שונה עמדת ב"כ המדינה, שעיקרי טענותיה בתגובתה שבכתב הם אלה:
בית הדין נתן דעתוֹ, הן לעמדת שופט השלום והן לעמדת שופטי בית המשפט המחוזי שסברו, שיש להשיב את המערער לתפקידו ככבאי, כך שבית הדין לא היתעלם מטיעון זה.
בית הדין גם ציין בגזר דינו: "התרשמותנו הברורה היא שהארוע בו כשל הנו זר לנוף חייו ולאורחותיו".
עוד מציינת ב"כ המדינה, שבית המשפט המחוזי בנצרת אינו מחייב בפסק דינו את השבת המערער לתפקידו, ואף אינו ממליץ על כך, אלא מביע תקווה שהדברים שצוינו בפסק הדין יעמדו לזכותו של המערער.
ב"כ המדינה מוסיפה ומפנה לפסיקה, לפיה היתערבות ערכאת העירעור באמצעי המשמעת שהוטלו על עובד ציבור במסגרת הדין המשמעתי תיעשה רק במקרים חריגים בהם נפלה בגזר הדין טעות משפטית או אם חלה בו חריגה מהותית מן הסבירות או המידתיות או שניגרם עוול ממשי אחר המחויב תיקון כמצוין בעש"מ 3666/06 אסדי נ' נציבות שירות המדינה, פסקה 10 (7.11.2007) וכן עש"מ 5771/01 פודלובסקי נ' נציבות שירות המדינה, פ"ד נו(1) 463.
בבד"מ (חיפה) 123.16 נציבות שירות המדינה נ' זאהר מפרע (28.3.17) מדובר היה במורה שהורשע בעבירות של איומים, היזק לרכוש במזיד, ותקיפה סתם של בת זוגו.
באותו מקרה מדובר היה בעובד משרד החינוך שהועסק כמורה בישיבה תיכונית, והורשע בגין תקיפת תלמיד בית ספר, ובית הדין הורה על פיטוריו, חרף היותו איש חינוך לעילא ולעילא, שעדי האופי גמרו את הַהַלֵּל על עבודתו החינוכית, וארוע התקיפה היה
חד-פעמי, והנאשם הביע צערו המיידי ופעל לפייס את התלמיד ואִמו.
...
חרף כל זאת, הגיע בית הדין למסקנה, לפיה מעשיו של המערער מחייבים את פיטוריו מן השירות, נוכח התכלית הכפולה של אמצעי המשמעת בדין המשמעתי: למנוע פגיעה בתִפקודו של השירות הציבורי, בתדמיתו, ובאמון הציבור בו מחד גיסא, והרתעת עובדים אחרים לבל ייכשלו במעשים דומים, מאידך גיסא (כפי שנפסק בעניין חמזה, בעניין אסדי, ובעניין גרה, שכבר צוינו לעיל).
בענייננו, סבורני, שבית הדין נתן את הביטוי הראוי לנסיבותיו האינדיבידואליות של המערער בכך שהסתפק בפסילתו של המערער משירות המדינה (ובכלל זה מן הרשות הארצית לכבאות ולהצלה) לתקופה קצרה של 6 חודשים בלבד, שאחריה יוכל המערער לנסות שוב להשתלב ברשות.
התוצאה מכל האמור לעיל היא, שלא נפל פגם בגזר דינו המנומק של בית הדין, אין כל הצדקה להתערבותה של ערכאת הערעור בגזר הדין, ולפיכך אני מורה על דחיית הערעור.