בהמשך לכך, ביום 30.1.2018 דחתה ועדת הערר את עררה של המבקשת וציינה כי "צוות המחלקה מסייע ככל יכולתו, במיגבלות התקציב".
המבקשת הגישה ערעור על החלטתה של ועדת הערר לבית המשפט המחוזי, ובו הסתמכה בין היתר על נוסח קודם של סעיף 3.16 לתע"ס מיום 22.6.2016 שנסב על "הסעות באמבולנסים, בתחבורה ציבורית ובמוניות לקבלת טיפולים רפואיים מיוחדים ולאישפוז לחולים במחלות קשות".
בית המשפט המחוזי דחה את ערעורה של המבקשת, בקבעו כי סעיף התע"ס שאליו היא הפניתה אינו רלוואנטי, בשים לב לכך שביום 21.5.2018 פורסם תע"ס עדכני ובו הוראה חדשה לעניין נסיעות, אשר על-פיה, כאמור בפיסקה 4 לעיל, הסעות לטיפולים רפואיים יינתנו עבור טפולי כימותראפיה ודיאליזה בלבד, למעט במקרים חריגים שבהם נידרש אישור מיוחד.
כמו כן, המבקשת טוענת כי לא היה מקום לזקוף לחובתה את העובדה שהיא מקבלת קצבת ניידות מהמוסד לביטוח לאומי, מאחר שסעיף 4 להוראה מס' 1.22 לתע"ס קובע כי קצבת ניידות מהמוסד לביטוח לאומי אינה מובאת בחשבון לצורך "חישוב הכנסה".
המבקשת מעלה אף טענות רבות אחרות, ובכללן שעיון בהחלטותיה של ועדת הערר מלמד כי היתקיימו ישיבות שאליהן המבקשת לא זומנה, כי המועצה הסתמכה בהחלטתה על נתונים לא אמינים ולא רלוואנטיים, כי טענותיה התקציביות של המועצה אינן מבוססות, כי החלטתה של ועדת הערר לא הייתה מנומקת מספיק, וכי מכל מקום ההחלטה אינה מידתית ואינה סבירה.
בתשובת המועצה, שהוגשה ביום 26.12.2018 בהתאם להחלטתי, נטען כי אין מקום ליתן למבקשת רשות ערעור ב"גילגול שלישי", בשים לב למומחיותה של ועדת הערר, המשמשת כגורם המקצועי מטעם משרד הרווחה המוסמך להכריע במחלוקות לעניין חוק שירותי הסעד.
כאמור בפתח הדברים, עסקינן בבקשת רשות ערעור בגילגול שלישי, שמקורה בהחלטה של ועדת ערר הפועלת לפי חוק שירותי הסעד.
...
רקע והליכים קודמים
מקורה של הבקשה דנן בהחלטתה של המשיבה, המחלקה לשירותים חברתיים במועצה האזורית מגידו (להלן: המועצה), להיעתר חלקית לבקשות שהגישה המבקשת לקבלת סיוע סוציאלי.
דיון והכרעה
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים אני סבורה כי אין מקום לקבל את הבקשה.
בסופו של דבר, איני סבורה כי יש מקום להתערבות בפסק דינו של בית המשפט המחוזי.
סוף דבר: הבקשה נדחית.