מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות יורשים לפנסיית המנוח

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם זכאית התובעת לכספי הפנסיה הצבורים של אביה או שמא זכותה של קרן הפנסיה להעביר כספים אלה לקופתה – זוהי הסוגיה העומדת להכרעתנו בתיק דנא.
המחלוקת: לטענת הנתבעות, במועד פטירת המנוח, הייתה זכאית המנוחה שהייתה אלמנתו של המנוח לקיצבת שאירים עד לפטירתה ולכן אין זכאות ליורשים על פי דין למשוך את הכספים מהקרן.
...
מצאנו מקום לציין כי אין בידינו לקבל את טענת התובעת כי מאחר שהמנוחה ניסתה להתאבד טרם מותו של המנוח, הרי שאין לראות בה כמי שנפטרה אחריו.
כל אלה מובילים למסקנה כי שני בני הזוג גילו דעתם שאינם רוצים להיות יחדיו בשותפות ובזוגיות.
התביעה מתקבלת.
הנתבעות תשלמנה לתובעת שכ"ט עו"ד בסך 7,500 ₪ והוצאות משפט בסך 1,000 ₪.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעות, בתקנון הישן של קג"מ מופיע כי ליורשים קיימת זכות בלתי מסויגת לקבל מענק פטירה, וכך גם בתקנון האחיד לקרן פנסיה חדשה שפורסם על ידי המפקחת על הביטוח, אשר ניכנס לתוקף החל מחודש 2/2017, ממנו עולה כי ליורשים עומדת הזכות לכספים מהיתרה הרשומה על שם המנוח.
...
לאור כל האמור, מבקשות התובעות, כי על בית הדין להצהיר כי התובעות כיורשות של המנוח, קמה להן הזכות לכספים הן בהתאם לסעיף 49(ד) והן בהתאם לסעיף 49(ב) לתקנון.
בהתאם לאמור, אין אנו מקבלים את טענת התובעות כי הופרה על ידי הנתבעת החובה לגלות למנוח, כי יורשיו לא יהיו זכאים להחזר כספים מהקרן.
סוף דבר: לנוכח כל האמור לעיל, אנו קובעים כי דין התביעה להידחות.
מאחר שקבענו כי דין התביעה להידחות אין אנו נדרשים לתת את דעתנו לסוגיית השיהוי בהגשת תובענה זו. בנסיבות המצערות של העניין, החלטנו שלא לחייב את התובעות בתשלום הוצאות משפט.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

האם התובעים, שהנם יורשיו של מר אלישע דוידוב ז"ל (להלן –המנוח), זכאים לכספי הפיצויים הצבורים בקופת הפנסיה של הנתבעת 1, או שמא, הנתבעת 2, אלמנת המנוח היא זו שזכאית לכספים אלו – זו השאלה העומדת להכרעתנו בהליך זה. המחלוקת בדבר זכאות התובעים לכספי הפיצויים נובעת מהעובדה שבצוואתו צווה המנוח את כל רכושו לתובעים ובכלל זה את כל הכספים המופקדים לזכותו אצל הנתבעת 1, בעוד שלפי תקנון הנתבעת 1, הנתבעת 2, אלמנתו של המנוח, היא הזכאית לכספים הצבורים בקרן בגינו של המנוח.
...
עולה כי לא רק לשון החוק אלא גם תכליתו תומכות במסקנה כי יש לפרש את נוסחו של סעיף 147 ככזה שאינו מבחין בין סוגי קופות הגמל השונים, ולכל הפחות הסוגים המנויים במפורש בסעיף, ביניהם – קופת הגמל לתגמולים.
אשר על כן, התביעה נדחית.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

