ובסופו של דבר נקבע, כי:
"66. התוצאה היא כי למרות פגמים שנתגלו בפעילות גורמי החקירה והתביעה בנוגע לפיקוח על עבודת המדובב, הרי שלא ניתן לקבוע קיומו של קשר סיבתי בין פגמים אלו לבין המשכות ההליכים; אף אם היו רשויות המדינה פועלות כנדרש, אינני סבור – בהנתן התפיסה המשפטית ששררה אצל המדינה באותה העת – כי היתה מתקבלת בהכרח החלטה אחרת בעיניינו של חמד, ואינני סבור שהיתה בכך חריגה מאמת מידה של סבירות.".
כך נקבע לעניין זה בע"א (י-ם) 4416/03 סעדיאן נ' מדינת ישראל (פורסם במאגרים, 22.3.04) (להלן: "עניין סעדיאן") פסקה 13:
"...מובן הדבר, שלא כל חקירה שאינה מבשילה לכתב אישום או כל כתב אישום שאינו מסתיים בהרשעה מצדיקים את חיוב המדינה בנזיקין. לשלב כזה טרם הגיעו המשפט והחברה בישראל. לפיכך, מבחני הרשלנות של התביעה - בהיבט הנורמאטיבי והאובייקטיבי של עוולת הרשלנות - מחייבים שלא להקפיד עימה הקפדה מלאה, שהרי אין חקירה מושלמת ואף לא יכולה להיות ציפייה מלאה ושלמה בנוגע לתוצאות ההליך הפלילי. בהקשר לכך העיר בית המשפט העליון, כי נקודת המוצא צריכה להיות בקיום האנטרס הצבורי להעמיד את העבריינים לדין.".
וכן בע"א (באר שבע) 62676-12-19 אליגויב נ' מדינת ישראל (פורסם במאגרים, 13.10.20) (להלן: "עניין אליגויב") פסקה 42:
"מתוך התשתית שנפרשה לפנינו, והממצאים העובדתיים של בית המשפט קמא – בהם לא נמצא יסוד להתערב - לא שוכנעתי כי היתנהלות המדינה הייתה רשלנית. העמדת המערערים לדין, בהתבסס על הודעותיו של המתלונן והראיות נוספות שנאספו, לא חרגה ממיתחם הסבירות הנזיקי. דברי המתלונן, לפחות בחלקם, קיבלו חזוק בראיות חיצוניות ועדויות השוטרים. כך, החלק של המפגש בו תקף דמיס את המתלונן במהלך האירוע ביום 10.5.2005 תוצפת וצולם. קיים היה "יש" ראייתי משמעותי.
ולעניין זה קשה למדיי לקבוע עקרונות ולהציב סייגים ברורים, באשר כל הפעלת סמכות או הפעלת כוח תלויות הן במשימה עצמה והן באובייקט, שכלפיו אה מופעלות [כך במקור – א.ר.ב]; כך, למשל, אין דומה מבחן הסבירות והציפיות לתוצאה בנסיבות של מניעת שוד, כשפעולות מאולתרות נעשות בהיתחשב בגורמים אשר לא תמיד ניתנים לשיקול על אתר - להבדיל ממקרה כמו זה שלפנינו, כשמדובר הוא בכפיית צו של בית המשפט, שביסודו הוא אזרחי, בין שני בעלי דין, כשהאחד מתריע על הנזק, העלול להגרם לו אם תופעל הסמכות שלא כדין.
צוין כי הם קראו לעבר המתלונן "מושחת, פושע, אנחנו נטפל בך ונראה לך". במהלך הובלת החשודים והמתלונן למטה על מנת לטפל בארוע, המשיכו החשוד והחשודה להמשיך להעליב את המתלונן וכן לצעוק על מנת לאיים או להרתיע את המתלונן, למרות בקשותיו החוזרות והנישנות של דוד אדרי.
לאור האמור, על אף שנראה כי התובע חווה את מצב הדברים בזמן הארוע כתקיפה של גדעון מסד כלפיו ומבלי להמעיט בכך, והגם שכפי שצוין לעיל היו פעולות חקירה נוספות אשר מן הראוי היה לבצען לשם מיצוי החקירה בכל הנוגע לחשד לתקיפת עובד ציבור, לא שוכנעתי כי בבחינה של מכלול הדברים, היתנהלות המדינה בכל הנוגע לעצם הגשת כתב האישום בעבירה של היתנהגות פסולה ואיומים, עולה כדי רשלנות, ולא שוכנעתי כי המדינה נקטה בהליכי החקירה וההעמדה לדין מתוך שיקולים זרים, ולא הוכח כי בוצעה עוולה של נגישה כלפי התובע.
סעיף-קטן (5) נועד למנוע מצב שבו ירחף מעל מי מהגורמים הנזכרים בסעיף, תוך כדי דיון משפטי, האיום של תביעת לשון הרע.
התובע היה משתמש בלשון בוטה ובאלימות מילולית כנגד השוטרים, הוא היה מקלל את השוטרים ומטיל עליהם אימה, וצועק בתחנה כי יגיש תלונה כנגד שוטר זה או אחר ומשבש את עבודת המישטרה.
. אבל יש השקה מסוימת בין שני, בין שתי הפעולות האלה,
ש: תראי מה שאת אמרת, יש את זה גם, זה שני דברים, שאת התנית קבלת קורס בפנייה למרכז האיבחון, למה אני מתאים בכלל, ובעצם מה שאת בעצם ניסית להגיד פה, שאני בעצם אני סיימתי דרכי בנושא שלי, במקצוע שלי,
ת: לא,
ש: זה מה שאת בעצם אמרת,
ת: ממש לא,
ש: ולבדוק אופציה אחרת,
ת: ממש לא, אני ביקשתי שאתה תלך לבדוק מה האפשרויות שעומדות בפנינו כדי לסייע לך..
...
סוף דבר
עולה מהמקובץ כי בכל הנוגע לאירוע בהוצאה לפועל, מצאתי כי ביחס לעבירת תקיפת עובד ציבור שנכללה בכתב האישום, החקירה לא מוצתה כנדרש והתובע נדרש למאמצים רבים עד לביטול כתב האישום.
בסוף הדבר שבסיכומיה ציינה המדינה כי: "תובענה זו שהחלה את דרכה עוד בשנת 1998 מגיעה לסיומה ועל כך שיש לברך תחילה".
לנוכח כל האמור, כהכרעה בתובענה, אני מעמידה את הפיצוי לתובע בגין עגמת נפש, בהתחשב אף במשך הזמן שחלף, על סך של 125,000 ₪.
התביעות האישיות כנגד הנתבעים 2 – 17 נדחות בזאת.