מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ועדה רפואית לעררים נכות זמנית וקבועה בנפרד

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בענין אי זימונה לועדה רפואית לעררים בתום הנכות הזמנית ציינה התובעת במסגרת הליך ב"ל 41775-01-16 כי תגיש תביעה נפרדת.
יש מקום לידון אך בפלוגתא שנקבעה בדיון המקדמי המתייחסת להחלטה מיום 25.2.15 הדוחה את תביעת התובעת לקיצבת נכות בהתאם לסעיף 195 לחוק ומתייחסת לנכותה היציבה של התובעת כקבוע בפרוטוקול הועדה הרפואית מיום 5.1.15 והקובעת כי התובעת לא איבדה לפחות 50% מכושרה להישתכר.
...
באשר לטענת האפליה הרי שלא מצאנו לקבלה.
כאמור, המוסד אינו ממשיך לערוך מעקב אחר מבוטחים דוגמת התובעת שתביעתם לקצבת נכות נדחית.
מהטעמים האמורים – התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה לקביעת נכות זמנית ונכות קבועה, ואולם ועדות רפואיות של המל"ל קבעו כי לא נותרה אצלו נכות עקב הארוע.
המוסד של הבאת ראיות לסתור אינו מוסד "ערעורי" על החלטת הגוף שקבע את הנכות על פי דין (שכן ההנחה היא שלצורך ערעור על אותו גוף, קבועה בדין דרך נפרדת לכך), אלא הוא נועד להתערב מקום שקיים ליקוי מהותי, היורד לשורשם של דברים, אשר אינו מאפשר לסמוך על קביעת הגוף, ללא קשר לשאלה אם ההחלטה היא נכונה מבחינה רפואית-מקצועית אם לאו.
וועדת הערר הבהירה, כי בעוד שבעבר הוכר קשר בין כאבי גב מהם סבל התובע לבין התאונה, אין להכיר בקשר בין שינויים נווניים שהתפתחו לאורך השנים אצלו ואשר הובילו לניתוח משנת 2019 לבין התאונה, ומדובר בקביעה שאינה עומדת בסתירה להכרה המקורית של המל"ל בתאונה, כאשר ככל שהתובע חולק עליה בפן הרפואי-מקצועי, אין בכך כדי להקנות לו זכות להבאת ראיות לסתור.
...
סבורני כי בענייננו התובע לא הצביע על טעמים המצדיקים מתן רשות להבאת ראיות לסתור.
גם אם נניח שהועדה המחוזי לא נתנה את דעתה לשאלת הקשר הסיבתי בין הניתוח לבין התאונה (או אף סברה שקיים קשר כזה), הרי שהעובדה שוועדת העררים עשתה זאת והגיעה למסקנה בדבר העדר קשר סיבתי, אינה בגדר טעם המצביע על ליקוי מהותי בהליך (כפי שעצם העובדה שוועדת ערר מחליטה שוועדה מדרג ראשון טעתה, אינה מהווה כשלעצמה טעם להבאת ראיות לסתור).
סוף דבר הבקשה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מדובר בשני ליקויים שהנם מצבים כרוניים נפרדים ואינם ליקויים זמניים, כקביעת הועדה.
אין חולק כי התובע לא הגיש ערר על החלטת הועדה, ומכאן כי ההחלטה, על קביעותיה, חלוטה, בין היתר, סוג הנכות, שיעורה ותחולתה.
בתקופת ביניים זו משתלמת לנפגע גמלה המתחשבת לא רק בליקוי הרפואי אלא גם ביכולתו להיתפרנס ועל כן רשאית ועדה רפואית לקבוע שיעור נכות זמנית העולה על הקבוע במבחנים.
...
הטענה כי יש לראות בה זמנית רק לשם ביצוע חישוב המענק, דינה להידחות.
אשר על כן, התביעה נדחית.

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בדרג א לא הותאמה למערער נכות בגין סרטן RCC והוא ערער על כך. הוועדה הרפואית לעררים מיום 7.3.21 בדקה את המערער ודחתה את הערר בעיניין הסרטן בנימוק שהמערער קיבל נכות על כריתה תת חלקית של הכליה ע"פ התקנות והסרטן אינו מרגע תום הניתוח והוא לא קיבל כל טפול קרינתי או כימותראפי בגינו.
לפיכך בנגוד לנטען בעירעור, קיומה של מחלת סרטן כלשהיא, כשלעצמה, אינה מקנה אוטומאטית נכות בשיעור זמני או קבוע.
אף אם הועדה תיקבע כי הסרטן נעלם עם הכריתה החלקית של הכליה, עליה להתאים נכות נפרדת בגין הסרטן – זוהי סוגיה רפואית שאין לבית הדין סמכות לידון בה. סמכות הועדה לקבוע האם מדובר ב 100% נכות או ב 0% נכות ובכך אין בית הדין מיתערב, כל עוד קיימת היתייחסות ונימוק לקביעה.
...
לאחר שעיינתי עיון רב במסמכים שבתיק  ולאחר ששקלתי את טענות הצדדים כפי שנשמעו בפני בדיון, אני סבור כי דין הערעור להתקבל הן בתחום האורטופדי והן בתחום האונקולוגי.
סוף דבר: הערעור מתקבל במלואו, במובן זה שעניינו של המערער יוחזר לוועדה על מנת שתשקול את קביעתה בנוגע למועד תחולת הנכות לעניין הברכיים והגב התחתון, תוך התייחסות לתיעוד ביקור אצל ד"ר מיכאל מרקושביץ מיום 8.11.19 וכן לתיעוד רפואי משנת 2011 בו מצויין כאב גב תחתון.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים, ענף נפגעי עבודה (החמרה לפי תקנה 36), מיום 31.1.2022, אשר קבעה למערער נכות זמנית בשיעור של 8% בגין הארוע התאונתי המוכר.
המשיב הבהיר, שגם אם המערער מנסה לכרוך את כל תאונות העבודה והנכויות בגינן לכדי ארוע אחד, הרי שמדובר ב-3 תאונות נפרדות הנבחנות על ידי וועדות שונות.
גם סעיף 62 הישן לחוק הביטוח הלאומי קבע כי הועדה רשאית לקבוע נכות זמנית בשיעור העולה על הקבוע במבחנים, אך לא נמוכה מכך.
...
אשר לטענות המערער להתעלמות הוועדה מטענתו לעלייה במשקל, הטענה נדחית.
הטענות לעניין השתק פלוגתא ביחס לנושא הטנטון ולעניין טעות בקביעת הוועדה שהמערער לא ספג חבלה פיזית בתאונה ולכן יש לשלול את הטנטון – נדחות.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, הערעור מתקבל, כפי המפורט לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו