחלוקת בין המומחים הרפואיים, וכאן אין מחלוקת שכזאת, היות שגם הרופא מטעם הנתבע סבר כי התובעת אינה זכאית לגמלה, ולמרות שלא נמצא אצלה ממצא נוירולוגי (ראו עמדותיו השונות של ד"ר יריב מטעם הנתבע, וכפי שהוגשו לתיק בית הדין על ידי הנתבע);
רביעית, אנו סבורים כי הטענה כי המומחה דוגל באסכולה מחמירה, לא הוכחה כלל על ידי התובעת, ומדובר בטענה שהועלתה בעלמא וללא כל סימוכין.
לאחר שעיינתי בכלל חומר התיק ובבקשת רשות הערעור נחה דעתי כי דין הבקשה להדחות גם מבלי להדרש לתשובת המוסד.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית.