מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ועדת חריגים בקרן השתלמות למורים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בשנת 2015 הופנה התובע לועדת חריגים במשרד החינוך אשר היתנה את זכאות התובע לגמול בבירור אופן קבלתו לתפקיד, האם היתקיים מיכרז לניהול הישיבה התיכונית, כי התובע נבחר במיכרז זה לשמש כמנהל הישיבה התיכונית וכי בית הספר היה בפקוח משרד החינוך ולא בית ספר עצמאי (מכתב משרד החינוך מיום 1.9.15; נספח 5 לכתב התביעה).
הערה: מנהל כנ"ל שעבר מרצונו להיות מורה, יגרור את גמול הניהול יחסית להקף העסקתו בהוראה" (הדגשות שלי – י.א.ש.) התובע עתר למתן צו הצהרתי הקובע כי הוא זכאי ליגרור את ותק הניהול שלו ואת גמול הניהול שלו; ליתן צו המורה למשרד החינוך לעשות כן; להורות למשרד החינוך לשלם לו את הכספים המגיעים לו בגין גמול הניהול החל מחודש 9/11 ועד לחודש 11/17 בסך כולל של 281,450 ₪ בצרוף התוספות השונות שקבלו המנהלים לעידכון גובה גמול הניהול; להורות לנתבעת להפקיד בקופות הפרשים בגין דמי גמולים וקרן הישתלמות לתקופת המחלוקת בסך של 26,721 ₪; להורות לנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסך של 30,000 ₪ בגין עוגמת נפש.
אין גם חולק כי ועדת האיתור שבחרה בתובע לתפקיד המנהל היתה מורכבת מראש הערייה, נציג משרד החינוך (נציג מחמ"ד), סגן ראש הערייה ומנהל מחלקת חינוך בערייה בעוד שעל פי תקנון שירות עובדי הוראה, על ועדת האיתור לכלול את מנהל אגף החינוך הדתי או נציגו, מנהל המחוז או נציגו, נציג מרכז הסתדרות המורים, נציג ארגון המורים בבתי הספר העל יסודיים ואת ראש רשות החינוך המקומית (סעיף 3.2.2.
...
אלא שההליך דנן נוגע אך ורק לזכאותו לתשלום גמול ניהול מהמדינה ולגרירת זכאות זו, ועל פי הוראות התקנון לא מצאנו כי הוא זכאי להם.
משכך ולאור הנסיבות שהוצגו בפנינו, הגם שהתביעה נדחית, מצאנו להורות שכל צד יישא בהוצאותיו.
סיכומו של דבר - על יסוד כל האמור, הן להלכה והן למעשה, לא ניתן לראות בתובע כמנהל בית ספר מטעם משרד החינוך ודין התביעה על כל רכיביה – להידחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בתביעתו עותר התובע למתן צו הקובע כי העסקתו כמורה מן החוץ במשך 9 שנים נעשתה בנגוד לדין, להסדרים ולכללי החינוך במוסדות להשכלה גבוהה; לתשלום הפרשים בשל אי קבלת מעמד של חבר סגל או סגל עמית; לתשלום הפרשים או פיצוי בגין הפרשות לפנסיה על מלוא השכר; הפרשים או פיצוי בגין אי תשלום קרן הישתלמות והפרשי פצויי פיטורים.
· אשר לטענת התובע כי הוא בעל הניסיון והמוניטין המיוחדים בתחום או כי יש לו את הכישורים המקצועיים המקבילים לדרישות התואר ואלו מאפשרים למנותו כ"מורה משנה א'" הגם שהוא אינו עונה על הדרישות הפורמאליות לתואר האקדמי הנידרש – גם טענה זו לא מצאתי לקבל. מינוי לסגל הוראה אחר תוך ויתור על דרישת התואר, הוא מינוי חריג ביותר שאינו בבחינת זכות מוקנית וגם תקופת עבודה ארוכה כמורה מן החוץ (אשר מקובלת בכל המוסדות האקדמיים) אינה מהוה הצדקה לויתור על דרישות התואר האקדמי וטענת הנתבעת כי אין לכך תקדים אצלה, לא נסתרה.
כעולה מן הראיות, בעוד שההפחתה הראשונה נעשתה על מנת לעמוד בהוראות/הנחיות למוסד להשכלה גבוהה, ההחלטה לבטל את העסקתו כמורה מן החוץ, ולו באופן זמני, הייתה של ד"ר בן חמו עצמו כאשר לדבריו: "מה שקרה הייתה הערכת איכות. כל המחלקות של הנדסת מכונות בארץ עברו ביקורת איכות רוחבית על ידי וועדה מחו"ל. המקרה של התובע הועסק ללא תואר, לדעתי, יכלה לייצר לנו בעיה מול הועדה יש להבין גם שאנו כמכללות אין לנו הרבה כוח במל"ג מאוד מתרגשים מהועדות האלה ומנסים לבוא במצב הכי הוגן לפי הוראות המל"ג מול הועדה. לא רוצים לייצר נקודות שהועדה תאמר יש כאן בעיה, כי מבחינתו וועדה כזו היא אופראטיבית ויכולים לסגור מחלקה. אני עד היום סובל מהועדה הזו. לאחר בדיקה שעשיתי מול כל המחלקות להנדסת מכונות בארץ, מקרה כמו של התובע, אין. אין אדם בלי תואר שעובד במחלקה להנדסת מכונות בארץ. הלכתי ושאלתי מה ניתן לעשות, לא נתנו לי תשובות. מבחינתם זה היה שאדם כזה לא יכול להיות חלק מסגל אקדמי ולכן החלטתי להשעות, לא פיטרתי אותו מהוראה לסמסטר אחד בלבד. החלטה קשה מאוד בשבילי אבל ראיתי קודם את צורכי המחלקה והאינפקט שאקבל מהועדה לפני הכל" (עמ' 42 ש' 21-30 לפרוטוקול; הדגשות שלי – י.א.ש.).
...
הסברי הנתבעת היו מהימנים ונראה כי פיהם וליבם שווים בעניין זה. משכך, דין טענת ההתנכלות להידחות.
ומשבחר ד"ר בן חמו שלא להמליץ על השתתפות במימון שכר הלימוד, מדובר בהחלטה סבירה המצויה במסגרת הפררוגטיבה של הנתבעת ואין לקבל את טענת התובע, כי יש בכך כדי לתמוך בגרסתו כי הנתבעת בחרה להתעמר בו, או את תביעתו לפיצוי בגובה שכר הלימוד, ודין תביעתו ברכיב זה – להידחות.
הנתבעת תשלם לתובע בגין הפרשי פנסיה סך של 16,968 ₪ וזאת תוך 30 יום שאם לא כן יישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 30.1.17 ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ועדה מצומצמת תיתכנס לפני ישיבה זו לידון בעיניין גמול הישתלמות" מספר ימים לאחר מכן (26.12.1962) נחתם זכרון דברים נוסף בנוכחות שר החינוך והתרבות, נציב שירות המדינה וגורמי ממשלה נוספים (להלן- זכרון דברים שלישי), במסגרתו סוכם: "עמדת הממשלה לגבי קרן הישתלמות למורים חברי הסתדרות המורים תהיה כדלקמן:
עמית בקרנות ההשתלמות לעו"ה אינו יכול למשוך את כספי החסכון שנצברו לזכותו לאחר שש שנים כמו בקרנות ההשתלמות הרגילות, אלא אם כן הוא עומד בתנאים המאפשרים זאת על פי תקנון הקרן, או עקב מצב רפואי או כלכלי קשה באישורה של ועדת חריגים.
...
אנו סבורים כי על הצדדים לשקול לכלול הוראה בהסכם המתגבש שבה כל עובד הוראה חדש אשר יקלט למערכת החינוך יצורף לקרן השתלמות.
סוף דבר זכות עובד הוראה להצטרף לקרן השתלמות היא זכות אשר המעסיק מחויב להציע לתתה אך אין העובד מחויב לקבלה.
אשר על כן, בקשת הצד נדחית, בכפוף להערותינו בסעיפים 197-201 לעיל.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 3255/22 לפני: כבוד השופטת ע' ברון כבוד השופט י' אלרון כבוד השופט ח' כבוב העותרים: 1. קרנות הישתלמות למורים ולגננות - חברה מנהלת בע"מ 2. קרנות הישתלמות למורים תיכוניים - מורי סמינרים ומפקח 3. מר איל גבאי נ ג ד המשיבים: 1. שרת החינוך 2. שר האוצר 3. הועדה לבדיקת מינויים על פי חוק החברות הממשלתיות עתירה למתן צו על תנאי בשם העותרים: עו"ד יוסף בנקל; עו"ד נתי אגמון; עו"ד ים יצחקי בשם המשיבים: עו"ד תהילה רוט ][]פסק-דין
כמו כן, יצוין כי כבר כאשר נדונה הארכת כהונת העותר 3 בשנת 2018, הובהר במכתב הועדה מיום 12.8.2018 כי "ככלל, הועדה נוטה שלא להמליץ על חידוש מינוי לכהונה שלישית ומעלה, אלא במקרים חריגים. עמדה זו תואמת גם את עמדת רשות החברות הממשלתיות" (מש/3, עמ' 9).
...
בהמלצה זו, מיום 28.10.2021, הוועדה ציינה כי בעוד שאין חולק כי העותר 3 מומחה ומנוסה בתחום עיסוקן של הקרנות, היא החליטה להיעתר לבקשה למנותו לקדנציה רביעית באופן חלקי, כך שמינויו לקדנציה רביעית יהיה לתקופה של שנה בלבד.
דיון והכרעה לאחר עיון בטענות הצדדים, הגענו לכלל מסקנה כי דין העתירה להידחות על הסף, ולו מאחר שמדובר בעתירה שהוגשה בשיהוי מובהק (בג"ץ 2100/22 אורפני נ' משרד הפנים, פסקה 6 (7.8.2022); בג"ץ 8732/09 שקיב נ' מר אלי ישי - שר הפנים, פסקה 3 (12.1.2010)).
בענייננו, הסבר של ממש להמתנת העותרים מחודש אוקטובר 2021 ועד לפנייתם בחודש מרץ 2022 – לא מצאנו.
העתירה נדחית אפוא.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

וכך גם כאשר נציג ארגון העובדים נוטל חלק בועדת חריגים או בכל גוף אחר הפועל מכוח הסכם קבוצי שנועד להגן על זכויותיהם של העובדים (ע"ע 1081/00 הסתדרות העובדים הכללית החדשה – אליהו לוי ואח', פד"ע לה 260  (בג"צ 5976/00 סעד ואח' נ. שמן תעשיות בע"מ ואח'(.
כך בע"ע 1586/04 ארגון המורים בבתי הספר העל יסודיים, בסימנרים ובמכללות - תמר זסלנסקי (25.07.2005) נפסק: "ולכן, ככל שקיימת "תחרות" בין סמכות ביה"ד לבין סמכות של אורגן של האירגון, יכבד ביה"ד את ההסדרים הפנימיים של האירגון ויפנה את הצדדים להתדיין בערכאה הפנימית של האירגון.
כך גם בסעיפים המתייחסים לזכויות כספיות הנובעות ממערכת יחסי העבודה כגון: פצויי פיטורין, הודעה מוקדמת, הפרשות לפנסיה, הפרשות לקרן הישתלמות, פדיון חופשה, דמי הבראה, העידר שימוע, אי תקינות תלושים וכיוב'.
...
בתגובתו של התובע לבקשה לסילוק על הסף, טען התובע כי כ – 70% מעילות התביעה נובעות מהתקופה שלאחר תום יחסי עבודתו עם הנתבע, מה שמחזק את המסקנה כי מדובר במסכת עובדתית שונה בהקשר לנתבעת.
מכאן, מקובלת עלינו טענת הנתבעת כי בכל הנוגע לתובע, היא והנתבע אינם צדדים להסכם קיבוצי וכך סמכותה בנוגע לפיקוח מסתכמת בפיקוח מקצועי בלבד על כשירות ואיכות ההכשרה של המתמחה.
לאור המקובץ מצאנו כי התובע לא ביסס עילת תביעה בתביעתו כלפי הנתבעת, בנוסף, לא ניתן לקשור את עילת הייצוג ההולם לתביעתו הכספית כלפי המעסיק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו