מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

וועדת הוראה שהפסיקה לימודי סטודנט במכללה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בשנת 2009 קודם המבקש בדרגה ל"דרגת בכיר בביה"ס לתקשורת במכללה האקדמית נתניה" (נספחים ג', ד' לבקשה) וכיהן כיו"ר ועדת ההוראה בבי"ס לתקשורת.
בכל מקרה יש הכרח בצמצום כח האדם ואישור יציאתך לשבתון בשנה הבאה שמשמעה המשך העסקה אך ללא הוראה בפועל, בהכרח תחייב פיטורים של חברי סגל אחרים שאמורים להמשיך ללמד את הסטודנטים הנותרים, ותוסיף על גרעונו של בית הספר.
על פי הפסיקה זכותו של המעסיק לסיים את העסקת העובד אינה מוגבלת על ידי זכותו של עובד לממש את השבתון ובילבד שהפיטורים נעשים מנימוקים עינייניים ואלה גוברים על הזכות לשבתון.
המשיבה אף כתבה למבקש לאחר מכתב שנשלח ע"י ב"כ המבקש כי "השימוע נערך מצד מרשתנו בתום לב ובנפש חפצה מתוך ניסיון כן ואמיתי למציאת פיתרון אחר ובתוך כך לבחון עם ד"ר זנדברג אפשרות שימשיך ללמד בשנה הבאה ולא יצא לשבתון כך שיוכל להמשיך ללמד את הסטודנטים הנותרים, והמכללה תאלץ לשקול פיטורי חברי סגל אחרים מבית הספר תחתיו. מרשך דחה אפשרות זו מכל וכל בטענת סולדיריות עם חבריו" (נספח י"ד לבקשה).
...
מצאנו כי ההחלטה בעניין המבקש התקבלה בתום לב ובמתחם הסבירות.
הבקשה נדחית.
המבקש ישלם למשיבה סך של 5,000 ₪ בגין שכ"ט עו"ד וסך של 500 ₪ בגין הוצאות משפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בתאריך 24.6.09 החליטה ועדת הוראה של המרכז האקדמי "רופין" להפסיק את לימודיו של הנתבע לאלתר.
לד"ר ניסל מסרה התובעת, כי נסיבות הארוע היו כדלקמן: "ב-9.9.09 תוך כדי עבודתה במכללת "רופין" התפרץ לחדרה סטודנט (שהושעה קודם לכן מלימודיו עקב כשלון והעתקה בבחינות) החל לצעוק, לאיים ולצרוח עליה בטירוף בחוסר שליטה והכריז גם שרוצה לחסל את המנהלת שלה (שהיתה למזלה ביום חופש).
...
אשר על כן הנני קובעת כי התובעים הרימו הנטל להוכיח כי הנתבע תקף את התובעת ועל כן חב הנתבע בפיצוי התובעים.
אשר על כן הנני מחייבת הנתבע לשלם לתובעת 1 סך של 61,350 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד בשיעור כולל של 24% וכן הוצאות משפט שהוציאה התובעת.
אשר על כן הנני מחייבת הנתבע לשלם לתובע 2 סך של 70,944 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד בשיעור כולל של 24% וכן הוצאות משפט.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בהקשר לכך טען הטכניון כי עניינו של המבקש שונה בתכלית מהמקרה שהוזכר על-ידי המבקש בתמיכה לטענותיו ב-ה"פ (ת"א-יפו) 269/06 אוסידון נ' המכללה האקדמית (15/6/06) (להלן: "עניין אוסידון"), שכן שם הוכח כי המכללה החילה סעיף הפסקת לימודים, באופן סלקטיבי, מבלי שהיה שוני בנסיבות העניין ובלא טעם אקדמי.
