מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זיכוי מחמת הספק בעבירת עצירת רכב בכניסה לשטח המיועד לכלי רכב

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2018 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בתגובתה לטענות עוה"ד קלנר בנוגע לסעיף העבירה, הסמכת הפקח וחוקיות התמרור, הפניתה ב"כ המאשימה אל לשון סעיף 7(א) לחוק העזר המורה כי: "לא יעצור אדם רכב בדרך, לא יעמידנו ולא יחנהו במקום, באופן ובתנאים הנוגדים את הוראות חוק עזר זה, הוראות תמרור או הסדר תנועה שהוצב במקום או את הוראות תקנות התעבורה", ציינה כי הפקח שרשם את הדו"ח כלל לא אמרו להיות מוסמך ע"י הוועדה לתיכנון ובניה שכן מדובר בפקח הפועל מטעם המועצה המקומית (ר' תעודת הפקח).
על חניה – (1) בתוך צומת או בתחום שנים-עשר מטרים ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תימרור, בתמרור או בסימון על אבני השפה, שמותר לחנות בו; (2) במקום כניסה לשטח המיועד לחניית כלי רכב; (3) בתוך מעבר חציה או בתחום שנים-עשר מטרים לפניו; (4) בנתיב שמיועד לתחבורה ציבורית ובתחום תחנת אוטובוסים המוגדר על ידי סימון על פני הכביש, ובאין סימון כאמור - בתוך עשרים מטרים לפני תמרור "תחנת אוטובוסים" ועשרים מטרים אחריו, בשני צידי הדרך, ובילבד שמותר להחנות את הרכב בצד הדרך שממול לסימון על פני הכביש או ממול לתמרור, אם רוחב הכביש באותו מקום הוא שנים-עשר מטרים או יותר; (5) בתוך תחום תחנת מוניות המסומן בתמרור שהוצב או סומן; (6) בתחום שני מטרים מברז כיבוי (הידרנט) כאשר התחום מסומן בסימון על המדרכה או על שולי הכביש או על שניהם, כפי שקבעה רשות התמרור המרכזית ; (7) בצד רכב אחר העומד או חונה בצדה של הדרך.
עוד טענה הנאשמת באמצעות בא כוחה, והדבר אושר על ידי ב"כ המאשימה, כי הפקח רשם את הדו"ח מבלי שהיה מודע לכך שמדובר ברכב בעל תג נכה ולכן ממילא לא הפעיל שיקול דעת וגם לא חזר אל המקום כדי לוודא שהרכב לא עמד בו "יותר ממספר רגעים". הנאשמת עצמה אמנם לא העידה בפני ושאלת מטרת העמדת הרכב ומשך עמידתו במקום לא נתבררה, ואולם במצב הדברים המתואר לעיל, לנוכח גישת בתי במשפט בהלכה הפסוקה כפי שהובאה לעיל, סברתי כי מדובר במקרה שנסיבותיו מצדיקות את זכוי הנאשמת מבצוע העבירה המיוחסת לה, ולו מחמת הספק.
...
סוף דבר ומפני כל האמור לעיל, הנני מחליטה לזכות את הנאשמת מביצוע העבירה המיוחסת לה בתיק זה, מחמת הספק.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כנגד הנאשם נרשמה ביום 20.10.18 הודעת תשלום קנס בגין עבירה של עצירת רכב (אופנוע) בכניסה לשטח המיועד לכלי רכב, שלא לצורך העלאת נוסעים או הורדתם (להלן: הדו"ח), עבירה לכאורה בנגוד לתקנה 72(א)(4) לתקנות התעבורה.
לאור כל האמור לעיל, החלטתי לזכות את הנאשם מחמת הספק.
...
לאחר ששמעתי את הצדדים ובחנתי את הראיות, לא אוכל לקבוע במידה הנדרשת במשפט הפלילי כי הנאשם עבר את העבירה המיוחסת לו בכתב האישום, וזאת מהנימוקים הבאים: עד התביעה לא רשם בנסיבות המקרה המתוארות בדו"ח, קיומם של סימנים מובהקים הקיימים במקום כגון הצבתם של תמרור או שילוט המגדיר את המקום כ"מקום כניסה לשטח המיועד לכלי רכב" כפי הנדרש בתקנה 72(א)(4) לת"ת. עד התביעה לא פרט בדו"ח מה הייתה ההפרעה לתנועה (אם בכלל הייתה כזו) שנגרמה מעמידת האופנוע במקום.
נוכח כל האמור, מקנן בי החשש שמא יתכן ושגה עד התביעה בהתרשמותו מנסיבות המקרה.
לאור כל האמור לעיל, החלטתי לזכות את הנאשם מחמת הספק.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כנגד הנאשם הוגש כתב אישום בגין עצירת מונית בכניסה לשטח המיועד לכלי רכב שלא לצורך העלאת או הורדת נוסעים בנגוד לתקנה 72 א (4) לתקנות התעבורה.
על פי גרסת הנאשם מיד כשירדה הנוסעת שעה שעדין המונית עומדת בפקק שהיה בכיכר, פנה אליו השוטר, סימן לו לעצור וטען בפניו כי עבר את העבירה כאמור.
בעיניין זה נוכח גרסאות הנאשם אל מול גרסת השוטר, לא אוכל להעדיף באופן חד משמעי את גרסת השוטר ואני מוצא לנכון משום כך לזכות את הנאשם מחמת הספק.
...
הנאשם עומד על כך כי הדו"ח נמסר לו ע"י שוטר מג"ב. לאחר שעיינתי בחומר הראיות שהוגש לי ע"י הצדדים, לאחר ששמעתי את גרסת הנאשם ואת גרסת השוטר, לא אוכל לקבוע במידה הנדרשת במשפט הפלילי כי הנאשם עבר את העבירה המיוחסת לו בכתב האישום.
מאחר והוצגה בפני קבלה (נ/1) התומכת בגרסת הנאשם כי הגיע למקום עם נוסעת, 6 דקות לפני מועד העבירה כפי שנרשם ע"י השוטר בדו"ח, לאחר ששמעתי את גרסת הנאשם בבית המשפט, אני סבור כי יש מקום לקבל את גרסתו כפי שתיאר בבית המשפט.
אני סבור כי בוודאי שיש אינטרס ציבורי ברור לקיים תנועה שוטפת של מוניות למקום בילוי כל כך הומה ומרכזי בעיר תל-אביב.

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2012 בעניינים מקומיים באר שבע נפסק כדקלמן:

באישום הראשון יוחסה לנאשם עבירה של חניה במקום כניסה לשטח המיועד לכלי רכב, כאשר נטען כי חנה במקום בו מותרת החניה למובילים בלבד.
לאור השילוב של התמונות שצילם הנאשם ומהן עולה כי במועד סמוך לאחר מתן הדו"ח לא היה כל תימרור באחת מן הכניסות לחניון, עם מחדלי החקירה לפיהם בחרה הפקחית לתעד רק את התִימרור באחת מן הכניסות לחניון, סבורני כי יש לזכות את הנאשם מחמת הספק, מן העבירות המיוחסות לו באישום זה. אישום שני באשר לאישום זה העידה ע.ת. 3, הפקחית שרית ברכה, כי ביום 15.8.10, ברח' לאונרד כהן בבאר-שבע, בו מוצב תמרור 433 ("אסורה כל חניה ועצירה של רכב בדרך בצד שבו הוצב התמרור אלא אם דרוש הדבר למילוי הוראות כל דין") – לפי לוח התמרורים, הודעת התעבורה (קביעת תמרורים), תשע"א-2010.
...
סבורני כי יש לזכות את הנאשם מן העבירות המיוחסות לו באישום זה. אין מחלוקת בין הצדדים כי התמונות נ/2, נ/3, נ/4, אכן מתעדות את החניון נשוא הדוח, וראוי לציין כי גם מותב זה החי בעירו יכול לזהות כי אכן התמונות מתעדות את החניון האמור.
הנאשם העיד כי צילם את התמונות בתכוף לאחר קבלת הדו"ח, איני רואה כל סיבה שלא לקבל עדותו לעניין זה. באשר לטענת המאשימה לעניין עיתוי צילום התמונות, הרי שאין מחלוקת בין הצדדים כי התמונות לא תועדו במועד צילום הדו"ח. סבורני כי במקרה דנן לקתה פעולת המאשימה במחדלי חקירה.
