ביום 27.10.22 הגישה המבקשת כתב תביעה ובקשה למתן צוים זמניים וצוים ארעים.
המועצה טוענת כי יש לדחות על הסף את הבקשה מהסיבות הבאות: העידר זכות עמידה, שהוי, חוסר תום לב ופנייה מוקדמת כנדרש, זהות הסעד הזמני עם הסעד העקרי, ומהותו של הסעד כצו עשה.
בהתאם לפסיקה, התנאים המצטברים למתן סעד זמני הנם כדלקמן (דב"ע (ארצי) 3-77/98 אבו עראר – המועצה המקומית ערערה (מיום 21.5.1998); ע"ע (ארצי) 30914-04-10 בוסי – רשת הגנים של אגודת ישראל (מיום 12.9.2012): "א. על מבקש הסעד להוכיח עילת תביעה המתבססת על זכות שלכאורה קנויה לו. למותר לציין כי לצורך מתן סעד זמני די בראיות לכאורה לצורך הוכחות העובדות השנויות במחלוקת ולא נידרש שיכנוע במידה הדרושה להכרעה בהליך.
...
[footnoteRef:25] המשיב נשאל שאלות שנוגעות להכרותו עם עבודת העמותה כגון מי ועדת הביקורת, אליה טען שהגיש את הדו"חות, שאז התחמק והשיב: "אני לא רוצה לענות לך אבל אני יודע מי בועדת ביקורת".[footnoteRef:26] יתרה מכך, כאשר נשאל המשיב האם גורם כלשהו במשרד עבר על המסמכים שהכין כדי לוודא את נכונותם, השיב באופן תמוה: "אין לי תשובה. לא יודע אבל אני... מי שערך זה אני".[footnoteRef:27] עדות המשיב לא היתה מהימנה לטעמנו, וכפי שטוענת המדינה בסיכומיה, מצופה היה ממי שמבקש למלא תפקיד של מבקר פנים ברשות מקומית, תפקיד שאמון על טוהר המידות והמינהל התקין, להבהיר את מהות עיסוקיו הקודמים ולא להשיב תשובות מעורפלות ומתחמקות.
סיכום
על יסוד כל האמור לעיל, המסקנה בדבר פגם בהליכי המכרז משעה שהמשיב על פניו אינו עומד בתנאי הסף, מצדיקה מתן סעד זמני המונע את המשך עבודתו של כמבקר הפנים של המועצה, עד לתום ההליכים בתיק.
על כן, אנו מורים על הקפאת מינויו של המשיב עד להחלטה אחרת או מתן פסק דין.