טענות הנתבע
התובע לא הוכיח קרות ארוע חריג בעבודה סמוך לקרות האוטם ומדובר בלחץ מתמשך ללא קיום ארוע אובייקטיבי בעבודתו.
סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי , מגדיר תאונת עבודה באופן הבא:
"תאונה שארעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי – תוך כדי עסוקו במשלח ידו ועקב עסוקו במשלח ידו".
15.
אשר לאנמנזה הרפואית במועד הארוע הנטען, ביום 2.7.2019 ,במרפאת רפא"ל נרשם באנמנזה הרפואית כדלקמן: "הגיע למרפאה עם כאב שורף בחזה לאחר ויכוח בעבודה". בביקורו בקופת חולים מאוחדת נרשם":" בזמן עבודה לדבריו לא הרגיש בטוב חש בכאב שורף בחזה חולשה כללית ,במרפאה ברפא"ל בצע א.ק.ג שהיה תקין". בביקור במרפאת בטרם מאותו מועד נרשם :"מגיע בשל תחושה של אי נעימות בבית החזה ואשר הופיעה לאחר שהתעצבן היום בסביבות השעה 10:30". למרות שלא היתרחש ויכוח בין התובע לנציגי רפא"ל , והגם שלא נמצא אזכור למתח והלחץ בו היה נתון התובע טרם הפגישה , אין חולק כי בכלל האישורים התובע מציין כי חש שלא בטוב סמוך לתחילת הפגישה כפי שאף עולה מעדות העדים מטעמו.
...
מדובר במתח נפשי מתמשך שאינו יכול להוות אירוע חריג משאינו עונה על תנאי ה"פתאומיות" ולא הוכח כי אירע אירוע חריג בעניינו של התובע ואף בפניית התובע לקבלת טיפול רפואי אין כל זכר לאירוע כלשהו או לחץ נפשי מיוחד ביום האירוע על כן , יש לדחות את התביעה.
יתרה מכך, ככל שניתן היה לגרוס כי מקור הכאב יסודו בלחץ אשר חווה התובע אין בכך כדי לאיין את המסקנה העולה מניתוח העדויות עד כה, על פיה התובע היה נתון בלחץ עם זכייתו בפרויקט אך ביטול הסכמת רפא"ל לציוד אשר הוזמן על ידו הייתה בגדר 'אירוע שיא' במתח בו היה שרוי.
לאור כל האמור לעיל , תוצאת הדברים היא כי לא מדובר באותה דרגת לחץ כדרגת הלחץ הראשונית עת זכה בפרויקט, אלא בעליית מדרגה ברורה בלחץ בו היה שרוי התובע, הנובעת מההשלכות העתידיות של ביטול הזמנת המוצר שהוזמן על ידי התובע, והצורך בהזמנת מוצר יקר באופן משמעותי אשר עלול לסכל את ביצוע הפרויקט כולו.
סוף דבר
לאור כל המקובץ, משעה שעדות התובע לא נסתרה ונתמכת בעדות העדים מטעמו, מסמכי התיק והאנמנזה הרפואית, התוצאה היא כי שוכנענו כי ביטול העסקה על ידי רפא"ל אשר הובילה לפגישה שעתידה הייתה להתקיים ביום 2.7.21 , גרמה לתובע לעליית מדרגה במתח בו היה שרוי ומלמדת על "אירוע חריג "בעבודתו. בהתאם לכך, ימונה מומחה רפואי אשר יבחן את שאלת הקשר בין האירוע בעבודה ובין הליקוי הלבבי.