על-מנת לקדם את הליך קבלת ההלוואה העבירה המבקשת את חלקה בדירה זו, בהעברה ללא תמורה, לבנה, המבקש 2, והוא היתקשר בחוזי מכר עם דודתו ברוריה ודודו נחמיה, נטל הלוואה מבנק למשכנתאות, שילם לדודיו את התמורה ורשם את מלוא הזכויות בדירה בגבעתיים על שמו.
לשיטתם, יש לראות בכולם דיירים מוגנים בדירה, "מכוח הקונסטרוקציות המשפטיות" הבאות: אחת – הדין החלה על העברת מושכר מכוח חוק השכירות והשאילה, התשל"א-1971; שנייה – מיהותו של "בעל הבית" לפי חוק הגנת הדייר [נוסח משולב], התשל"ב-1972 (להלן – חוק הגנת הדייר); שלישית – חוזה לטובת צד שלישי; רביעית – מכוח חזקת קיבול והרחבת תחולת חוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג-1973.
נוסף על האמור, ספק אם ניתן לראות במבקשת משום דיירת מוגנת, מכוח המעמד של דיירות "נהנית", אשר נוצרה בתוקף "הזדהות החזקות", זאת לאחר שהדייר הרישמי, אביה, נפטר (ראו עניין מוטילוב ("משבאה לקצה הדיירות ה"רשמית", ממילא בא הקץ להגנה שפרש החוק על הדייר ה"נהנה")).
וויתור על פינוי מכוח עילת נטישה לחוד, ומתן יתרון נוסף לדיירת החדשה לחוד;
הבחירה בין שתי האפשרויות – הכרה במבקשת כדיירת מקורית או כדיירת שנייה (דיירות שמוכרת כיום כנגזרת) – מתיישבת גם עם המגמה הפרשנית הזהירה והמצמצמת ביחד לדיני הגנת הדייר, מגמה המתחשבת בשינויים המהותיים שחלו במציאות החברתית והכלכלית שעמדה ברקע של חקיקת דיני הגנת הדייר (כאמור, אף שהמאורע הרלוואנטי בעניינינו ארע בשנת 1947) (ראו ע"א 99/75 הימנותא בע"מ נ' בדיחי, פ"ד ל(2) 421, 425 (1976); ע"א 3295/94 פרמינגר נ' מור, פ"ד נ(5) 111, 119-118 (1997); רע"א 3047/06 עזר נ' אדזיאשוילי (27.11.2006) (כב' השופט א' רובינשטיין ציין – ביחס לטענה להכרה בזכויות מכוח הכלל של "הזדהות החזקות" – כי "על בית המשפט לנהוג בזהירות בגדרי הדין אל מול משאלות להרחבת גבולותיה" של הגנת הדייר); עוד ובנוסף, יפים לענייננו הדברים הבאים: "[...] אין זה ראוי להעמיס על גבו של בעל הבית דור נוסף של דיירים, וכל זאת במשיכת קולמוס שיפוטית. [...] אין זה ראוי כי בשלב זה של חיי החוק, ובלא לשמוע כל טיעון בעיניין, ובלא להביא בחשבון את המשמעויות החברתיות והכלכליות, נכריז על הארכת תחולת החוק לדור נוסף של דיירים" (רע"א 1711/98 שפי נ' עזבון שדז'ונסקי, פ"ד נד(1( 394, 408 (2000) (כב' הנשיא א' ברק)).
...
התייחסות בין בעל הבית (למעשה, יורשיו של בעל הבית המקורי, בתקופה הרלוונטית – 1947) לבין קונה (המשיב), בהסכם מכר (כמו גם התייחסות בין יחידי בעל הבית, בינם לבין עצמם – בהסכם פירוק השיתוף), בשנים 1999-1997 – ממנה עולה כי הדיירות המוגנת בדירה משויכת ל-"מש' טננבאום" – היא כשלעצמה אינה יוצרת את הדיירות המוגנת, בדיוק כשם שאם היה מצוין באותם מסמכים משפטיים – שהמבקשים אינם צד להם – כי הדירה מוחזקת על ידי "מש' טננבאום" כפולשים, לא היה באמירה כאמור כדי לבסס מסקנה כי הדיירים בדירה פולשים.
המבקש 2 עזב את הדירה, הוא נישא והתגורר שנים בחו"ל. מכוחה של אותה אמירה, עולה כי הוא עצמו נטש את הדירה, ואין ביסוס נוסף למסקנה כי הוא שב והפך לדייר מוגן בדירה, למעט האפשרות לכלול אותו במסגרת האמירה בהסכם פירוק השיתוף, כי הדיירות המוגנת בדירה מיוחסת ל"מש' טננבאום".
המזכירות תשלח את החלטתי אל ב"כ הצדדים ותסגור את התיק.