שטר החוב (להלן גם השטר) נחזה להיות חתום על-ידי נתבעת 1 (להלן הנתבעת) במעמד עושה השטר ועל-ידי נתבעים 2 ו-3 (להלן גם איימן ואמיר) במעמד ערבים בערבות אואל לתשלום סכום השטר על-ידי הנתבעת.
טענת זיוף
ס' 23(א) לפקודת השיטריות, שעניינו בין השאר בחתימה שזויפה, מורה כך:
חתימה על שטר שהיא מזויפת או שומה בו שלא בהרשאת האדם שהחתימה נחזית כשלו, אין כוחה יפה כלשהוא, ואין רוכשים על ידיה או על-פיה כל זכות להחזיק בשטר או להפטיר ממנו או לאכוף פרעונו על כל צד שבו, אלא אם האדם שכנגדו באים להחזיק את השטר או שעליו באים לאכוף פרעונו מנוע מלטעון טענת זיוף או העדר הרשאה, והכל בכפוף להוראות פקודה זו.
הוראה זו עוסקת בשני מקרים שקיימת ביניהם זיקה של קרבה רעיונית, אף שהם שונים זה מזה בחומרתם ובנפקותם: האחד נסב על חתימה שזויפה; השני - על חתימה שנחתמה ללא הרשאה מבלי שהדבר יעלה כדי זיוף.
ודוק: לו ביקשה התובעת לזייף את שטר החוב מראשיתו ועד סופו, כטענת הנתבעים, חזקה שהייתה טורחת להשלים גם פרט זה טרם הגשת השטר לבצוע.
...
לסיכום חלק זה, אני קובעת שעילת התביעה נטענה בבקשת הביצוע כהלכה, ומכול מקום לא נפל בה פגם מהותי שפגע בזכותם וביכולתם של הנתבעים להתגונן כדבעי נגד התובענה.
התביעה נגד נתבע 3 נדחית; אף-על-פי-כן מצאתי שאין לזכותו בהוצאות בגין תוצאה זו. רק ביום 18.1.2012, לאחר שבירור ההליך תם ונשלם, הואיל נתבע 3 ליידע את בית-המשפט על כך שהוגשה על-ידו בקשה לפי פקודת פשיטת הרגל בתיק פש"ר (נצ') 49183-10-10 וכי בגדרה ניתן ביום 9.12.2010 צו שהורה בין השאר על עיכוב הליכים נגדו.
הערבון בסך 5,000 ₪ שהופקד בקופת בית-המשפט על-ידי התובעת לפי החלטת כב' הרשם מיום 16.9.2009, על פירותיו, יוחזרו לתובעת באמצעות בא-כוחה, זאת לאחר שהתובעת תשלם את מלוא יתרת האגרה שחלה עליה בהליך זה.
פסק-הדין יהא ניתן לביצוע עם הצגת אסמכתא כדין לתשלום מחצית אגרה שנייה על-ידי התובעת.