מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ויתור על הגנות בחוק ההוצאה לפועל

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המישכון הוא לשם הבטחת התייצבותו ומסמכי המישכון יכללו ויתור על הגנת סעיף 38 לחוק ההוצאה לפועל התשכ"ז-1967 והגנת סעיף 33 לחוק הגנת הדייר [נוסח משולב] התשל"ב-1972.
...
בחלק האופרטיבי נקבע: "עם זאת אני סבור כי במכלול השיקולים המושכים לכיוונים מנוגדים עשויה להיות חשיבות למידת העונש שייגזר על שותפו של העורר, בבחינת נסיבה חדשה שייתכן כי יהיה לה משקל במסגרת השיקולים השונים". מאחר וגזר הדין היה עתיד להינתן ביום 2.12.21, החליט ביהמ"ש להשהות את החלטתו הסופית בערר עד לאחר שהצדדים יעדכנו על דבר העונש שנגזר על השותף.
באשר למחלוקת האם ניתן להסתפק בשיעבוד הסכום האמור, מתוך הסכום שנתפס במסגרת התיק "הישראלי", אני מקבלת את עמדת ב"כ המשיב.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

תיק ההוצאה לפועל ניפתח לבצוע פסק דין שניתן כנגד המבקש, בהיעדר הגנה.
סעיף 59 לחוק ההוצאה לפועל.
המבקש ויתר על הגנות, הפעיל שירותי תווך והביא את הקונה, מימן חוות דעת שמאית, והגיש בקשת רשות ערעור שהביאה להגדלת תמורת המכר.
...
על כן, בשים לב לשיקול הדעת המוקנה לרשם ההוצאה לפועל לפסוק שכר טרחה אף מחוץ למסגרת המתווה שנקבעה בפסיקה ככל שהתמורה המתקבלת עולה על הסביר, כפי שזו התוצאה בענייננו, אני סבורה כי יש מקום להתערב בהחלטת כב' הרשמת.
אשר על כן, אני סבורה כי ראוי לפסוק לכונס שכר טרחה בשיעור של 4% בתוספת מע"מ מסכום התמורה, תוך הותרת שכ"ט א' ו-ב' על כנם.
כמו כן, אני פוסקת שכ"ט המערער בגין הגשת הערעור, בסך 5,000 שח. המזכירות תשלח העתק החלטתי לבאי כח החייב ולמשיבים.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לאור האמור, המגמה הבאה לידי ביטוי בפסיקה היא לצימצום תחולתה של ההגנה הקבועה בסעיף 33 לחוק הגנת הדייר, תוך קביעה כי החובות שנקבעו בפסיקה העוסקת בסעיף 38 לחוק ההוצאה לפועל, למתן 'הסבר נאות' או 'הסבר חצוני' ביחס למהות ההגנה והוויתור עליה, לא יחולו ביחס לויתור על ההגנה לפי סעיף 33 לחוק הגנת הדייר, מקום בו ממילא אינן מתבקשות מלשונו של הסעיף (המאפשרת, על פניה, התנייה על ההגנה ובילבד שהדבר פורש בשטר המשכנתה), ועל רקע ההלכה המורה לפרש את ההגנה המוקנית במסגרתו, בצמצום.
...
הנה כי כן, ולסיכום האמור עד כה, ההלכה הפסוקה הבחינה הבחן היטב בין תחולת ההגנות הקבועות בסעיף 38 לחוק ההוצאה לפועל ובסעיף 33 לחוק הגנת הדייר, וקבעה, כי את האחרונה יש לפרש בצמצום, ואין מקום להחיל עליה את הדרישות הדווקניות שנקבעו בפסיקה לצורך ויתור על הגנת הדיור החלוף.
יתר על כן. לאחר שגייסי לא שילמו את חובם והמשיבים ביקשו לממש את הדירה, מספר פעמים, לבקשת המבקשת, נערכו הסדרים שונים בינה לבין המשיבים לצורך הסדרת החוב אשר בסופו של דבר לא צלחו.
לאור האמור, אני דוחה את טענות המבקשת כי יש להכפיף את זכותם של המשיבים למימוש המשכנתה לזכותה להישאר בדירה כדיירת מוגנת, שעה שיש ליתן תוקף מלא לוויתורה על זכות זו. סוף דבר, אני דוחה את התביעה וקובעת, כי כפוף לתשלום הסכום שנקבע כשווי הדיור החלוף, בהתאם להחלטת רשמת ההוצאה לפועל מיום 22.6.2014, יהיו המשיבים רשאים להמשיך בהליכי מימוש המשכנתה ולפנות את הדירה.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בעת שעבוד הנכס ויתרו המערערים 1 ו-2 על זכותם לפי הוראות סעיף 38(א) לחוק ההוצאה לפועל התשנ"ז-1967 (להלן: "החוק"), ואולם לא חתמו על ויתור כזה במפורש בשמם של ילדיהם הקטינים.
המערערים טוענים כי בהיעדר ויתור מפורש של הילדים או בשמם על הגנת דירת המגורים על כב' רשמת ההוצאה לפועל היה לקבוע להם הגנה על דירת המגורים, בהתאם להוראות סעיף 38(א) לחוק, ולא על פי הוראות סעיף 38(ג) לחוק, כפי שעשתה כב' הרשמת.
...
לאחר עיון בטיעוני הצדדים באתי למסקנה, כי אין מקום להתערבותי בהחלטות כב' הרשמת.
ככל שהמסקנה היא שהחייב ויתר על זכותו והוסבר לו בשפה ברורה המובנת לו מהו הסידור החלוף לו יהיה זכאי, יש לבחון אך האם אותו סידור חלוף מתאים והאם הוא עומד בתנאי סעיף 38(ג)(2)(א) לחוק.
הערעור אפוא נדחה ואני מחייב את המערערים בהוצאות המשיבה ושכ"ט עו"ד בסך 3,000 ₪ שיגבו מתוך סכום הערובה שהפקידו המבקשים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לצורך שיעבוד הדירה, נדרשה המבקשת, אישתו של יוסף לחתום על מיסמך שבו היא מוותרת על זכותה להגנת בית המגורים וההגנות הנוספות להן היא זכאית מכוח חוק הגנת הדייר תשל"ב-1972 (להלן: "חוק הגנת הדייר") וחוק ההוצאה לפעול תשכ"ז-1967 (להלן: "חוק ההוצאה לפועל"), למעט הזכות לשווי סידור חלוף.
...
סיכום ביניים, הגם שהדברים לכאוריים בלבד המסקנה לעת הזו מבלי שיהיה בדבר לקבוע מסמרות להמשך, כי סיכויי ההליך אינם מרשימים כלל ועיקר.
ממילא גם שהבנק יוכל להיפרע מיוסף בגין נזקיו, גם אם יעוכב הליך המימוש עד לבירור ההליך העיקרי (וככל שיסתבר שדין התביעה להידחות) או שיבוצע באופן חלקי נוכח הימצאות המבקשת בדירה עד להכרעה בהליך העיקרי.
סוף דבר: תוצאת הדברים הינה אם כן, כי הבקשה מתקבלת באופן חלקי בלבד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו