מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זיהוי המעסיק במוסד מוכר לא רשמי

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2016 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

עוד נקבע כי עמל היא מעסיקתן הבלעדית של המשיבות, וכפועל יוצא מכך נדחתה תביעתן של המשיבות כנגד המשיבה 3, המועצה המקומית כסייפה (להלן- המועצה).
עוד נקבע כי מעצם ההכרה ברשת עמל ופעולתה כמוסד חינוך מוכר שאינו רישמי, המקבל תקציב מהמדינה, היא הופכת להיות גוף בעל מאפיינים צבוריים מובהקים, במובן זה שחלות עליה חובות מוגברות של הגינות ותום לב. בית הדין דחה את טענת עמל שלפיה הפסיקה בעיניין בוסי רלוואנטית לעובדי הוראה בלבד, וקבע שאין בפסק דין בוסי כל סייג ביחס לעובדים שאינם עובדי הוראה, וגם אין בתקנות כל הבחנה בין עובדי הוראה לבין העובדים האחרים במוסד החינוכי.
...
בקשר לכך נטען, בין היתר, כי יישום פסק הדין מהווה, הלכה למעשה, החלה רטרואקטיבית של סיפת תקנה 3(א)(6) לתקנות בדבר השוואת משכורות המורים והעובדים במוסד חינוך שאינו רשמי על יסודי לכללים הנוהגים במוסדות חינוך רשמיים, שכן התקנה הותקנה לאחר הגשת התביעות; המשיבות עצמן לא הניחו כל מסד עובדתי או משפטי לדיון בתקנה 3(א)(6) לתקנות או להחלת חוקת העבודה על תנאי העסקתן מכוח תקנה זו, ולא הרימו את נטל הראייה להוכחת גרסתן; יתר על כן. הראיות שהיו לפני בית הדין האזורי (עמדת המדינה, חוזר המנכ"ל, השינוי החקיקתי) מובילות למסקנה הפוכה מקביעתו של בית הדין האזורי; משרד החינוך, הגורם המתקצב והמממן את העסקת הסייעות, אינו נוהג לתקצב את עלות העסקת הסייעות על פי הוראות חוקת העבודה; פסק הדין בעניין בוסי דן רק בעובדי הוראה ולא בעובדי מינהל וסייעות, שבעניינם קיימת שונות רבה בין מקומות ההעסקה השונים.
בנסיבות אלה, בהתחשב גם בסיכויי הערעור גבוהים, ובשים לב לקושי שיהיה להחזיר את המצב לקדמותו, יש הצדקה להיעתר לבקשה ולעכב את ביצוע פסק הדין עד להכרעה בערעור.
לאחר שנתתי דעתי לכלל נסיבות המקרה, לפסק הדין של בית הדין האזורי ולטענות הצדדים, הגעתי למסקנה כי יש להיעתר לבקשה ולעכב את ביצועו של פסק הדין, ובמקביל להקדים ככל הניתן על פי יומנו של בית הדין את מועד הדיון בערעור.
סוף דבר – הבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין מתקבלת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבעת 1 היא עמותה המנהלת מוסד חינוכי לתלמוד תורה "מוכר שאינו רישמי" (להלן: העמותה או הנתבעת).
(דגש שלי ש.ש.) בפסק דין בעיניין תב"ע מט/586-3 אלברט דואק נ. "מסד" בי"ס תיכון ודיצה גושן [פורסם בנבו] (להלן : פס"ד מסד ), נקבע בנוגע לאחריות אישית: "בטרם נתייחס לעדויות, מצאנו לראוי לומר אי אלו דברים במישור הכללי. צודק בא-כוח התובע בהשערתו שניתן לטעון כי הנושאים והפעילות שתוארו בסעיף 6 דלעיל, אינם חורגים או שונים "מן הנושאים והעניינים המצויים בדרך כלל בטיפולו של מנהל בית-ספר". אנו תמימי דעים עמו שתפקידו של מנהל בית-ספר לנהל ולקבוע בעינייני מינהל ופדגוגיה ו"בעצם ההחלטה היא שלו, וזה כשלעצמו אינו הופך אותו לבעל הדבר בעצמו" (שם)(דגש שלי ש.ש.) השאלה היא היכן הגבול? מי משרטט אותו? מהו הגבול לזיהוי העמותה עם מנהלה.
נפסק כי "אכן, סבור אני שבכל הנוגע לזכויות של עובדים, עקרונות תום הלב ותקנת הציבור מחייבים להגמיש את הדרכים להגיע אל המעסיק האמתי, אל בעל השליטה , אל אותו גורם – כמו בעניינינו – שבמהלך העסקים, מפעיל למעשה את החברה , תוך שימוש לא מתאים ולא מסודר בחב' האם או בגופים כלכליים אחרים שלו "" (ע"ע 1201/00 יהודית זילברשטיין נ' ערב חדש (עתונות) תק –אר 2002 (4) , 106, עמ' 111).
...
סוף דבר, התובע טען כי בגין הכספים המגיעים לו עבור עבודתו זכאי לפיצויי הלנה .כן טען כי לכל הפחות זכאי להפרשי הצמדה וריבית בגין הכספים שנגבו ממנו שלא כדין לרבות מכרטיס האשראי .
התביעה להפרשי שכר עבודה נדחית.
מבלי לגרוע מהאמור ישלמו הנתבעים ביחד ולחוד שכ"ט ב"כ התובע בסך כולל של 10,000₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בדבר זהות המעסיק אישר הנתבע 2 כי הוא פיקח באופן ישיר על עבודת הגן "יש לי קשר ישיר. אני מפקח על הגן" (עמ' 35 ש' 26-27)(דגש ש.ש.) כמו כן אישר, כי פרט לו הייתה אחראית על התובעת גם אישתו לטפיה סלאימה שהייתה מנהלת את הגן, אשר לא הוזמנה להעיד.
מכל האמור לעיל עולה, כי לכל הפחות הנתבעת 1 והנתבע 2 היו מעסיקים במשותף הגם שהלכה למעשה ברי כי הנתבעת 1 הנה עסקו הפרטי של המנהל שהמבנה הוא בבעלות אמו.המוסד והוא חד הם. כספי אונר"א ככל שמגיעים למוסד מגיעים מהטעם שמדובר בגיסים בני מישפחה המנתבים דרך הרשות כספים למוסד הפרטי שלהם, וזאת פרט לכספי ההורים שמגיעים ישירות לידי הנתבע 2.
הנתבעים לא הביאו אף ראייה לשעות סיום הגן, כגון סדורי הסעות, הודעות להורים, מערכת שעות או הבאת הורה או גננת להעיד על עניין זה. עוד טענה כי גרסת הנתבע 2, לפיה הגן ממשיך לפעול באותה מתכונת עד כה, דהיינו עד השעה 12:00, לא עולה בקנה אחד עם הנחיות משרד החינוך למוסד חינוך מוכר שאינו רישמי.
...
הנתבעים ישלמו לתובעת, ביחד ולחוד, סך כולל דמי הבראה בסך כולל של 5,152 ₪.
הנתבעים ישלמו לתובעת, ביחד ולחוד, סך כולל פיצוי בגין אי מסירת תלושים לפי חוק הגנת השכר בסך כולל של 5,000 ₪.
כמו כן ישלמו הנתבעים, ביחד ולחוד, שכר טרחת ב"כ התובעת בסך 10,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

טענות הצדדים בבקשת הסילוק עיקר טענות המדינה אין חולק כי התובעות אינן מועסקות על ידי משרד החינוך ואף אינן מועסקות במוסד חינוך מוכר שאינו רישמי שבפיקוח משרד החינוך, כך שמשרד החינוך אינו המעסיק של התובעות ואף אינו ניכנס בגדר "חליפו" של המעסיק כאמור בסעיף 24(א)(1) לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט-1969 (להלן: "חוק בית הדין").
בעיניין רוחם נקבע, כי על מנת שתובענה תיכנס לגדר סמכותו של בית הדין לעבודה בהתאם לסעיף 24(א)(1) הנ"ל, צריכים להתקיים שלושה תנאים: זהות הצדדים (האם מדובר בתביעה שבין עובד למעסיק); עילתו של הסיכסוך ביחסי עבודה (האם העילה נסובה על יחסי עבודה); וזיהויה של העילה ככזו שאינה בפקודת הנזיקין (האם התביעה מבוססת על עילות נזיקיות שאינן בסמכותו של בית הדין לעבודה)[footnoteRef:2].
...
מדובר בתביעה מנהלית, אשר אינה מצויה בגדר סמכותו העניינית של בית הדין האזורי לעבודה, ולפיכך דינה להידחות על הסף מחמת העדר סמכות עניינית.
יחד עם זאת, בית המשפט העליון (בשבתו כבג"ץ) קבע כי לאור העובדה שהעותרות אינן תוקפות את הוראות הנוהל עצמן, אלא את דרך יישומן במקרה הפרטני שלהן, עליהן להגיש את העתירה לבית המשפט לעניינים מנהליים: "נוהל השכר הוא החלטה בעלת תחולה ארצית הקובעת כללים בעניין תקצוב, ולכן לכאורה עתירה המכוונת נגדו אינה בסמכות בית המשפט לעניינים מינהליים. עם זאת, מעיון בעתירה שלפנינו, עולה כי טענות שמעלות העותרות אינן מכוונות – בעיקרן – להוראות הנוהל (ויוזכר כי האחרונות אף הדגישו כי כיום הן פועלות בהסתמך על הכללים שנקבעו בו), אלא לאופן שבו הופעלו הכללים שנקבעו בו ביחס לכל אחת ואחת מהן ... מדובר אפוא בשורה של החלטות פרטניות שונות, שכל אחת מהן התקבלה במסגרת הליך נפרד ועל יסוד תשתית עובדתית שונה. משעומד לעותרים סעד חלופי בדמות פניה לבית המשפט לעניינים מינהליים, דין העתירה להידחות על הסף"[footnoteRef:6].
] מן הכלל אל הפרט לאחר עיון בטענות הצדדים ובכלל החומר המצוי בתיק בית הדין, באנו לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל.
עם זאת, ובהתחשב בכך שההלכה הפסוקה קבעה כי במצבים אלה, בהם בית הדין השתכנע כי לא נתונה לו סמכות לדון בהליך, קיימת עדיפות לסילוק התביעה על פני העברתה[footnoteRef:12], אף אנו מצאנו לפעול כאמור והננו מורים על מחיקת התביעה מחמת העדר סמכות עניינית.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2011 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

פרשנות תקנה 3(א)(6) מתקין התקנות היה ער לאמור ולפיכך לא קבע בתקנה 3(א)(6) לתקנות כי משכורות המורים והעובדים במוסד המוכר יהיו זהות לאלה הנהוגות במוסדות החינוך הרישמי, אלא שהוא קבע, כי "משכורות המורים והעובדים במוסד יהיו לפי השיעורים והכללים הנהוגים במוסדות החינוך הרשמי." לשון התקנה היא נקודת המוצא להבנת תכליתה, וניסוחה "לפי השיעורים והכללים" משמעו כפשוטו - "ביחס ל...", "בהתאמה..." לשיעורים ולכללים הנהוגים במוסדות חינוך רישמי.
שנית - "נקודת המוצא" של חברתנו השופטת רוזנפלד בדעתה, כי "הגננות זכאיות למשכורות כמקובל בחינוך הרישמי וזאת כתנאי מיכללא בהסכם העסקתן והכל מכוח תנאי ההכרה ברשת כמוסד חינוך מוכר שאינו רישמי" - אינה יכולה לשמש כנקודת מוצא, לא רק משום המפורט בדעתנו, אלא גם מהטעם הפשוט, ששכר מפורש, מקובל ומוסכם על דעת שני הצדדים, המשולם לאורך שנים - מחליף תנאי מכללא, שאינו בגדר התניה קוגנטית, לגבי שכר גבוה יותר; אפילו הייתה קיימת אצל המשיבות ציפיות לתשלום אותו שכר גבוה על פי תנאי רישיון מעסיקתן כלפי המדינה, נוכח הכרה בה כמוסד חינוך מוכר לא רישמי.
...
בהערת אגב ומבלי לפסוק בדבר, נראה לי בענייננו שהוראת תקנה 3(א)(6) לתקנות חינוך ממלכתי, נועדה לא רק לקבוע נורמה ציבורית - מינהלית ביחסים שבין המדינה למוסד המוכר, אלא נועדה גם לטובתם ולהגנתם של עובדי המוסד המוכר.
התחייבות זו נובעת מעצם בקשתו של המוסד החינוכי להכרה בו כמוסד מוכר שאינו רשמי ומהחלטת השר להעניק לו הכרה זו. מקובלת עלי דעתה של חברתי כי התחייבות זו אינה רק כלפי השר אלא היא מכוונת גם כלפי כלל הציבור ועובדי המוסד המוכר בכלל זה. יותר מכך.
סוף דבר על דעת כלל חברי המותב, נקבע בזאת, כאמור בחוות דעתה של השופטת רוזנפלד, כי בפיטוריהן מן העבודה ובהרעת תנאי העסקתן, הופלו המערערות לרעה מטעמי גיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו