בסמוך לתקופה זו הועבר הטיפול למבקשי מקלט מנציבות האו"ם ליחידה לטפול למבקשי מקלט אצל המשיב, אך המשיב נימנע באותה עת מלטפל במבקשי מקלט ממדינות אריתריאה וסודאן.
ביחס להחלטה הנ"ל, טען המבקש כי ההחלטה התקבלה בלי שבוצע שימוע, בלי שניתנה לו אפשרות נאותה להעלות טענותיו, והוא הגיש עתירה זו כנגד החלטה זו בעת"מ 31214-03-14.
בתאריך 14.4.08 שוחרר המבקש במשמורת בתנאים, לאחר שזוהה כנתין סודאן וקיבל רישיון שהייה זמני, אשר הוארך מעת לעת בהתאם למדיניות שהונהגה אז. לאחר שיחרורו פנה המבקש למשרדי נציבות האו"ם לפליטים, זוהה ונרשם כנתין סודאן לצורך החלת אי מדיניות אי הרחקה הנהוגה בישראל כלפי נתינים סודאנים, ולשם כך מילא טופס רישום בלבד.
בקשר לכך יש לציין שמרכז השהייה הנו מרכז פתוח, ממנו ניתן לצאת ולחזור בהתאם לכללים הקיימים שם.
במצב זה סכויי העתירה קלושים, הואיל ולא הועלתה בשימוע כל טענה שהיה בה כדי לשנות את החלטת המשיב, ואין כל מניעה לבחון את הבקשה הפרטנית למקלט בעת שהמבקש שוהה במרכז השהייה.
...
גם מאזן הנוחות נוטה לטובת המשיב, ולכן יש לדחות את הבקשה.
דיון
לאחר עיון בכתבי הטענות, בחומר הנלווה לטענות הצדדים, נראה לי כי סיכויי ההליך ומאזן הנוחות נוטים לטובת מתן צו זמני המורה למשיב להימנע מהחזקתו של המבקש במרכז שהייה לפרק זמן נוסף של כ-3 חודשים, היינו עד ליום 30.11.14, או עד למתן פסק דין בעתירה, לפי המועד המוקדם יותר.
באשר לסיכויי ההליך ומאזן הנוחות, נראה לי שאין מקום להיזקק בשלב זה לשאלת תקינות הקריטריונים שנקבעו או לשאלת חוקתיות תיקון החוק למניעת הסתננות, אך מבחינת השיקולים הפרטניים, נראה לי לכאורה כי יש בעובדה שהמשיב היה משוחרר זמן רב עפ"י היתר שניתן לו, דבר שאפשר לו לפתוח את העסק שפתח באילת, כדי להצדיק לכאורה מתן אורכה נוספת לביצוע השהייה על מנת לאפשר לו לסגור את עסקו בצורה תקינה.