הנתבעת הגישה באותו יום תלונה במישטרה על גניבה ממעביד.
עכשיו, אתה בעצמך, ולא מישהו אחר, נתן עדות נוספת במישטרה, אחרי החקירה הראשונה שלך, ב-13 בנובמבר 18, עמוד 20 לנספחים של הנתבעת, ואומר החוקר ששוחח איתך: "נישאל על קבלות", אתה נשאלת "על קבלות עבור מוצרים שנגנבו אשר הוצגו בסרטונים במעמד חקירת החשוד", מסרת, "הוא מסר" זה אתה "המוצרים האלו לא עברו קו קופות על כן לא ניתן לדעת מה נגנב בדיוק גם לא על סמך המצלמות, ומסר כי אין לו קבלות". זאת אומרת, אפשר לסכם שאתה בעצמך אומר שלא ניתן לדעת מה נילקח, אם נילקח.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים:
דמי גמולים לפנסיה (חלק המעסיק) בסך 8,208 ₪ לתגמולים ועוד 7,575 ₪ לפיצויים, בצרוף הפרישי הצמדה וריבית כחוק מאמצע התקופה המזכה (1.4.18) ועד התשלום בפועל;
החזר חלקו של העובד שנוכה משכרו ולא הועבר ליעדו (קרן הפנסיה) בסך 4,665 ₪, בצרוף הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.3.18.
...
דיון והכרעה
נסיבות הפסקת עבודתו של התובע
בכתב התביעה נטען שהתובע פוטר מעבודתו, לאחר שביום 9.11.18 נקרא לבירור שנעשה שלא כדין, הוטחו בו האשמות בדבר גניבה ממעסיק ובסופו של דבר, התובע נאלץ לשבת בביתו לא להגיע לעבודה בגלל איומים שספג בבירור.
לא מצאנו כי יש באיזו מטענות התובע כדי לסתור או להסביר באופן שונה את הודאתו המפורשת בתחנת המשטרה, לפיה במשך כשנה, גנב מדי יום מוצרי מזון בשווי של כ – 50 – 100 ₪.
התביעה להטלת עיצומיים כספיים על הנתבעת נדחית, מאחר שהסמכות להטילם נתונה ל"ממונה" כהגדרתו בחוק להגברת האכיפה של דיני העבודה, תשע"ב – 2011, היינו "מפקח עבודה בכיר שמינה השר" (כיום – שר העבודה, ר' סעיף 3 לחוק).
סוף דבר – התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים:
דמי גמולים לפנסיה (חלק המעסיק) בסך 8,208 ₪ לתגמולים ועוד 7,575 ₪ לפיצויים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מאמצע התקופה המזכה (1.4.18) ועד התשלום בפועל;
החזר חלקו של העובד שנוכה משכרו ולא הועבר ליעדו (קרן הפנסיה) בסך 4,665 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.3.18.