נגד הנאשם הוגש ביום 7.6.20, כתב אישום, המייחס לו עבירות של תקיפת בת זוג, לפי סעיף 382(ב) לחוק העונשין, תשל"ז- 1977, ואיומים, לפי סעיף 192 לחוק, שנעברו בשתי הזדמנויות שונות לפי הנטען.
בסיכומי ההגנה הובהר כי אין טענה לתקיפה פיזית מצד המתלוננת כלפי הנאשם, אלא לניסיון מצדה למשוך את הילדה מידיו של הנאשם, ולכן נטען כי לנאשם עמדו הגנות, כהגנה עצמית והגנת הצורך, בשני האירועים.
טענות הנאשם, על כך שהוא זכאי להגנות בגין היתנהגות המתלוננת, לא עוררו ספק באשמתו ומצאתי קושי לתת בגירסתו אמון.
פגיעה קניינית זו במיטלטלין, המהוה לשיטת ההגנה, תוקפנות מצדה של המתלוננת, אשר מקימה הגנה מסוג "הגנה עצמית" או אף "צורך" או "כורח". איני מקבלת טענה זו. אני סבורה כי תוקפנותו העקבית של הנאשם כלפי המתלוננת סביב עינייני רכבו, אליו אסר עליה להתקרב, מעידה על הנאשם כי יחסו נוקשה ובלתי סביר.
במקרה זה, זיכה בית-המשפט נאשם, מתקיפת החותנת שלו בפתח ביתו, לאחר שנתגלע עימות ביניהם, בטונים גבוהים, ולאחר שזו יחד עם עדות נוספות, ניסתה לקחת מבית הנאשם את נכדתה ובתוך כך הכתה אותו.
...
אני סבורה כי עניין הכיסא התווסף כדי לשכנע בטענת הנאשם שבשלב מסוים הנאשם התרחק מן המתלוננת, ושהיא ניצלה את התרחקותו, כדי "לפלוש" למכוניתו, וכי אז הגיב הוא בדרך, שהיא לגיטימית בעיניו, בכך שחצץ בינה לבין הרכב.
לסיכום –
באירוע הראשון - שוכנעתי כי הנאשם דחף את המתלוננת באישום הראשון, כפי שתואר באופן אמין על ידי המתלוננת והעדה קורל, וחרף הכחשת הנאשם, שטען כי המתלוננת מעדה בעת שעמד לידה וגבו מופנה כלפיה.
הדחיפה מהווה "תקיפה" כמיוחס לנאשם, ואני מרשיעה אותו בעבירה זו.
באירוע השני - שוכנעתי כי הנאשם אמר למתלוננת: "עופי מכאן לפני שאני מוריד לך פצצה", או ביטוי דומה, וזאת ללא אלימות מצדן של השתיים כלפיו שיכולה להצדיק אמירה בנוסח זה, וזאת כפי שתואר באופן אמין על ידי המתלוננת והעדה ****, וחרף הכחשת הנאשם, שטען כי השמיע ביטוי אחר, בתגובה לאלימות ואיומים כלפיו.
הביטוי נועד להפחיד, והוא מהווה "איומים" כמיוחס לנאשם, ואני מרשיעה אותו גם בעבירה זו.
ניתנה היום, י' שבט תשפ"ב, 12 ינואר 2022, במעמד הצדדים.