בנסיבות אלו אני קובע כי הוכח שהנאשם עבר את העבירות המיוחסות לו באישום זה. סוף דבר לאור האמור לעיל, הנאשם מזוכה מן העבירות שיוחסו לו באישומים הראשון והשלישי שבכתב-האישום.
משמצאתי כי הוכח מעבר לכל ספק סביר כי הנאשם עבר את העבירות נשוא סעיף 2 וסעיף 4 לפרק העובדות שבכתב-האישום (האישום השני והרביעי), אני מרשיע את הנאשם בעבירה לפי סעיף 6(א)(1) לחוק העזר לבאר-שבע (העמדת רכב וחנייתו, התשנ"א-1991), בגין העמדת רכבו במקום בו החניה אסורה בניגוד לתמרור ב-29 (433), ביום 15.8.10 (אישום שני).
אני מרשיע את הנאשם בעבירה לפי סעיף 6(א)(1) לחוק העזר לבאר-שבע (העמדת רכב וחנייתו, התשנ"א-1991), בגין העמדת רכבו במקום בו החניה אסורה והאיסור סומן בתמרור אבני שפה צבועות ב"אדום-לבן" לסירוגין (אישום רביעי).

בהליך ערעור פלילי אחר (עפ"א) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בהודעת הקנס צוין כי סעיף העבירה בגינה ניתן הוא 80 ובהערות להודעה ציין הפקח: "רכב נכה שגורם הפרעה להולכי רגל". המערער בחר בבררת משפט תחת תשלום הקנס, וביום 20.1.11 הוגש נגדו כתב אישום לפי סעיף 10(א)(3) בחוק עזר לרחובות (העמדת רכב וחנייתו), התשס"ח – 2008.
(א) לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד, כולו או חלק ממנו, באחד המקומות המנויים להלן, אלא לשם מניעת תאונה או לשם מילוי אחרי הוראה מהוראות תקנות אלה או אם סומן בתמרור אחרת; ואלה המקומות: (1) .
מבלי לגרוע מן האמור בסעיף 2(א)(3) ו-(4), לא יחול ההיתר שבסעיף 2 על חניה -סייג (1) בתוך צומת או בתחום שנים- עשר מטרים ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תימרור, בתמרור או בסימון על אבני השפה, שמותר לחנות בו; (2) במקום כניסה לשטח המיועד לחניית כלי רכב; (3) בתוך מעבר חציה או בתחום שנים- עשר מטרים לפניו;"
מכל האמור עולה כי המערער לא עמד בנטל הראיה להוכיח התקיימות סעיף 2(א)(3), שכן נקבע, כממצא עובדתי בבית משפט קמא, כי הרכב הסתיר את שדה הראייה של עוברי דרך המבקשים לחצות במעבר החצייה, ולא מצאתי כי המערער עורר ספק בנוגע להגנה לה הוא טוען.
יוער, כי אין די בטענת בא כוח המערער לפיה ,בסמוך למעבר החצייה שממול למעבר חצייה דנן התירה הערייה חניה, כדי לעורר את הספק הנידרש.
משבחר המערער לנהל משפט עליו להביא יקוליו, בין היתר את העובדה כי אם טענותיו לא תתקבלנה, ולא יזוכה בדין, הקנס שישית בית משפט עשוי להיות גבוה מהקנס המקורי.גובה הקנס יקבע על ידי בית המשפט, ובהיותו בלתי חורג מהקנסות המוטלים במקרים דומים אין להתערב בו. לענין ההתחיבות, זו הרתעה לעתיד , שאם יחזור ויבצע העבירה או אז תופעל ההתחבות.
...
יחד עם זאת, ומבלי להידרש להוראות סעיף 3(3) בחוק חניה לנכים, לאחר עיון בתמונות שצולמו בעת האירוע, חקירת פקח התנועה שנכח במקום ומסקנת בית משפט קמא, הגעתי לכלל מסקנה כי אכן הרכב החונה חסם את שדה הראייה בין שני מעברי החצייה להולכי רגל הסמוכים למקום.
אל מסקנה דומה הגיעה שופטת קמא ולא מצאתי כי מדובר במסקנה שאינה הגיונית באופן חריג, המגלה מקום להתערבות ערכאת הערעור במסקנות בית משפט קמא אשר שמע את פקח התנועה ואת המערער והתרשם מהם ישירות.
9 על יסוד כל האמור לעיל הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו