השופטת לאה גליקסמן:
לפנינו ערעור וערעור שכנגד על פסק דינו של בית האיזורי בבאר שבע (סגן הנשיאה (כתוארו דאז) אילן סופר ונציגי הציבור גב' פסה מרקוביץ ומר משה חסון; סע"ש 44364-08-13), שבו נתקבלה ברובה תביעתה של המשיבה והמערערת שכנגד (להלן – העובדת) כנגד המערערת והמשיבה שכנגד, רשת הגנים של אגודת ישראל (להלן – הרשת), ונפסקו לזכותה פיצוי בגין פיטורים שלא כדין; הפרישי פצויי פיטורים; פצויי הלנת פצויי פיטורים; הפרישי שכר; פיצוי בגין אי ביצוע הפקדות לקרן פנסיה ולקרן הישתלמות.
במכתב נושא תאריך 18.7.2012 על נייר המכתבים של "מרכז תורני חינוכי – בי"ס נצח ישראל אשקלון", שנחתם על ידי מר בוכניק, שתאור תפקידו על פי האמור במכתב הוא "מנהל מוסדות" (ולגירסת מר רייך בעדותו הוא מנהל בית הספר; להלן – מר בוכניק או המנהל) זומנה העובדת להישתתף ביום היערכות לקראת שנת הלימודים תשע"ג, שהתקיים ביום 21.8.2012.
ביום 29.8.2013 הגישה הגננת את תביעתה לבית הדין האיזורי לעבודה, שבה עתרה לסעדים אלה: פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, ללא שימוע ולאלתר לאחר תחילת שנת הלימודים ובנגוד לתקנון שירות עובדי הוראה, בגובה שכר בעד שנת לימודים מלאה; פיצוי בגין עגמת נפש; פצויי פיטורים ופיצויי הלנת פצויי פיטורים; הפרישי שכר בגין אי תשלום שכר בהתאם להשכלתה ודרגתה בהוראה, וזאת על פי הכללים החלים על עובדי הוראה על פי תקנון שירות עובדי הוראה; הפרישי הפקדות לקרן פנסיה ולקרן הישתלמות.
העובדת הגישה ערעור שכנגד במסגרתו ערערה על אי פסיקת פיצוי נוסף בגין עגמת נפש למרות היתנהלותה החמורה של הרשת בסיום עבודתה; שיעור פצויי הלנת פצויי פיטורים שנפסק; דחיית טענתה כי היא זכאית לשכר על יסוד עשרה גמולים ולא תשעה גמולים; דחיית תביעתה להפרשי שכר וזכויות סוציאליות בעד תקופות שבהן לא עבדה ושולמו לה תשלומים שונים (הישתלמות, גמלת שמירת הריון, דמי לידה), עת לטענתה שולם לה בתקופות אלה בחסר בשל השכר המופחת ששילמה לה הרשת.
בנוסף, בית הדין האיזורי קבע כי מר בוכניק היה "רכז הרשת" אולם העובדת לא הייתה כפופה ל"גננת מרכזת", ואיננו רואים מקום להתערב בקביעה עובדתית זו. על כן, נדחה ערעורה של הרשת בנוגע לזכאות העובדת לגמול ניהול וותק בניהול.
...
אנו דוחים את ערעור הרשת בכל הנוגע לטענת הקיזוז.
לטעמנו, די בכך שתחשיב סכום הקיזוז שנטען בתצהירו של מר רייך היה מבוסס על כך שלולא מעשי העובדת היו נרשמים יותר ילדים לגן כך שמספר הילדים שהיו נרשמים לגן היה 32 ילדים, והרשת הייתה מקבלת תקצוב בסך של 8,881 ₪ לילד, ואבדן ההכנסה (בגין הילדים שלא נרשמו לגן) הוא 156,000 ש"ח, ואילו לפנינו נטען כי "הגן לא נסגר בגלל התנהלות המשיבה וזאת טענת הקיזוז כי לא קיבלנו עליו שקל תקצוב", כדי להמחיש כי טענת הקיזוז אינה מבוססת.
סוף דבר:
בכל הנוגע לנסיבות סיום עבודתה של העובדת ולפיצוי בגין אופן סיום עבודתה של העובדת נדחה ערעור הרשת ומתקבל חלקית ערעור העובדת.