בהתאם לסעיף 182 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב- 1982 יצוין כבר עתה כי על בסיס חומר הראיות שלפני החלטתי לזכות את הנאשם מהעבירה המיוחסת לו.
להלן יפורטו הנימוקים לכך.
מכאן, כי הנאשם לא רק שלא הפר את הוראות חוק שכר המינימום, כנטען, אלא אף שילם לעובד שכר העולה על שכר המינימום, זאת אף מבלי להפחית את שעות העדרותו של העובד מחמת איחורים ולצורך תפילות בימי שישי, היעדרויות אשר שוכנעתי כי היתקיימו, אלא שבהיעדר מתכונת קבועה לגביהן, ובהיעדר רישום, לא ניתן היה לקבוע כי הוכחו.
...
נטל ההוכחה על הנאשם בהתקיים החזקה
בניגוד לנטען על ידי הנאשם, ולפיו עליו להקים רק "ספק סביר" באשר למספר השעות החודשיות על בסיסן חושב שכר העובד, הרי שבע"פ 56/09 מדינת ישראל נ' יהושוע פרחי (25.2.2010) נדונה, במקרה דומה למקרה שלפנינו, החזקה הקבועה בסעיף 7 ב לחוק המובאת לעיל ובפסקה 15 ו- 17 לפסק דינה של כב' השופטת רונית רוזנפלד, נקבע כך:
"מקובלת עלינו טענת המשיב, כי על מנת שתקום החזקה לחובת המעסיק, על המאשימה להציב תשתית עובדתית ראשונית מוכחת מעבר לכל ספק סביר. כך למשל, נחוצה תשתית כזו להוכחת עצם קיומם של יחסי עובד מעביד בתקופה שלגביה נטען כי המעסיק נמנע מלשלם לעובד שכר מינימום...
אשר לשעות העבודה בימים רביעי ושבת - בהתבסס על המפורט בהכרעת הדין לעיל, שוכנעתי בדבר קיומה של מתכונת עבודה מקוצרת במהלך הימים רביעי ושבת, במסגרתה נמשך יום העבודה בימים אלה, לכל המאוחר עד השעה 14:30, ולא עד השעה 17:00 כטענת המאשימה.
מכאן, כי הנאשם לא רק שלא הפר את הוראות חוק שכר המינימום, כנטען, אלא אף שילם לעובד שכר העולה על שכר המינימום, זאת אף מבלי להפחית את שעות היעדרותו של העובד מחמת איחורים ולצורך תפילות בימי שישי, היעדרויות אשר שוכנעתי כי התקיימו, אלא שבהעדר מתכונת קבועה לגביהן, ובהעדר רישום, לא ניתן היה לקבוע כי הוכחו.
לפיכך, החלטתי לזכות את הנאשם, כאמור ברישא להכרעת הדין.