מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות לגמלת הבטחת הכנסה - המצאת מסמכים

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במכתב נוסף, מיום 24.5.12, שכותרתו "גמלה להבטחת הכנסה, תביעתך מ-17.8.99- שתוף פעולה", הודיע הנתבע לתובע כי לאור העובדה שלא סיפק כמבוקש את המסמכים שנידרש להמציא לעניין הנכס בו התגורר בנו, הרי תשלום הגימלה הופסק מחודש 5/12, וזאת בהתאם לסמכות המוקנית לו על פי הנטען לפי סעיף 19 לחוק הבטחת הכנסה.
במסגרת דיון קדם המשפט, שהתקיים ביום 4.2.13 בפני כב' השופטת מיכל לויט, הגיעו הצדדים להסכמה כי ב"כ התובע ימציא לב"כ הנתבע את כל המסמכים הרלוואנטיים שבידיו לעניין הנכס, וב"כ הנתבע יעביר את החומר לפקיד התביעות לצורך בדיקה מחדש בדבר זכאותו של התובע לגימלת הבטחת הכנסה.
...
לאור כל האמור לעיל, הרי שמשקבלנו את טענת הנתבע לעניין ייחוס ההכנסות מהנכס לתקופה 1/99- 12/03, ומשקבלנו את האמור בחוות הדעת מטעמו לעניין שווי הנכס, הרי שבכל מקרה דין התביעה להידחות.
לכן בכל מקרה דין טענת ההתיישנות להידחות.
סוף דבר- התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שתיים הן המחלוקות, בשני התיקים המאוחדים שלפני: האם כדין קוזזו כספים מגימלת הבטחת ההכנסה של התובע והאם כדין בוטלה ביום 23.10.2013 זכאותו של התובע לגימלת הבטחת הכנסה, בשל אי המצאת מסמכים שנדרשו ממנו.
...
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, שוכנעתי כי יש לקבל את התביעה באופן חלקי, מהטעמים שיפורטו להלן.
לא יוצגו המסמכים כאמור, נדחית התביעה לגמלת הבטחת הכנסה מחודש אוקטובר 2013 ואילך, ולא נפל פגם בקיזוז סך 2,122 ₪ בגין חודש אוקטובר 2013.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעקבות בדיקה שערך הנתבע בדבר זכאות התובע לגימלת הבטחת הכנסה, נתבקש האחרון למלא ולהמציא הצהרה בכתב לנתבע אודות מספר הדירות בנכס בו הוא מתגורר.
ביום 3.4.2021 שלח הנתבע לתובע מכתב, שלפיו הופסקה זכאותו לגימלת הכנסה מאחר שלא המציא מסמכים, אבל ניתנה לאחרון האפשרות לחידוש טפול בעיניין.
...
התובע טען בהמשך כי "הבית בנוי מ-96. אני גרתי בבית ב-2000 בקומת קרקע. היה שלד למעלה. הילדים גמרו את הבית והתחתנו. אני מקבל הבטחת הכנסה מ-98. ב-2021 היו 3 קומות. זה מזמן 3 קומות משנת 2000" (ע' 3 ש' 2-4).
שביעית, לא מצאנו לתת משקל לראיות שצורפו לסיכומי התובע.
לגבי החשבוניות שצורפו- מדובר במוצרי חשמל בלבד אשר אינם בהכרח רלוונטיים למגוריו של עבד בדירה מעל התובע; בהתייחס לאישור לימודי בתו לשנים 2016-2017 (סע' 21 לסיכומי התובע) – הדבר אינו מחייב כי עבד התגורר בשנים אלה מעל דירת התובע דווקא; ואשר לקרמיקה - כיצד זה עבד רכש מוצרי חשמל בשנת 2012 לדירה (מכונת כביסה ושואב אבק) עת לדידו רק בשנת 2014 רכש קרמיקה לבניית ביתו? כאשר בהסכם המתנה הדירה הושלמה בשנת 2008? נוכח כללם של דברים, לא מצאנו בסיס לטענת התובע כי הוא זכאי לכך שלא תזקף לו הכנסה רעיונית בגין הדירה שמעליו- דירה בה מתגורר כיום בנו עבד.
