בנסיבות אלה משהנתבע נוא מעסיק בתחום האלומיניום שהוא חלק מענף הבניה, מבצע עבודתו באתרי בניה והתובע לא עבד בעבודה משרדית, הרי שהוראות צו הרחבה בענף הבנייה חלות על העסקתו של התובע.
סעיף 26ב לחוק הגנת השכר, תשי"ח-1958 (להלן "חוק הגנת השכר") קובע כי בתובענה של עובד לתשלום שכר עבודה שבה שנויות במחלוקת שעות העבודה, והמעסיק לא הציג רשומי נוכחות, תהיה חובת ההוכחה על המעסיק.
סעיף 2 לחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002 (להלן "חוק הודעה לעובד") קובע כי בהודעה לעובד יש לציין את זהות המעסיק, תאריך תחילת העבודה, אורכו של יום העבודה הרגיל וסך התשלומים המשתלמים לעובד.
עובד שיפוצים מוגדר בסעיף 6 לצוו ההרחבה כעובד או מנהל עבודה, שלא בתפקיד משרדי, "המבצע עבודות שיפוצים בשרותו של מעסיק בתחום השיפוצים." ומעסיק בתחום השיפוצים מוגדר כמעסיק שעיקר עבודתו בשיקום, שימור או שידרוג מבנים "בהתאם לסיווג 131 לרשימת הענפים המפורסמת מטעם רשם הקבלנים".
ענף השיפוצים כולל, לפי רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון עבודות שמבוצעות בתוך מבנים קיימים, מבלי להשפיע על השלד ומבלי להוסיף למבנה ולחזיתותיו:
"ענף השיפוצים כולל עבודות שמבוצעות בתוך מבנים קיימים, מבלי לגרוע או להוסיף למבנה בכללותו או לחזיתותיו ומבלי להשפיע על השלד הקיים.
...
סוף דבר
הנתבע ישלם לתובע את הסכומים הבאים:
חלף הפרשות לפיצויים בסך 4,439 ₪.
התובע עמד על פיצוי הלנת שכר ביחס לכל הרכיבים המאפשרים זאת (ראה סעיף 60 לכתב התביעה) על כן אין בידינו לקבל את טענת הנתבע כי ביחס לפיצויי הלנת פיצויי פיטורים מדבר בהרחבת חזית.
באשר לרכיבים אשר כן נושאים פיצויי הלנת שכר, דמי חגים, אש"ל וגמול שעות נוספות, משלא שוכנענו כי מדובר במחלוקת כנה או בנסיבות שלא היו תלויות בנתבע בגינן נמנע לשאת בתשלומים בזמן אמת, הרי שיש לפסוק פיצויי הלנה.