למבקש תביעה בעלת סכויים טובים ומוצקים, המבקש פנה בידיים נקיות והשלכתו מחוץ למעגל העבודה 5 שנים לפני מועד פרישתו לגימלאות תיגרום לו נזקים כבדים.
בסעיף 2(ד) לחוק חיילים משוחררים מוגדר "נכה מילחמה", לעניין חוק זה, כך:
"נכה מילחמה, לצורך חוק זה, הוא חייל משוחרר שבתקופת שרותו הצבאי, או אדם שבהיותו בשירות חלקי , לקה מצב בריאותו מחמת מחלה או חבלה, באופן שכשרו לעבודה, שהיה מסוגל לה אילמלא לקה, נפגע פגיעה של ממש"
"שירות צבאי" ו "שירות חלקי" הוגדרו בסעיף 1 לחוק:
"1.(א) שירות צבאי לצורך חוק זה הוא -
מאחר שהמבקש עבד בפועל במשיבה עוד טרם הוכר כנכה צה"ל, לכאורה התייתרה מטרתו של הצוו, ויש להניח כי בשל כך לא פעל מי מן הצדדים במסלול זה. יוער, כי בשנת 1982, השנה בה נטען כי היה על המשיבה לפעול להוצאת הצוו לגירסת המבקש, טרם הוכר המבקש כנכה צה"ל, ולפיכך ממילא נשמט הבסיס לטענה זו.
מוסיף המבקש וטוען, כי המשיבה הפרה את חובתה לפי תקנה 4 לתקנות, הקובעת חובה לפיה על 5% מעובדי המפעל להיות נכי מילחמה.
בנסיבות העניין, בהן המבקש אינו טוען כי הופלה לרעה בשל נכותו, ובמסגרת ישיבת השימוע ניתנה לו היזדמנות לפרוש את מכלול טענותיו, לרבות לעניין נכותו, לא מצאתי כי המשיבה פעלה בנגוד להוראות חוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.
...
לאחר שקילת טענות הצדדים, שמיעת העדויות ועיון במסמכים ובסיכומים, מצאתי כי דין הבקשה להידחות, מן הנימוקים העיקריים הבאים:
לא הוכח לכאורה כי החלטת המשיבה לוקה בחוסר סבירות קיצוני
או נגועה בשיקולים זרים
בהתאם להלכה הפסוקה בבתי הדין לעבודה, כפי שפורטה בעע (ארצי) 1123/00 בית ספר תיכון עירוני - יצחק צויזנר, (27.6.01), אין בית הדין מחליף את שיקול דעת הרשות המוסמכת, וביקורתו מוגבלת לשאלות האם חרגה הרשות מסמכות, האם ההחלטה נגועה בשיקולים זרים, האם נפגעו כללי הצדק הטבעי או הוכח חוסר סבירות קיצוני, כדלהלן:
"כלל הוא, כי בית הדין לא ישים שיקול דעתו תחת שיקול דעתה של הרשות המוסמכת וכי לא יתערב בהחלטתה לשנותה, אלא אם כן נמצא כי אותה החלטה ניתנה בחריגה מסמכות, או כי יש בה פגיעה בכללי הצדק הטבעי, או כי היא נגועה בשיקולים זרים, או באי סבירות קיצונית היורדת לשורשו של עניין. בית הדין אף לא ישים שיקול דעתו תחת זה של הרשות אפילו היה הוא עצמו בוחר באפשרות אחרת מזו שבחרה בה הרשות ללכת, כל עוד מצויה אותה אפשרות במתחם הסבירות.[ ר' לעניין אי התערבות בהחלטת הרשות בג"צ 636/86 נחלת ז 'בוטינסקי נ' שר החקלאות, פ"ד מא(708 ,701 ,(2 סעיף 13; ועוד ר': בג"צ 389/80 דפי זהב בע"מ נ' רשות השידור, פ"ד לה(436 ,421 ,(1 ואילך; דב"ע נו6-4/ הסתדרות העובדים הכללית החדשה מדינת ישראל, פד"ע כט 358 ,345 ואילך. וכן ראה: ר' הר זהב, המשפט המינהלי הישראלי, תשנ"ז-1996, עמ' 435, פרק 15 והאסמכתאות שם]"
על אחת כמה וכמה נכונים הדברים, ובית הדין ינקוט משנה זהירות בשקילת הצורך בהתערבותו, שעה שבפיטורי צמצום עסקינן.
הבקשה לצו מניעה זמני נדחית.