אשר על כן, דין התביעה להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כאשר מדובר בתשלום הפרשים/זכאות רטרואקטיבית עקב המצאת מסמכים באיחור וכד' בכל מערכת הגימלאות של הביטוח הלאומי הגימלה משולמת כתשלום חד פעמי ולא ניתן לאפיין את מהות התשלום.
בעיניין עב"ל (ארצי) 51805-06-19 סמואלוב נ' המל"ל (מיום 30/8/20) חזר בית הדין הארצי על הלכה ידוע ולפיה: "...ההתייצבות בשירות התעסוקה היא תנאי מהותי לתשלום גמלת הבטחת הכנסה (עבל (ארצי) 26771-12-12 סעאדה אנעאם - המוסד לביטוח לאומי [פורסם בנבו] (11.11.14)). משלא התייצב המערער חודש מלא כנדרש, הרי שעל פני הדברים ממילא לא ניתן לאשר לו גמלת הבטחת הכנסה לחודשים המבוקשים...." בהתאם להלכה זו, התובע אינו זכאי להבטחת הכנסה לחודש 12/19 שכן לא חתם כדורש עבודה במשך חודש מלא.
...
בעקבות החלטתי מפרוטוקול הדיון, הגיש הנתבע בחודש 17/4/23 תעודת עובד ציבור נוספת על ידי גב' גלי שקלים.
לאור כל האמור, דין התביעה להדחות.
שעה שהתובע הלין במסגרת ההליך כאן לגבי חודשים אחרים שלא נכללו בהליך כאן, ולאור העובדה שהתובע אינו מיוצג על ידי עורך דין, אני קובעת כי התובע רשאי להגיש תביעה בגין חודשים אחרים, לאחר חודש 12/19, לבית הדין לעבודה, ובלבד שתביעה כאמור תוגש תוך 30 יום מקבלת פסק דין זה על ידו.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

גמלת הבטחת הכנסה שבקשה התובעת נדחתה נוכח אי השלמת מסמכים על ידה כנטען ע"י הנתבע.
אם כן, הכלל הוא כי חובה על הטוען לגימלה להמציא את כל המידע שמתבקש להמציא כדי לשכנע בזכאותו לכך, ולמעשה, קודם לכן, כדי לאפשר לנתבע לבחון את תביעתו ואת נתוניו ולהכריע על יסוד בסיס עובדתי מוצק.
כיוון שכך ,ומשחסר מידע ביחס לנכס לא ניתן כלל לבחון האם יש מקום לזקוף הכנסה רעיונית מן הנכס לתובעת ועל כן אין צורך להידרש לסוגיה זו. בשולי הדברים יצוין כי הנתבע טוען שבלאו הכי אין התובעת זכאית לגימלת הבטחת הכנסה נוכח אי התייצבותה בלישכת התעסוקה למעט במשך חודשיים מתוך התקופה שמאז הגשת הבקשה וכי נוכח הקף משרתה וגובה הישתכרותה אינה בגדר מי שמקיימת את עילת שכר נמוך הפוטר אותה מהתייצבות.
...
האם יש לקבל את טענת התובעת כי אין לה כל זיקה לנכס אביה המנוח בענאתא (להלן- הנכס) נקדים ונציין כי טענת התובעת בענין זה לא הוכחה ולמעשה ריבוי הגרסאות בענין הנכס הוא כשלעצמו לא זו בלבד שפוגע עמוקות במהימנותה של התובעת בכלל, אלא שהוא מחזק את המסקנה כי טענותיה נועדו לשמש כסות לזיקה אמתית שיש לה לנכס.
אשר על כן, התביעה נדחית.
לא בלי לבטים נוכח הקשיים המשמעותיים שמצאנו בגרסאות התובעת, לא ייעשה צו להוצאות, וזאת אך ורק נוכח מהותה של הגמלה בה עסקינן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו