במצב זה רשאי התלמיד להמשיך בלימודיו;
"אזהרה" – תלמיד שהיה במצב אקדמי תקין בסמסטר הקודם והממוצע המצטבר שלו עד תום הסמסטר הנוכחי הוא בין 55 ל-65 או בנסיבות של תלמיד שניכשל בקורס חובה;
"הפסקת לימודים אקדמית" – הפסקת לימודים אקדמית תיקבע לתלמיד במקרים הבאים:
הממוצע השנתי או המצטבר שלו עד תום הסמסטר הנוכחי נמוך מ-55;
התלמיד היה במצב אקדמי "אזהרה" בסמסטר הקודם והממוצע השנתי או המצטבר שלו נמוך מ- 65 ;
התלמיד היה במצב אקדמי "אזהרה" בסוף הסמסטר הקודם ולא ערך רישום לקורסים בסמסטר העוקב;
התלמיד צבר עד תום הסמסטר הנוכחי 4 כשלונות בקורסי חובה;
התלמיד ניכשל בקורס חובה ולא חזר עליו למרות שהקורס ניתן פעם נוספת;
ניכשל כשלון חוזר בקורס חובה;
כפי שציינתי לעיל, בשנת הלימודים תש"ע היה מצב אקדמי נוסף של "על תנאי" הקובע:
"על תנאי" – התלמיד ימצא במצב "על תנאי" בנסיבות של שלושה מקרים חלופיים: בנסיבות בהן היה במצב אקדמי של אזהרה בסמסטר הקודם והממוצע המצטבר שלו עד תום הסמסטר הוא בין 50 ל-65, או בנסיבות בהן היה במצב אקדמי תקין בסמסטר קודם והממוצע המצטבר שלו עד תום הסמסטר הנוכחי נמוך מ-50, או בנסיבות בהן ניכשל כשלון חוזר בקורס חובה וועדת הדקן לעינייני הוראה התירה לו חזרה שנייה של הקורס.
בקשתו של המבקש ליישם את מסקנותיו של בית המשפט בפרשת שירן ביטון (ה"פ 23174-09-12 שירן ביטון נ' המכללה האקדמית תל אביב יפו (ניתן ביום 31.10.12)) לעניין חובת האוניברסיטה לשלוח התראה בכתב לתלמיד אודות מצב אקדמי של "אזהרה", בטרם הודעה בדבר הפסקת לימודים, דינן להידחות.
במקרה דנן, מוסדר נושא המעמד האקדמי בנוהל הרלבנטי למחלקה, בה למד המבקש, ועל כן יש לראות במשלוח ההודעה אך עניין טכני ולא מהותי, על דרך של הסבת תשומת ליבו של הסטודנט למצבו האקדמי כשאין בכך כדי לפטור סטודנט לברר פשר מעמד זה מתוך הוראות הנוהל החלות.
...
בהינתן האמור לעיל, ובהתחשב בעובדה כי הודעת האוניברסיטה על הפסקת לימודיו של המבקש מתבססת על רמת ההישגים שלו בשנים תש"ע תשע"א ותשע"ב אני קובעת כי הנוהל החל על הקשר החוזי שבין הצדדים הינו נוהל שנת תש"ע על העדכונים המחייבים שנעשו בנהלים בשנות הלימודים העוקבות- תשע"א ותשע"ב.
מכאן, נשאלת השאלה האם ההחלטה על הפסקת הלימודים התקבלה בהתאם להוראות הנוהל? כאמור, טוען המבקש כי הישגיו הלימודיים אינם מצדיקים הפסקת לימודים ולחילופין כי לא נשלחה אליו קודם לכן התראה בכתב כמתחייב בנוהל של שנת תשע"ב וכי לא נאמר לו כי הוא במצב אקדמי של "אזהרה" ולאחר מכן "הפסקת לימודים", על המשתמע מכך, וגם לא נאמר לו כי הוא זכאי לחזור על הקורסים בהם נכשל.
בנסיבות דנן, כאמור לעיל, שוכנעתי כי הודעה נמסרה למבקש והראיה כי רישומיו לקורסים בשנות הלימודים תשע"א ותשע"ב, נעשו באישור יו"ר וועדת ההוראה, כפי שנדרש בנסיבות מעמדו האקדמי באותה עת.
טענת המבקש כי הוצג בפניו מצג עליו הסתמך כי ככל שישפר ציונים בקורסים אותם יחזור וילמד בסמסטר הקיץ, יוכל להמשיך בלימודיו כסדרם, הינה טענה שלא מצאתי בה ממש.
לאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי ההחלטה על הפסקת לימודיו של המבקש התקבלה בהתאם לנוהל המחייב, גם על פי הנוהל של שנת תשע"ב.
השאלה האחרונה שנותרה לדיון נוגעת לרמה האקדמית הנדרשת לגבי תלמיד במעמד של "לימודים שלא לתואר". לטענתו רמת הציונים הנדרשת במעמד זה הינה בלתי סבירה ומהווה תנאי מקפח ומפלה בחוזה אחיד המצדיק התערבות של בית המשפט.