מאחר ולועדת ייעוץ ומעקב יש סמכות להפעיל שיקול-דעת פרטני ולבחון את נסיבותיו של כל סטודנט וסטודנט בטרם מתקבלת המלצה על הפסקת לימודיו, ואף המשיב אינו חולק על-כך שהועדה אינה מחויבת להורות על הפסקת לימודיו של סטודנט לרפואה במקרה של שלושה נכשלים ברשום ראשון, הרי מן הראוי היה שבזימון לועדת ייעוץ ומעקב תפורט הסיבה לזימון שעניינה דיון בהפסקת לימודיו של אותו סטודנט ואין די בכך שיצוין בזימון לועדה כי סיבת הזימון הנה: "כישלון במקצוע חובה שנה ג'". מעבר לפגם בזימון, נפלו אף פגמים בסיכום החלטת וועדת ייעוץ ומעקב בעיניינו של המבקש.
...
המבקש אף טען כי הטכניון לא הוכיח קיום טעם אקדמי להפסקת לימודיו של סטודנט, נוכח שלושה כשלונות ברישום ראשון, וכי עניין זה לא מהווה סיבה להפסקת לימודים בפקולטות לרפואה אחרות (בארץ ואף במקומות אחרים בעולם, כדוגמת אוניברסיטאות הרווארד ו-ייל), וגם בבחינות שלב א' ושלב ב' לצורך קבלת תואר מומחה ברפואה, ישנם רופאים הנכשלים מספר פעמים, ובסופו של דבר מתקנים את הציון ומקבלים תואר מומחה.
התכלית האובייקטיבית של הסעיף בקטלוג לימודי רפואה אינה מובילה למסקנה כזו, זאת בהינתן הנאמר קודם לכן והמפורט גם בפסיקה, באשר להקפדה על רמתם הלימודית של לומדי הרפואה האמורים לעסוק בבריאות ובחיי אדם.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

במצב זה רשאי התלמיד להמשיך בלימודיו; "אזהרה" – תלמיד שהיה במצב אקדמי תקין בסמסטר הקודם והממוצע המצטבר שלו עד תום הסמסטר הנוכחי הוא בין 55 ל-65 או בנסיבות של תלמיד שניכשל בקורס חובה; "הפסקת לימודים אקדמית" – הפסקת לימודים אקדמית תיקבע לתלמיד במקרים הבאים: הממוצע השנתי או המצטבר שלו עד תום הסמסטר הנוכחי נמוך מ-55; התלמיד היה במצב אקדמי "אזהרה" בסמסטר הקודם והממוצע השנתי או המצטבר שלו נמוך מ- 65 ; התלמיד היה במצב אקדמי "אזהרה" בסוף הסמסטר הקודם ולא ערך רישום לקורסים בסמסטר העוקב; התלמיד צבר עד תום הסמסטר הנוכחי 4 כשלונות בקורסי חובה; התלמיד ניכשל בקורס חובה ולא חזר עליו למרות שהקורס ניתן פעם נוספת; ניכשל כשלון חוזר בקורס חובה; כפי שציינתי לעיל, בשנת הלימודים תש"ע היה מצב אקדמי נוסף של "על תנאי" הקובע: "על תנאי" – התלמיד ימצא במצב "על תנאי" בנסיבות של שלושה מקרים חלופיים: בנסיבות בהן היה במצב אקדמי של אזהרה בסמסטר הקודם והממוצע המצטבר שלו עד תום הסמסטר הוא בין 50 ל-65, או בנסיבות בהן היה במצב אקדמי תקין בסמסטר קודם והממוצע המצטבר שלו עד תום הסמסטר הנוכחי נמוך מ-50, או בנסיבות בהן ניכשל כשלון חוזר בקורס חובה וועדת הדקן לעינייני הוראה התירה לו חזרה שנייה של הקורס.
בקשתו של המבקש ליישם את מסקנותיו של בית המשפט בפרשת שירן ביטון (ה"פ 23174-09-12 שירן ביטון נ' המכללה האקדמית תל אביב יפו (ניתן ביום 31.10.12)) לעניין חובת האוניברסיטה לשלוח התראה בכתב לתלמיד אודות מצב אקדמי של "אזהרה", בטרם הודעה בדבר הפסקת לימודים, דינן להידחות.
במקרה דנן, מוסדר נושא המעמד האקדמי בנוהל הרלבנטי למחלקה, בה למד המבקש, ועל כן יש לראות במשלוח ההודעה אך עניין טכני ולא מהותי, על דרך של הסבת תשומת ליבו של הסטודנט למצבו האקדמי כשאין בכך כדי לפטור סטודנט לברר פשר מעמד זה מתוך הוראות הנוהל החלות.
