מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זיכוי בשל איומים מילוליים ופיזיים

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

היא כוללת מספר יסודות: היתנהגותי, שיכול לכלול ביטוי מילולי או מעשה פיזי; יסוד נסיבתי כפול: "שלא כדין" ו"על אדם"; ויסוד נפשי, מודעות להיתנהגות האסורה ולנסיבות וכוונה לאיים.
עם זאת, ככל שהייתי סבורה כי בביטוי זה אכן איים הנאשם עליה, במובן המשפטי הנידרש לשם הרשעה, לא היה מקום לקבוע זכוי מטעם זה, גם נוכח חשיבות מיגור תופעת האלימות, גם זו שאינה מילולית, בין בני זוג, אף לשעבר (ראו גם ת"פ (שלום ת"א) מדינת ישראל נ' טויטו, פסקה 28 (13.3.2022)).
להבא, טוב יעשה, למען ילדיו ולו מטעמי שימור-עצמי, אם יקפיד להיתרחק מרחק רב מקוו-גבול זה. הנאשם, כאמור, מזוכה מחמת הספק מעבירת האיומים המיוחסת לו. החלטה במוצגים, ככל שקיימים, מסורה לשיקול דעת נציג המישטרה.
...
מהכללים – לענייננו אנו: המחלוקת העובדתית בה יש להכריע היא מצומצמת מאוד, שהרי הנאשם לא כפר בשליחת ההודעות למתלוננת; היא נוגעת בעיקרה למטרת הנאשם בעת שליחת המסר ולמשמעותו של זה. לאחר ששקלתי מכלול ראיות הצדדים, התרשמותי ממנו ומהמתלוננת, כמו גם מהראיות שהובאו בנוגע למערכת יחסיהם בעבר ובתקופה הרלבנטית, אני סבורה כי לא הוכח, מעבר לספק סביר, כי אכן מדובר באמירה מאיימת, כמשמעה בדין.
בהמשך חקירתה, טענה כי אינה יודעת מדוע מכנה אותה הנאשם "עבריינית מורשעת". כשהוצג לה כתב האישום בו הודתה (נ/3) ציינה כי אינה זוכרת את תוכנו ועל השאלות בנוגע אליו, לרבות בקשר לעבירות בהן הורשעה, לא השיבה עניינית.
מכל האמור לעיל, נוכח המגמתיות בגרסתה, קשה עד מאוד לקבוע ממצאים על יסוד דברי המתלוננת אף בנקודה זו. בענייננו, בחנו את הרקע לשיח במסגרתו שלח הנאשם את ההודעה, את האופן הכללי בו התבטאו שני הצדדים זה כלפי זה, את טענות הנאשם בנוגע לשליחת המסר, ות תגובתה הראשונית של המתלוננת.
עם זאת, ככל שביטוי מובהק יותר - המסקנה כי מדובר באיומים ברורה יותר.
סוף דבר הודעת לוח השיש משקפת אמירה שאינה ברורה ומובהקת והוגדרה אף על ידי המאשימה כאיום מרומז; כאמור, לא ניתן לקבוע כי יתר האמירות שהוזכרו בכתב האישום מתייחסות אליה.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

345289-2012 מיום 9.8.12 בגין איומים-ניסגר ביום 30.9.14 בעילת חוסר ראיות-ביטול כתב אישום.
לטענתו, היתנהגותה המתוארת של הנתבעת גרמה לו לנזקים פיזיים ונפשיים חמורים, מעשי הנתבעת מהוים לדבריו עוולה נזיקית בהתאם לסעיף 23 לפקודת הנזיקין, המזכה אותו בפיצויים אף ללא הוכחת נזק.
לטענתה, התובע הוא זה אשר אמלל, פגע, איים ותקף פיזית נפשית ומילולית וממשיך לאמלל את הנתבעת במשך שנים.
...
והיא היתה מורשעת.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