קרן הפנסיה הביאה בפני המנוח את האפשרויות שפניו וזאת במסגרת הדו"חות השנתיים כאשר מעדותו של שמא סלימאן עלה כי אף הוסבר למנוח שקיבלת קצבת נכות תאיין את הזכאות שלו (במקרים מסוימים) ושל יורשיו למשיכת כספים בסכום חד פעמים ממבטחים.
...
עוד נציין בהקשר זה כי איננו מקבלים אף את טענתם הכללית של התובעים אשר לא פורטה כנדרש, לפיה מבטחים הפרה את חובת תום הלב החוזית כלפי המנוח בכך שלא הסבירה לו על האפשריות שלפניו והשלכותיהן.
עיינו בטופס ולא מצאנו כי החלקים בטופס בהן הצהיר המנוח בין היתר כי ידוע לו כי קבלת קצבת נכות מהקרן תשלול את הזכות למשיכתה של הכספים וכי במקרה של פטירה בתקופת הזכאות לקצבה לא יהיה היורשים זכאים למשיכת הכספים, אינם ברורים או שנכתבו באופן כזה שנועד להסתיר את קיומם בפני המנוח, כאשר מהעדות של נציגת רפאל אנו מבינים שהמנוח הקדיש תשומת לב יתרה לסעיף זה שכן נציגת רפאל מתחה שני קווים תחת ס"ק ה' (כפי שצולם לעיל) וזאת כדי המנוח יוכל דרוש הסברים לגבי סעיף זה. בכל מקרה לא ניתן ללמוד על כך שנעשה ניסיון כלשהו מצד מבטחים להסתיר מהמנוח סעיפים בטופס.
סוף דבר, מכל המפורט לעיל, דין התביעה להדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בהתאם זכאים יורשי המנוח גם להפסד פנסיה לפי 12.5% בסך של 418,000 ₪ (מעוגל).
...
דיון והכרעה- לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, נסיבות התאונה הקשה והתוצאה הטרגית והאיומה, ובהתחשב בקבלות שצורפו בגין מצבות כל בני המשפחה לתצהירי יורשי המנוחה במסגרת ראיותיהם, אני פוסק פיצוי גלובלי על דרך האומדנה בגין הוצאות קבורה ואבל בסך של 15,000 ₪ ליורשי המנוח ז"ל ובסך של 15,000 ₪ ליורשי המנוחה ז"ל. בנוסף, הנתבעת תשלם לתובעת 2 בת.א 49276-12-19 את הוצאותיה בגין הטיסות לארץ בסך של 17,050 ₪ מאחר ולא שוכנעתי לקבל את טענת הנתבעת כי יתכן והטיסות היו נחוצות גם לצרכים אחרים, כאשר הנתבעת גם לא חקרה את התובעת 2 ישירות בעניין זה. הפסד הכנסות בשנים האבודות יורשי המנוח הגישו את הסכם העסקה של המנוח עם חברת אנגוג בע"מ (להלן:"אנגוג"), החברה בה עבד המנוח החל מיום 9.4.18 ועד מותו המצער וכן את תלושי שכר של המנוח בחברת אנגוג.
לסיום התביעה מתקבלת.
התובעים יורשי המנוחה זכאים לפיצוי כמפורט להלן: א. בגין נזק שאינו נזק ממון - 49,000 ₪ ב. בגין הפסד הכנסות של המנוחה ב"שנים האבודות" – 2,611,500 ₪ ג. בגין הפסדי פנסיה - 305,500 ₪ בגין הוצאות קבורה ומצבה - 15,000 ₪ בגין החזר הוצאות טיסות (לתובעת 2)- 17,050 ₪ ו. בגין הפסדי קצבת זקנה 150,000 ₪ סה"כ: 3,148,050 ₪ התובעים יורשי המנוח זכאים לפיצוי כמפורט להלן: א. בגין נזק שאינו נזק ממון - 49,000 ₪ ב. בגין הפסד הכנסות של המנוח ב"שנים האבודות" – 3,342,700 ₪ ג. בגין הפסדי פנסיה - 418,000 ₪ בגין הוצאות קבורה ומצבה - 15,000 ₪ בגין הפסדי קצבת זקנה - 90,000 ₪ סה"כ: 3,914,700 ₪ הנתבעת תשלם לתובעים יורשי המנוחה פיצוי בסך של 3,148,050 ₪ ובנוסף תישא בשכ"ט ב"כ התובעים בשיעור 15.21% ובהוצאות המשפט (אגרת המשפט ושכר עדים ככל שנפסק ושולם על ידי התובעים למעט בגין חוות דעת ד"ר לוי לגבי פוטנציאל ההשתכרות של המנוח).
הנתבעת תשלם לתובעים יורשי המנוח פיצוי בסך של 3,914,700 ₪ ובנוסף תישא בשכ"ט ב"כ התובעים בשיעור 15.21% ובהוצאות המשפט (אגרת המשפט ושכר עדים ככל שנפסק ושולם על ידי התובעים).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו