לפיכך אני קובע כי הוכח לבית המשפט כי הנאשם נהג בדרך עירונית, ולאור כל האמור לעיל החלטתי להרשיע הנאשם בעבירה שיוחסה לו בכתב האישום, וזאת בהיותי ער לכך כי מדובר בעדות יחידה".
אני סבור כי, לאור האמור לעיל, הוכחת קיומה של דרך עירונית במקרה דנן, הנה מוטלת בספק, מאחר ולא הוכח קיומו של תמרור המורה על כך, וכי השלטים המזכירים את מהירות הנהיגה המותרת במקום במהירות של 50 קמ"ש, אינם יכולים להיות תחליף לתמרור הנידרש.
לאור האמור לעיל, כאשר מוטלת בספק הוכחת היות המקום "דרך עירונית" (בהעדר הוכחת קיומו של תמרור כנדרש), והמהירות המותרת בשטח ערוני הנה 80 קמ"ש באם לא נקבע אחרת, אזי, בנסיבות העניין, נהיגה במהירות של 81 קמ"ש, אין בה די כדי להצדיק הרשעה בעבירה של נהיגה במהירות מופרזת.
מכל מקום, אני סבור, כי גם מטעם זה יש לזכות את המערער, ולו מחמת הספק המתעורר מתשובות העד, כי במקרה דנן נתקיימו מלוא התנאים אשר עוגנו בהלכת עטייה וזאת כמצויין להלן:
"גם בהנחה כי הממל"ז אמין, הוראות היצרן מחייבות לא להסתפק בכך, ויש לשוב ולבדוק אותו בכל פעם מחדש טרם הפעלתו, כאשר הבדיקות כוללות את האלה: בדיקה עצמית של כל מכלולי המכשיר; בדיקת תקינותן של הקריאות המתקבלות על לוח התצוגה; בדיקת קיומו של תיאום אופקי ואנכי בין נקודת ההצבעה האדומה לקרן הלייזר; בדיקת כיול המכשיר שמטרתה לוודא כי טווח המכשיר ותזמונו מדיקים; ושהוא מסוגל למדוד מהירות של כלי רכב נעים" (שם, בעמ' 309).
...
בטיעוניו בע"פ, הוסיף וטען ב"כ המערער כי המונח "דרך עירונית" אינו מונח "מסקנתי" אלא, "עובדתי" הכולל "הוכחת עובדות מסויימות" מהן מסיקים מסקנה משפטית תוך שהוא מפנה לעדות רושם הדו"ח בלבד, כי נהיגת המערער היתה בשטח ערוני.
באת כח המשיבה הסכימה, כאמור, עם טיעוניו של ב"כ המערער באשר לאי הפחתת 5 קמ"ש מהמהירות שיוחסה למערער, כך, שיוצא אפוא, שהמהירות אשר על פי הנטען נהג המערער את רכבו, היתה על פי הנטען לגרסת התביעה, 81 קמ"ש בלבד.
מכל מקום, אני סבור, כי גם מטעם זה יש לזכות את המערער, ולו מחמת הספק המתעורר מתשובות העד, כי במקרה דנן נתקיימו מלוא התנאים אשר עוגנו בהילכת עטייה וזאת כמצויין להלן:
"גם בהנחה כי הממל"ז אמין, הוראות היצרן מחייבות לא להסתפק בכך, ויש לשוב ולבדוק אותו בכל פעם מחדש טרם הפעלתו, כאשר הבדיקות כוללות את האלה: בדיקה עצמית של כל מכלולי המכשיר; בדיקת תקינותן של הקריאות המתקבלות על לוח התצוגה; בדיקת קיומו של תאום אופקי ואנכי בין נקודת ההצבעה האדומה לקרן הלייזר; בדיקת כיול המכשיר שמטרתה לוודא כי טווח המכשיר ותזמונו מדיקים; ושהוא מסוגל למדוד מהירות של כלי רכב נעים" (שם, בעמ' 309).
סיכומו של דבר, אני מחליט לקבל את הערעור, לבטל את פסק דינו של בימ"ש קמא ולזכות את המערער מהעבירה בה הורשע.