האם נכון כי בקופ"ח צוין בעבר חשד לפריצת דיסק (2013)? אם כך, האם עובדה זו משנה ממסקנותיך בכל הקשור לרקע המחייב של פריצת דיסק לצורך הכרה בזכאות לגימלה?
האם נכון כי ככלל, סימפיזיוליזיס משפיע על האשה ההרה בעיקר בטיימסטר השלישי, תקופה בה נעדרה מהעבודה? האם עובדה זו איננה מחזקת את אמינות תלונותיה ומצדיקה הכרה בזכאותה לתקופה הקצרה יחסית במהלכה נעדרה מהעבודה?
ביום 24.5.2021 התקבלו תשובות המומחה לשאלות ההבהרה, כדלקמן:
"א. הטיפול הרפואי של ד"ר אולגה גורדון (מסמכים 14.8.18, 17.12.15), מתייחס לנתונים בהריונות הקודמים, צוינו בחוות דעתי מיום 10.05.20).
חוות-הדעת מנומקת, הגיונית וברורה; והיא עונה על השאלה שבמחלוקת, ולפיכך ניתן להסתפק בה. הטענה כי המומחה נשען על אסכולה המחמירה עם התובעת לא הוכחה, כך - לא הוצגו בפני בית-הדין מקרים בהם בנסיבות רפואיות דומות התקבלו חוות דעת הפוכות בעיניין של מבוטחות או תובעות; וכן לא הוצגו אסמכתות רפואיות לעניין זה. זאת על אף שכפי שציינה התובעת, אכן ישנם מקרים, המוכרים בחלקם אף לבית-הדין, בהם המוסד מאשר לנשים שמירת הריון בשל סימפיזיוליזיס.
...
גם טענת התובעת כי המומחה ענה על שאלות מתחום האורתופדיה שאינה תחום מומחיותו דינה להידחות, שכן התובעת עצמה היתה זו שהפנתה אליו את השאלה ובנוסף, על טענות מסוג זה לעלות לאחר ההחלטה על מינוי המומחה, ולא לאחר קבלת חוות הדעת או תשובות ההבהרה.
נוכח כלל המפורט לעיל, הבקשה למינוי מומחה רפואי נוסף או אחר - נדחית.
סוף דבר
בקשת התובעת למינוי מומחה רפואי נוסף או אחר - נדחית.