באותו מקרה, מעבר לניסיון ליצור קשר טלפוני ( עת לא ידוע אם הדבר הוצג לפני בית המשפט משכאן הדבר לא הוצג), היא אף פנתה אליו במכתב ושכרה חוקר פרטי שהציג דו"ח חקירה (שלא כבעניינו, עמוד אחד שלא מתאר את פעולות החקירה שבוצעו למעט פעולות כלליות ללא אסמכתות) עד כדי כך שהחוקר הצליח להגיע למבוטח ועשה כל אשר לאל ידו לרבות הודעה על הארוע אולם לא צלח לקבל פרטים נדרשים כדי לברר חבותה של הנתבעת משהוא סרב למסור באופן אקטיבי פרטים של הנהג (שאינו הנהג עצמו) למעט שמו של הנהג.
על המבטח להוכיח שהוא פעל "בשקידה ובחריצות בניסיון לברר את פרטי הביטוח ותוצאותיו...במסגרת המאמץ שמבטח צריך להוכיח שביצע כדי לברר את חבותו וכדי לקבל ממבוטחה גרסה לגבי מקרה הביטוח, ראוי שהמבטח יפעל לזימון כדין של המבוטח או מי מטעמו...ובמידה שלא יתייצב, שיבקש לממש את הזימון בדרך של צו להבאתו כעד ע"י המישטרה. בנוסף, ינקוט באמצעים סבירים וזמינים כגון בירור מול משרד הרשוי לגבי קיומו של רישיון נהיגה מתאים והזמנת חקירה פרטית (ראו בר"ע (מחוזי ירושלים) 2180/06 סתי נ' ביטוח ישיר איי.די.איי – חברה לביטוח בע"מ (נבו, 13.3.07)". כאמור שם גם כאן, אין מחלוקת כי מר מייקל היה מבוטח אצל הנתבעת במועד קרות התאונה.
בבר"ע (י-ם) 2180/06 סתי יעקב נ' ביטוח ישיר "איי.די.אי" חברה לביטוח בע"מ (13.3.07) נקבע:
"הנטל להוכיח שאי שתוף הפעולה מנע מהמבטח להקטין את חבותו מוטל על המבטח.... שנית, לא הייתה כל מניעה מלפני המשיבה מלזמן את המשיבים 3 ו-4 לבית המשפט לשם מתן עדות ולממש את הזימון (משלא הופיעו לדיון) בדרך של הוצאת צו הבאה, שאז הייתה יכולה להציג את גירסתם של מבוטחיה בפני בית המשפט., ובהמשך: " המשיבה אמורה הייתה לדעת אם בעל הרכב בוטח על ידה, וככל שביקשה לכפור בביטוח על יסוד טענות כלפי המשיב 3 (הנהג), כמו נהיגה ללא רישיון נהיגה או בתקופת פסילה, ניתן היה לברר פרטים אלה בדרכים אחרות, למשל בירור במשרד הרשוי, הזמנת חקירות ועוד" (ראו גם תא"מ 49576-10-14 פסיפיק רכב ותחבורה בע"מ נ' ענבל שטרית ניסני (24.02.2016)).
באשר למבחן השני, לפיו המבטחת נקטה אמצעים סבירים כדי להשיג את המידע הדרוש לה כדי לזכות בשיתוף פעולה של המבוטח, מצאתי, כי על אף הפעולות שהוצגו על ידיה, היא יכולה הייתה לעשות יותר על מנת לעמוד בנטל הגבוה שנקבע בפסיקה.
...
סיכומו של דבר, באשר למבחן הראשון, נראה כי המבוטח הפר את חובת היידוע שכן עולה כי לא פנה לחברת הביטוח – לא על מנת להודיע על התאונה ולא על מנת להפעילה לצורך כיסוי הוצאותיו.
לא שוכנעתי כי הנתבעת עמדה בנטל להוכיח שעשתה כל אשר לאל ידה ככדי להגיע לבירור החבות ועל כן, מקום בו חב המבוטח, הרי שקיים כיסוי ביטוחי.
על כן , ולנוכח האמור לעיל, אני מורה כי הנתבעת 2 תשלם לתובע סך של 22346 ₪ וכן 1200 ₪ הוצאות משפט וכן 4850 ₪ שכ"ט עו"ד.
המזכירות תגבה אגרה מחצית שנייה ותואיל להמציא את פסק הדין לב"כ הצדדים.