עיקרי החלטת בית המשפט לתעבורה לנגד עיני בית המשפט לתעבורה עמדה קבוצה גדולה של כתבי אישום ובתוכם כתבי האישום נגד ששת המשיבים דנן שבהם האשימה המדינה נהגים בעבירת נהיגה בשכרות (ועבירות נלוות) כאשר רמת האלכוהול שנמדדה אצל כל אחד מן הנהגים, הנאשמים, באמצעות מכשיר "ינשוף" הייתה בין 265 ל-290 מ"ג אלכוהול לליטר אוויר נשוף (מגאלא"ן).
המדיניות הזאת משמיעה שבכל התקופה הרלוואנטית נמשכה האכיפה כלפי נהגי 290 מגאלא"ן ושהמדינה הגנה על פסקי דין מרשיעים לעניין נהגים כאלה והייתה נכונה לערער כנגד זיכויים במקרים כאלה.
...
כלומר, "נקודת השכרות הסטטוטורית צריכה לנוע מ-240 מ"ג ל-290 מ"ג".
יתר על כן הגיעה לידיעת השופט העובדה שהפרקליטות הודיעה לבית המשפט המחוזי בירושלים שהיא מקבלת שסף אכיפת השכרות יעמוד מעתה על 290 מ"ג.
נוכח מציאות זו הגיע השופט למסקנה שעליו לבטל את כל כתבי האישום התלויים ועומדים לפניו עד לערכים של 290 מ"ג ועד בכלל.
פסקת המסקנה העיקרית של פס"ד עוזרי-מחוזי היא כדלקמן:
המדינה מצידה הודיעה בערעורה כי היא מבקשת לסגת מרף האכיפה הקודם (250 מק"ג) ובד בבד עם היתנגדותה לרף שקבע בית משפט קמא הרי היא מציעה לקבוע כי הרף יעמוד על 290 מק"ג אלכוהול בליטר אוויר נשוף, באשר הוא כולל את אי הדיוק של המכשיר, את הסטייה בריכוז בלוני הכיול ואת החשש כי החיישן האלקטרו-כימי מדד תוצאה נמוכה שלא נרשמה.
עם זה הודיעה המדינה שלאחר שהערעור שלה יתקבל תחזור בה המדינה מכתב האישום משום שכתב האישום מבוסס על בדיקת "ינשוף" שגילתה אצל המשיב ריכוז אלכוהול של 285 מגאלא"ן.
אני מקבל אם כן, את ערעור המדינה בתיק פל/25924/08 ורושם לפני את הודעת המדינה שהיא תחזור בה מכתב האישום שהוגש בתיק זה.
התוצאה התוצאה היא שהערעור מתקבל.