היינו יש לבחון האם במידה שטענת המירמה תיתקבל יהיה בדבר להוביל לתוצאה שונה מזו שנקבעה בהליך המקורי (רע"א 33/08 לוי נ' מינהל מקרקעי ישראל, (2008)).
בכל הקשור לאמינות הראיות הרי שכבר בעיניין טורג'מן נקבע כי -
"מובן כי לא כל טענה בעלמא כי עדות שנשמעה הנה עדות שקר או מיסמך שהוגש הנו מיסמך מזויף יכולה להצדיק ביטולו של פסק דין חלוט וקיום משפט חוזר בהליך. "עצם העובדה שטוענים שעדות פלונית היא עדות שקר אינה מספיקה, שאם לא כן לא היה סוף למשפטים המבוססים על ממצאים שבעובדה" (פסקה 12 בפס"ד טורג'מן)
בנידון טענות המשיב לבעלות על נכסים שונים – טענות שטען המשיב כנגד אחיו בהליך שהתקיים בין האחים - התבררו כטענות כזב.
ואולם בצד האמור, הפסיקה שבה והדגישה כי רק בקיומם של טעמים מיוחדים, חריגים, משכנעים וכבדי משקל, יבוטל פסק דין המאשר הסכם פשרה שגובש בהסכמת הצדדים וניתן מתוך הבנת הצדדים את ויתוריהם ובהסכמתם, וכי על הטוען לבטלות ההסכם לעמוד בנטל ראיה גבוה, כאשר על דרך הכלל לא תיתקבל בקשה לביטול פסק דין כאשר המבקש הגיש תביעה שעניינה במירמה נטענת אך ביכר מטעמיו שלו להתפשר עם הצד שכנגד ולא לעמוד על הוכחת טענת המירמה במלואה (ע"א 647/20 הנ"ל; רע"א 4976/00 בית הפסנתר נ' מור, (2001), ע"א 5914/03 שוחט נ' "כלל" חברה לביטוח, (2005), רע"א 176/22 ג'רייס אבו עוקסא נ' הכונס הרישמי (2022).
...
כמו כן נקבע כי המשיב ישלם לאח א. דמי שימוש (ראו סעיפים 208-210 לפסק הדין).
גם לגבי הרכבים והאופנועים מצא בית המשפט כי המערערת לא עמדה בנטל המוטל עליה לביטולו של הסכם הפשרה.
מתוך שכך לא מצא בית המשפט כי הטענות שעלו לעניין כלי הרכב מהוות ראיות משמעותיות אשר "הופכות את הקערה על פיה" באופן שיש בו כדי לבטל את הסכם הפשרה שקיבל תוקף של פסק דין, בנסיבות שתוארו ובהתאם לכללים המחמירים שנקבעו בפסיקה, כמפורט לעיל.
****
אחר שעיינו בטענות הצדדים מצאנו כי דין הערעור להידחות להלן נימוקינו-
בע"א 7410/23 ברוך איפרגן נ. יהונתן סנדרס ואח' (2023) חזר בית המשפט העליון על ההלכה הידועה ולפיה בכל הקשור להסכם פשרה שקיבל תוקף של פסק דין הרי שיש לייחס משקל רב לסופיותו של ההליך, וזאת על מנת להגשים את ציפיותיהם הסבירות של הצדדים, וכי ביטול הסכם פשרה שקיבל תוקף של פסק דין יעשה במשורה ובמקרים חריגים בלבד בהם מתקיימים טעמים כבדי משקל המצדיקים זאת (וראו לעניין זה כדוגמה – ע"א 2495/95 בן לולו נ' אטראש, (1997) להלן: עניין בן לולו; ע"א 647/20 אלישקוב נ' א.ר.א.ב בונוס בע"מ, פסקה 7 לפסק דינה של השופטת ד' ברק-ארז ופסקה 5 לפסק דינו של כב' הש' סולברג (2021); ע"א 5858/19 פסגות קופות גמל ופנסיה בע"מ נ' אופיר, פסקה 28 (2022)).
זאת ועוד, גם אם יאמר כי ענין טורג'מן אינו רלבנטי לנדון, שכן בנדון אין עסקינן בביטולו של פסק דין גרידא שניתן אחר שמיעת ראיות אלא בביטולו של הסכם פשרה שקיבל תוקף של פסק דין הסכם אליו הגיעו הצדדים, אחר שכל אחד מהם הציג את מצגו וכל אחד חישב וישקלל את סיכוייו על פי אותו מצג, הרי שגם אז דין הערעור להידחות.
מכלל האמור דין הערעור להידחות.