בקליפת אגוז, זה עיקר התביעה: התובעים התקשרו עם הנתבעת 1, אזורים בנין (1965) בע"מ (להלן: "אזורים") בחוזה לרכישת דירת גג, שהייתה עדיין "על הנייר" (להלן: "החוזה").
לא מצאתי, איפוא, במסמכים שום אישור, ולו במשתמע או במרומז, לטענת הנתבעות כי הטיפול של הערייה בבקשה להיתר בנייה "נתקע", בתקופת-המשנה הראשונה, הקריטית, של תקופת התנאי, עקב עומס יתר או חשדות לפלילים; או אף בתקופת-המשנה השנייה, באופן שהיה מסכל ניסיון לקבל בכל זאת היתר בנייה בתקופת התנאי, לפי תוכנית צנועה התואמת את התוכנית המפורטת, לו נעשה כזה על ידי ארי****.
לפי פשוטם של דברים, ובודאי לפי כלל הפרשנות נגד המנסח – אין לקרוא לתוך החוזה זכות של החברה לבטל את החוזה, או לשנות את המחיר החוזי לרעת הקונה, אם מתברר שהשינוי התיכנוני שיזמה משביח משמעותית את הדירה הנרכשת [נקבתי בשיעור 30%, לעניין פער השטח בין הדירה החלופית והדירה המקורית, בהתאם לחישוב בסיכומי התשובה מטעם התובעים, עמ' 2, המקובל עליי מטעמיו].
...
התוצאה היא כי התובעים זכאים לאכיפת החוזה, באופן שהם יקבלו את הדירה החלופית, שאינה אלא הדירה המקורית כפי ששונתה עקב שינויים תכנוניים שהנתבעות יזמו, במחיר החוזי המקורי.
בחנתי את תיעוד ההליכים שהתנהלו בין הנתבעות לבין מחלקת רישוי בנייה בעיריית אשקלון, והגעתי למסקנה כי היתר הבנייה לא התקבל בתקופת התנאי, והתנאים המתלים לא קוימו, לא בגלל סיבות התלויות בעירייה – אלא בגלל שינוי התוכניות חדשים לבקרים על ידי הנתבעות, במטרה לקדם את האינטרס שלהן להגדיל את מספר הדירות במיזם.
התביעה מתקבלת.