אלא שלגירסתו, הוא אחז באלה על מנת להגן על עצמו ולמנוע מהשוטרים להתקרב אליו, וזאת בתגובה למעשה אלימות פיזית ומילולית מצד אחד השוטרים כלפיו בסמוך מאוד להגעת השוטרים לביתו, וללא כל סיבה מוצדקת – מעשה שבעקבותיו חש מותקף ומאוים על ידי השוטרים כשהוא בתוך ביתו.
המבקש הוסיף, כי בית המשפט החליט לזכות אותו מעבירת התקיפה לאחר שקבל את טענתו כי פעל מתוך הגנה עצמית ואף זיכה אותו מעבירת האיומים משלא הוכחה העבירה, ולכן זיכויו היה זכוי מלא ומוחלט.
...
כמו המשיבה, אני סבורה כי כעקרון, הזכות לתשלום פיצויים מכוח סעיף 8 לתקנות נקבעה עבור ימי מעצר, ואילו שחרור נאשם בתנאים מגבילים, אף אם מדובר במעצר בית מלא, אינו מזכה בתשלום פיצויים לפי הסעיף הנ"ל משום שאלה הם תנאי 'שחרור' ולא תנאי 'מעצר'.
באיזון הראוי בין כלל השיקולים, אני סבורה כי יש לפצות את המבקש בגין שלושה ימי מעצר, וכן לשפות אותו בגובה מחצית מהסכום המרבי בגין הוצאות הגנתו (היינו, עבור 12 ישיבות).
אחרית דבר: לסיכום, על המשיבה לפצות את המבקש בעד 3 ימי מעצר, בהתאם לתעריף הנקוב בסעיף 8(א) לתקנות, ולשפות אותו בגובה מחצית מהסכום המרבי בגין הוצאות הגנתו (היינו, עבור 12 ישיבות), לפי האמור בתקנה 9(א) לתקנות והתעריף הנקוב בתוספת לתקנות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כשהנאשם מתוסכל וסבור כי לא נענים לדרישותיו, הוא פועל באלימות מילולית ופיזית או בשתיהן גם יחד, כדי להשיג את מבוקשו.
בעניינינו, כאמור, הנסיבות מעידות על פגיעה בינונית נמוכה שנגרמה עקב האיומים.
נסיבות שאינן קשורות בבצוע העבירה לזכות הנאשם הודאתו וקבלת האחריות וכן נסיבות חייו הקשות.
...
ואולם, בהינתן טיב העבירה והצורך בהלימה, בהינתן עברו הפלילי של הנאשם בעבירות דומות, ובהיעדר אופק ממשי לעליה של הנאשם על מסע אמיתי של שיקום ותיקון, נדמה כי אין מנוס, כאמור, מהפעלת המאסר המותנה.
גזירת הדין בהתאם לאמור לעיל, אני מחליט להטיל על הנאשם את העונשים הבאים: חודשיים ויום מאסר בפועל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

התרשמתי כי נותר ספק האם אחיזת הנאשם בידיו של השוטר יהודה במהלך הניסיון של השוטרים יהודה וארתור להשתלט עליו ולאזוק אותו עולה לכדי עבירה נפרדת של תקיפת שוטר או שמא היא חלק אנהרנטי מההתנגדות למעצר, ועל כן, מצאתי לזכות את הנאשם מחמת הספק מעבירה אחת של תקיפת שוטר.
בסיטואציה זו, קבעתי כי אין לביטוי "אתם תשלמו על זה", בו נקט הנאשם, דבר וחצי דבר עם חופש הביטוי והצירוף של מגע פיזי ואיום מילולי עולה לכדי איום.
...
בעניין זה אפנה לדבריה של סגנית הנשיא, כב' הש' ענת חולתא בת"פ 35838-05-21 מדינת ישראל נ' אלסאנע ואח', פסק דין שהוגש מטעם ההגנה: "המציאות שבה פעילות משטרתית שגרתית מחייבת כיום הקצאת כוחות ומשאבים חריגים ונטילת סיכון של ממש בשוטרים המבצעים עבודתם הרגילה היא מציאות שיש להוקיע אותה ושיש להרתיע מפניה." נוכח כל האמור לעיל, סבורתני כי מידת הפגיעה בערכים המוגנים במקרה זה אינה מן הנמוכות.
נוכח המפורט לעיל, אני קובעת כי מתחם העונש ההולם את כלל המעשים בהם הורשע הנאשם נע בין מאסר קצר בעבודות שירות ועד 8 חודשי מאסר בפועל בצירוף ענישה נלווית.
סוף דבר לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים כמפורט לעיל, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 4 חודשי  מאסר שירוצו בעבודות שירות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו