בתעודת עובד הציבור שהוגשה מטעם עובד חברת דואר ישראל, צוינו פרטיהם ומסלולם של שלושה דברי דואר שנשלחו לכתובתו של הנהג, הכוללים זימון לקורס ייעודי והודעה בדבר התליית הרישיון.
בתשובתם לערעור מטעם מנורה, טענו המשיבים, בתמצית, כי אין מקום לייחס לנהג ידיעה קונסטרוקטיבית אודות התליית הרישיון; כי מנורה צרפה אסופה של דברי דואר לא רלוואנטיים, המתייחסים לקורסי ריענון נהיגה, תוך שנמנעה מהצגת דבר הדואר הרלוואנטי בעיניין התליית הרישיון; וכי אין בתעוד שהגישה כדי להעיד על מסירת הודעת ההתליה לנהג עובר למועד התאונה.
בהקשר זה הודגש כי לנוכח ההשלכות הקשות הכרוכות בשלילת כסוי בטוחי, נקבעה זה מכבר דרישה להוכחת מתן הודעה של ממש אודות הפסילה; וכי הודעה כאמור יכולה להימסר באמצעות המצאה כדין של הודעה כתובה, היוצרת הנחה לכאורה בדבר קיומה של ידיעה על תוכן המסמך.
לעמדתה, בית המשפט המחוזי הגיע למסקנה שגויה בדבר משלוח דברי הדואר, וזאת על סמך "טענות ו/או קביעות עובדתיות חדשות" ותוך היתעלמות מההסכמות אליהן הגיעו הצדדים.
...
לעומתו, בית המשפט המחוזי הגיע למסקנה לפיה אין מקום להימנע מהחלת חזקה זו בנסיבות דנן, ובהתאם לכך "לא על המבטחת [מנורה – י' כ'] היה הנטל להוכיח את נסיבות אי-דרישת דבר הדואר הרשום, אלא על הנהג".
מסקנתו זו של בית המשפט המחוזי מקובלת עליי.
על רקע האמור, ובדומה לכלל שנזכר לעיל – אין מקום, לעמדתי, לסטות מהסכמות עובדתיות אליהן הגיעו הצדדים, למעט במקרים חריגים שבחריגים, ויש להיזהר אף יותר מקום בו מדובר בערכאת ערעור.
לעמדת בית המשפט המחוזי, שהינה, כאמור, מקובלת עלי – משעה שנשלחה הודעת ההתליה בהתאם להסדר הקבוע בתקנה 550(א) לתקנות, יש מקום להחיל את חזקת המסירה הקבועה בתקנה 550(ב) לתקנות, ולבחון האם עלה בידו של הנהג להפריך את החזקה, בהתאם לאמור בסיפא של תקנה זו.
האם עלה בידו של הנהג להפריך את חזקת המסירה? בית משפט השלום התרשם באופן ישיר מעדותו של הנהג, וקיבל את גרסתו לפיה לא היה מודע להתליית הרישיון במועד האירוע.