בהמשך הוכרה בעיניינו הרמה של צמיג משאית מיום 8.3.01 כתאונת עבודה, ובגינה נקבעה לו נכות יציבה משוקללת בשיעור 56% בגין סעיפי הליקוי הבאים (ועדה רפואית מיום 29.12.03): 30% נכות בגין אין אונות (לפי פריט ליקוי מותאם 24(5) לתוספת לתקנות הנכות); 20% בגין מיגבלה בתנועות עמוד השידרה (לפי פריט ליקוי 37(7)ב', ובנכוי 10% לפי פריט ליקוי 37(7)א' בגין מצב קודם); והגדלת הנכות במחצית בהתאם לתקנה 15 לתקנות הנכות.
מעבר לצורך ציין כי יש קושי בעמדת המוסד לפיה אין לכלול בחישוב שיעור הנכות הנובעת מפגיעה בעבודה את הגדלת הנכות לפי תקנה 15 לתקנות הנכות, שכן "היתעלמות מהגדלת הנכות לפי תקנה 15 אינה מתיישבת עם תכלית הקיצבה המיוחדת לסייע לנכה בהיתחשב בנכות התפקודית שנגרמה בשל הפגיעה בעבודה" (בית הדין הפנה בקשר לכך ל-ב"ל (איזורי חיפה) 12816-08-19 דוד קדוש - המוסד לביטוח לאומי (24.2.22), להלן: עניין קדוש באיזורי, שמאוחר יותר היתקבל ערעור המוסד שהוגש עליו כפי שיפורט להלן).
...
תחילה נציין כי לא מצאנו ממש בטענת המערער כי המוסד אמור היה להקים על דעת עצמו ועדה רפואית ייחודית לצורך יישום תקנה 1(ב).
אשר לשאלה אם יש לקחת בחשבון את הגדלת הנכות מכוח תקנה 15 לתקנות הנכות לצורך בדיקת התנאי השלישי, לאור מסקנתנו לעיל אין כאמור הכרח להידרש לכך ועם זאת מצאנו לנכון לציין כי על פני הדברים צודק המוסד בטענתו.
סוף דבר - מששוכנענו כי המערער, על אף מצבו הבריאותי הקשה (שבעיקרו אינו נובע מהפגיעה בעבודה), אינו עונה על תנאי תקנה 1(ב) לתקנות, הערעור נדחה.