במקרה הנוכחי אין לכך צורך והצדקה, ולא ניתן להצביע על טעם תיכנוני לעשות כן. העובדה שבין שני המגרשים יש קשרי גומלין או זיקות הנאה המבוססים על השכנות ביניהם, למען תיכנון יעיל יותר, אינה מבססת את הקביעה בדבר היות המתחמים "דרושים" האחד לשני באופן המצדיק עריכת איחוד וחלוקה לעניין זכויות הבנייה.
יש להפנות בעיניין זה לדברי בית המשפט בעת"ם (חי) 43540-03-13 אברישמי נגד יו"ר הועדה לתיכנון ובניה (9.6.14) שם צוטט בין השאר מדברי בי המשפט העליון בעע"מ 5556/05 אילנה תמיר נגד שר הפנים (21.7.10) כדלקמן:
"תוכנית המתאר מבססת מתחמים תיכנוניים שונים, נפרדים, ללא זיקת גומלין ביניהם. חלקות העותרים לא דרושות למתחמים אחרים ולכן גם אין טעם לאיחוד וחלוקה עם מתחמים אחרים והשוואת זכויות הבניה עם מתחמים אחרים. לבעל מקרקעין אין זכות קנויה להיכלל בתוכנית משביחה, ששכניו נכללו בה. אין טעם תיכנוני, עינייני או משפטי שיצדיק שויון יחסי בין זכויות העותרים במתחמם לבין זכויות במתחמים אחרים. וראו היתייחסות בית המשפט העליון באותו נושא בעע"מ 5556/05 אילנה תמיר נ. שר הפנים ואח' (21.7.10) -"בהעדר טענה מבוססת כי הנתיב שבו צעדו רשויות התיכנון מקורו בשיקולים זרים, או שהוא נגוע בהפליה אסורה, או בחוסר סבירות מהותי, ובשים לב לעובדה שאין לבעל מקרקעין זכות מוקנית כי ייקבע דוקא לו ייעוד קרקע מסויים, או זכויות בנייה בהקף זה ולא אחר, רק משום ששכניו זכו בכך (עיינו: עניין בוכניק) – הרי שדין ניסיונם של המערערים לזכות בזכויות בנייה נוספות רק משום שלבעלי חלקות אחרים במבננים אחרים הכלולים בשטח תוכנית 446 ניתנו זכויות שכאלה – להדחות".
למעלה מן הצורך יש להזכיר, שאין חולק שעצם המהלך התיכנוני הנוכחי משביח גם את המיתחם הדרומי, והוא אינו יוצא נפסד מהתוכנית החדשה.
כאמור, אין חולק שהתוכנית הנוכחית תואמת את המדיניות התכנונית של הועדה המקומית ואת אחוזי הבנייה המקובלים באיזור, חלוקת הזכויות הייתה מקובלת על כל בעלי הקרקע בשני המתחמים, וגם לעותרת עצמה אין כל השגה לגבי מבנה התוכנית (להבדיל משווי הזכויות וחלוקתם).
...
כאמור, בית המשפט לעניינים מנהליים אינו יושב כערכאת ערעור על הוועדה ואינו נכנס בנעליה "כמתכנן על".
על כל זאת מצטרפים שני נימוקים נוספים שלא ניתן להתעלם מהם: ראשית, מעמדה של העותרת בקרקע והמסקנה שהיא בלאו הכי אינה זכאית ליטול חלק בהליך של איחוד וחלוקה, כפי שינומק להלן בפרק הבא, ושנית - העובדה שהתוכנית כבר פורסמה והפכה מעשה עשוי.
סיכומו של דבר, לאור כל האמור לעיל, אני מחליטה לדחות את העתירה.
העותרת תשלם למשיבות הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך כולל של 45,000 ₪.