בית משפט השלום באשקלון
ת"פ 24421-03-13 רשות הגנים הלאומיים ושמורות הטבע נ' אבו צולב ואח'
בפני
כב' השופטת דינה כהן,ס.נשיאה
מאשימה:
רשות הגנים הלאומיים ושמורות הטבע
נאשמים:
1. עבד אל כרים אבו צולב
2. יוסף אבו רקייק
3. דהש אבו רקייק (עציר)
4. שחדה אבו רקייק
נימוקי זכוי – נאשמים 1, 2 ו-4
1. כפי שהודע לצדדים בישיבת 14/12/2015, נאשמים 1, 2 ו-4 זוכו, מחמת הספק, מן העבירות שיוחסו להם.
2. כתב האישום ייחס לארבעת הנאשמים עבירות של ציד חיית בר מוגנת , לפי סעיף 2 לחוק להגנת חיית הבר, התשט"ו-1955 וסעיף 29 לחוק העונשין, תשל"ז-1977, ציד ללא רישיון ציד בנגוד לסעיף 2 וסעיף 29 לחוק העונשין, ציד בשיטות אסורות בסנוור באורות בנגוד לסעיף 5(1) לחוק וסעיף 29 לחוק העונשין, ציד בלילה בנגוד לתקנה 5(א) לתקנות להגנת חיית הבר, התשל"ו-1976 וסעיפים 14(א) לחוק וסעיף 29 לחוק העונשין, ציד בשיטות אסורות באמצעות כלבים בנגוד לתקנה 6(ב) לתקנות וסעיף 14(א) לחוק וסעיף 29 לחוק העונשין, ציד בעונה אסורה בציד בנגוד לתקנה 3 לתקנות וסעיף 14(א) לחוק וסעיף 29 לחוק העונשין.
על פי כתב האישום, ביום 19/4/2012 סמוך לשעה 22:00 ואילך, בשטח חקלאי פתוח בנגב הצפוני בחולות עגור במאגר דוד באיזור שדה תימן, עסקו הנאשמים יחד עם אחר שזהותו אינה ידועה למאשימה, בציד חיות בר באמצעות שני כלבי סלוקי.
הנאשמים נסעו במקום בנסיעה איטית ברכב מסוג סיאט קורדובה מ"ר 81-689-18 השייך לנאשם 3 ובו נהג, תוך שהם סורקים את השטח בזרקור לאיתור ציד וכאשר שני כלבי הציד מסוג סלוקי רצים סמוך לרכב לצורך איתור ציד.
זאת, שעה שלנאשמים לא היו רישיונות ציד או היתר למעשיהם.
3. נאשם 3, הורשע, על יסוד הודאתו בעבירות נשוא כתב האישום המתוקן (תוקן לעניין הוספת עד תביעה בלבד ולא לעצם העובדות או העבירות), במסגרת הסדר טיעון, והושתו עליו קנס בסך 1,000 שקלים וכן התחייבות בסך 15,000 שקלים למשך שלוש שנים מיום שיחרורו ממאסר. הצדדים נימקו את ההסדר, בין היתר, בקשיים ראייתיים (גזר דין מיום 8/6/2015).
...
העולה מן המקובץ הוא כי עלה בידי המאשימה, בין היתר, להוכיח כי באזור הרלבנטי לאישום נצפה רכב עם שני כלבי סלוקי, עלה בידי המאשימה להוכיח קיומו של רכב שנתפס סופו של יום כשזרקור שנמצא ברכב היה חם אף עלה בידי המאשימה להצביע כי גרסאות הנאשמים מעוררות סימני שאלה אולם לא עלה בידי המאשימה להוכיח קשר בין הרכב שנצפה עם שני כלבי הסלוקי לרכב שנתפס סופו של יום (השייך לנאשם 3) ואף אם הזרקור שנתפס ברכב היה חם, עדיין אין במכלול הראיות שהביאה המאשימה כדי להוביל למסקנה , מעבר לכל ספק סביר, שבוצעה על ידי הנאשמים 1 ו-2 עבירת ציד על נגזרותיה ולכך יש להוסיף את הקושי לקבוע ממצא עובדתי פוזיטיבי על פי עדות הפקח מגן שמסר כאמור כי נאשם 1 נהג ברכב שעה שנאשם 3 – שכאמור לא העיד מטעם המאשימה- הוא זה שהורשע, על פי הודאתו,בעבירות נשוא כתב האישום על יסוד העובדות בהן הודה ובכלל זאת בנהיגה, באופן שאינו מתיישב עם עדות הפקח מר מגן .
הלכה היא כי הרשעה על בסיס ראיות נסיבתיות תיעשה מקום שבו המסקנה היחידה המתקבלת ממצבור הראיות היא שהנאשם ביצע את העבירות המיוחסות לו. מסקנה זו אינה מתקבלת, ממצבור הראיות- נסיבתיות באופיין, בעניינם של הנאשמים 1 ו-2.
במקרה דנן, כאמור, נותר בליבי ספק סביר שבגינו מסקנתי היא כי על נאשמים 1 ו-2 ליהנות ממנו על אף הצל הכבד הרובץ על מעשיהם, שכאמור, לא הספיק בכדי שניתן יהיה לקבוע מעבר לכל ספק סביר כי ביצעו איזו מן העבירות בהן הואשמו.
לאור זאת, הנני סבורה שהתביעה לא עמדה בנטל להוכחת עבירת הציד או עבירת הסיוע לציד על ידי נאשם 4 ולפיכך החלטתי לזכותו, מחמת הספק.