בדיון שהתקיים בפניי ביום 03.05.22 הורשע נאשם 2, על פי הודאתו, בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום כדלקמן:
אישום ראשון
הפרת חובת פקוח נושא משרה בתאגיד – עבירות על הוראות סעיפים 2(א), 10א(א), 20(ב) ו- 21 לחוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם, תשנ"ו-1996 (8 יחידות עבירה);
אישום שני
הפרת חובת פקוח נושא משרה בתאגיד – עבירות על סעיפים 25א(א) + סעיף 25ב(ג) +25ב(ה)(א) ו- סעיף 26 לחוק הגנת השכר, התשי"ח-1958 (20 יחידות עבירה).
מעבר לפגיעה הכספית בעובד, התוצאה של עבירה זו היא העמדת העובד בחשיפה לכך שאם יתרחש מקרה המזכה אותו בפצוי כלשהוא, הוא ימצא עצמו בפני שוקת שבורה, באופן שהדבר יפגע בו ובמשפחתו.
טענות הנאשם
הסניגורית הקדימה וטענה, כי כיום הנאשם בעל רישיון לפעול כקבלן שירות בתחום הניקיון, שניתן לו לאחר שביצע את העבירות מושא כתב האישום (נספח א' לטיעוני הנאשם), וכי הדבר מלמד, כי הרשות שקלה בעיניינו את כל שיקולים הרלוואנטיים, וחרף האמור בכתב האישום, החליטה לתת לו רישיון.
ביחס לאישום הראשון, טענה, כי הוא הודה בעבירה של הפרת חובת פקוח ולא פעל כקבלן כוח אדם, כפי שמיוחס לו ע"י המאשימה.
אשר לאישום השני, מקובלים עלי טיעוני המאשימה, כי מדובר בעבירה בדרגת חומרה יתרה, והראיה לכך היא הקנס החריג שהמחוקק ראה לנכון להטיל בגין כל יחידת עבירה הן על החברה המעסיקה והן על נושא המשרה בה. כפי שנטען ע"י ב"כ המאשימה, וטיעוניה עולים בקנה אחד עם ההלכה הנוהגת, אי העברת נכויים שנוכו משכר העובד ליעדם, מהוה גניבה ממנו, פשוטו כמשמעו.
לכך מצטרפת העובדה, כי נאשם 2 פעל להסדרת רישיונו תוך כדי ההליך המתנהל נגדו, ובכך, למעשה פעל להסרת המחדל המקורי – עיסוק כקבלן כוח אדם ללא רישיון כדין.
...
לא נעלמה מעיניי טענת נאשם 2 במסגרת טיעוניו לעונש לעניין אכיפה בררנית, ואולם, החלטתי לדחותה מן הטעם שהועלתה לראשונה במסגרת הסיכומים, מבלי שניתנה למאשימה האפשרות להתגונן בפניה.
הוא הדין לגבי הקנס הספציפי בתוך מתחם הענישה הנ"ל. לפיכך, אני קובע כי יוטלו על נאשמת 1 הקנסות הבאים:
אישום ראשון
בגין עיסוק כקבלן כוח אדם ללא רישיון – 51,840 ₪
אישום שני
בגין אי העברת סכומים שנוכו משכרו של עובד – 150,000 ₪.
בנוסף, אני מורה למר יוסף חג'בי, בעל המניות בנאשמת 1, לחתום בשם נאשמת 1 על התחייבות להימנע מביצוע העבירות בהן הורשעה בתיק זה. גובה ההתחייבות – 1,356,000 ₪.