...
בהינתן האמור לעיל, ובהתחשב בעובדה כי הודעת האוניברסיטה על הפסקת לימודיו של המבקש מתבססת על רמת ההישגים שלו בשנים תש"ע תשע"א ותשע"ב אני קובעת כי הנוהל החל על הקשר החוזי שבין הצדדים הינו נוהל שנת תש"ע על העדכונים המחייבים שנעשו בנהלים בשנות הלימודים העוקבות- תשע"א ותשע"ב. מכאן, נשאלת השאלה האם ההחלטה על הפסקת הלימודים התקבלה בהתאם להוראות הנוהל? כאמור, טוען המבקש כי הישגיו הלימודיים אינם מצדיקים הפסקת לימודים ולחילופין כי לא נשלחה אליו קודם לכן התראה בכתב כמתחייב בנוהל של שנת תשע"ב וכי לא נאמר לו כי הוא במצב אקדמי של "אזהרה" ולאחר מכן "הפסקת לימודים", על המשתמע מכך, וגם לא נאמר לו כי הוא זכאי לחזור על הקורסים בהם נכשל.
בנסיבות דנן, כאמור לעיל, שוכנעתי כי הודעה נמסרה למבקש והראיה כי רישומיו לקורסים בשנות הלימודים תשע"א ותשע"ב, נעשו באישור יו"ר וועדת ההוראה, כפי שנדרש בנסיבות מעמדו האקדמי באותה עת. טענת המבקש כי הוצג בפניו מצג עליו הסתמך כי ככל שישפר ציונים בקורסים אותם יחזור וילמד בסמסטר הקיץ, יוכל להמשיך בלימודיו כסדרם, הינה טענה שלא מצאתי בה ממש.
לאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי ההחלטה על הפסקת לימודיו של המבקש התקבלה בהתאם לנוהל המחייב, גם על פי הנוהל של שנת תשע"ב. השאלה האחרונה שנותרה לדיון נוגעת לרמה האקדמית הנדרשת לגבי תלמיד במעמד של "לימודים שלא לתואר". לטענתו רמת הציונים הנדרשת במעמד זה הינה בלתי סבירה ומהווה תנאי מקפח ומפלה בחוזה אחיד המצדיק התערבות של בית המשפט.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2013 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

מנגד, נציג הנתבעת העיד: "לאורך החודשים הארוכים עשתה הנתבעת את כל המאמץ על מנת לקבל את המועמד ללימודים לשירותיה, טיפלה בו במסירות ופנתה אליו בהשלמות מסמכים, אירגנה עבורו וועדת חריגים, שני פרופ' לפסיכולוגיה המליצו לקבלו לועדת החריגים ואף המליצו כי ידאגו לו למלגה" (פרוטוקול הדיון עמ' 2 ש' 11 - 14).
וכן כי: "התובע תובע פה בחוסר תום לב, הוא היה מודע לתקנון המכללה, הוא סטודנט למשפטים והוא יודע את משמעותו של התקנון. רק בעת החלטתו לביטול הלימודים הוא חזר בו מכל התחייבויותיו והסכמותיו" (פרוטוקול הדיון עמ' 3 ש' 17 - 19).
במסמך הנושא תאריך 25.1.2012- מועד הרשמתו של התובע ללימודים, נכתב מפורשות כי: "אם אתקבל ללימודים במכללה האקדמית עמק יזרעאל, אני מתחייב לקיים את תקנותיה של המכללה, לשלם את שכר הלימוד שיהיה נהוג במכללה וכן אני נמסכים כי יחולו בעינייני מלוא הוראות שכר הלימוד ותקנותיו (ובכללו הוראות לגבי הפסקת לימודים)..." (ר' נספח ג' בכתב ההגנה).
...
הרי שאין בידי לקבל טענה זו. הטענה אינה רלבנטית באשר תקנון הנתבעת מבהיר את כל עניין הביטול וגובה הסכומים המושבים למועמדים המבטלים הרשמתם, כמפורט לעיל.
לסיכום: דין התביעה להידחות במלואה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו