בפירסום העשירי, מיום 22.7.2016, נכתב כי נגד ארבעה, ובניהם התובע, הצטברו "עדויות וראיות רבות מצד רופאי שיניים ערבים", אשר הועברו למשטרת ישראל על ידי עו"ד ענבוסי, "משום שעלה מהם חשד לבצוע עבירות פליליות, אשר כוללות בין היתר: שדול לעדות שקר, זיוף תעודות, קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות, היתחזות, בידוי ראיות, שבוש מהלכי משפט, האזנות סתר וכו'".
על מנת להוכיח "אמת דברתי" לגבי פרסומים אלו היה על הנתבע, ראשית, להציג את אותן "עדויות" של רופאי שיניים נגד התובעים אשר "הצטברו" – אך הוא לא עשה כן. שנית, בנוגע לתלונה במישטרה, היה על הנתבע להראות כי אכן הוגשה תלונה נגד התובעים לגבי כל סדרת העבירות החמורות המפורטות בשני הפרסומים.
התובעים, מנגד, טוענים כי התצהיר שבמחלוקת, שהוכן על ידי בא כוחם, נשלח לד"ר עתאמנה עם בקשה לעבור עליו ולתקן תיקונים, ככל שיהא צורך, ובמענה – השיב ד"ר עתאמנה במייל חוזר, ולא רק שהוא מאשר את תוכנו של התצהיר שבמחלוקת באופן עיקרוני, אלא ביקש לשנות את הפסקה האחרונה של תצהיר זה, אשר אף היא כוללת טענות אישיות נגד הנתבע, ואף כתב באותו מייל כי "כך יהיו דברי ב-100% דיוק". בכל אופן, מוסכם כי התצהיר שבמחלוקת מטעם ד"ר עתאמנה, מעולם לא נחתם.
...
לכן, לא אוכל לומר שהוכח שניתן ליישם סעיף זה בתביעה הנוכחית (וראו למסקנה דומה את ת"א (מחוזי ת"א) 31777-07-12 כהן נ' אזולאי, פסקה 23 (30.3.2015) ואת ת"א (שלום חי') 49160-12-10 גואטה נ' ביטון, פסקה 25 (9.8.2015)).
לגבי סעיף 3 – לא שוכנעתי שהוכחו יסודותיו של סעיף זה שכן לא בהכרח ניתן לראות בפרסומים ככאלו שנועדו "להכביד" על העסק של התובעים באופן שאליו מתייחס סעיף זה.
בכל אופן, ואף אם היו מתקיימות העוולות לפי סעיפים 2 או 3, הרי שיש טעם של ממש בטענת ההגנה לגבי משמעותו של סעיף 12.
נוכח כל האמור מעלה במצטבר, אין צורך לדון בהוראות פקודת הנזיקין, במיוחד במקרה בו ההפניה היא לעוולות הסל, כגון עוולת הפרת החובה החקוקה כאשר הוגשה גם תביעה פרטנית לגבי כל העוולות הפרטיקולריות.