ערים אנו לטענת הנתבע לפיה התובע המתין תקופה ארוכה עד שפנה ללקוח, אולם לא שוכנענו כי יש בטענה זו, גם אם היא נכונה כדי להביא לדחיית התביעה בשל כך.
עדותו של התובע בכל הנוגע לחריגות הארוע עולה בקנה אחד גם עם גירסתו של מר ביטון חן, גיסו של התובע כעולה מתצהירו: "... בתאריך 5.3.20 בשעות הצהרים ינאי היתקשר אליי מאוד נסער. ינאי סיפר לי בצעקות שלקוח " הבריז " לו פעם אחר פעם שהוא קבע איתו פגישות והוא הבריז, לא ענה לטלפונים ועוד. ד. הוא התייעץ איתי לגבי אפשרות להגשת תביעה נגד הלקוח בשל העבודה שהלקוח שילו לו שכר חלקי בלבד על העבודה שביצע והוא מסרב לשלם את החוב עבודה העבודה שינאי ביצע... ה. כאמור במהלך שיחת האלפון ינאי התחיל לצעוק ולכעוס, את ינאי אני מכיר שנים רבות מעולם לא ראיתי אותו עצבני או כועס ובטח שלא באופן כזה לכן הייתי מופתע שכן זה לא אופייני לו. לאחר מס' ימים שמעתי כי ינאי עבר התקף לב. "
עיון בעדותו של מר ביטון חן מעלה כי תצהירו לא נסתר:
"אני זוכר את השיחה המאוד חריגה, אתה יכול לשאול אותי לגבי תוכנה אם זה יעניין
כמו כן, התובע הבהיר מדוע לא טען דבר גם במסגרת הגעתו לביקור רופא והסבריו מקובלים עלינו בנסיבות הענין כעולה מעדתו:" ש: תודה. "חולה בריא בדרך כלל, מלין על כאב בחזה מזה שעה אחרי ריצה קלה". איפה הלקוח? איפה העבודה, הלקוח לא בא לפגישה, התרגזתי, כעסתי, שום דבר.
יתר על כן אין במסמכים הרפואיים "אנמנזה סותרת", אלא לכל היותר "אנמנזה שותקת" או חסרה, בכל הקשור לארוע של היתרגזות חריגה בעבודה.
...
עם זאת התובע הבהיר בעדותו כי מצבו הרפואי לא אפשר לו לתת הסברים בנדון ואשתו היא זו שדיברה עם הרופאים נוכח מצבו ואנו מקבלים את הסבריו בנדון.
ערים אנו גם לטענת הנתבע לפיה מדובר באירועים שהינם במסגרת מתח מתמשך עם זאת, שוכנענו כי האירוע מיום 5.3.20 היה אירוע נפרד ובכל מקרה יש לראות בו נקודת שיא נוכח המתח שנוצר וזאת בהתאם להלכה פסוקה כי "מתח מתמשך" בעבודה אינו מהווה "אירוע" שכזה וזאת גם אם הוא השתרע על פני תקופה קצרה יחסית.
יפים לענייננו דבריו של בית הדין הארצי במקרה דומה, שם נקבע:
"לא למותר הוא לציין כי גם אם קיים ספק מסוים בדבר חריגות האירוע, יש למנות מומחה יועץ רפואי, וזאת לבל תנעלנה דלתות בית הדין בפני המבוטח על הסף, בטרם יבחן המומחה את שאלת הקשר הסיבתי בין האירוע בעבודה ובין האוטם המוחי (ראו עב"ל 481/99 המוסד לביטוח לאומי – מכלוביץ', פד"ע לח 461, 471 (2003)). לכך יש עוד להוסיף את סמיכות הזמנים בין האירוע שאירע למערערת בעבודתה, לבין מועד בוא האוטם המוחי בו לקתה. סמיכות זמנים זו גם היא מבססת בנסיבות המקרה את הפניית המקרה למומחה יועץ רפואי לקבלת חוות דעתו (ראו עב"ל 668/06 מינה גלפנד - המוסד לביטוח לאומי, מיום 22.10.07)"(עב"ל (ארצי) 14882-12-12 אסחק יחיא - המוסד לביטוח לאומי (10.11.14), בפסקה 13)
סוף דבר – ממכלול האמור ובשים לב לסמיכות הזמנים והפסיקות שפורטו ויתר הנימוקים שוכנענו כי התובע הרים את הנטל הנדרש כדי להוכיח את חריגות האירוע בנוגע לאירוע הלבבי משכך שוכנענו כי יש למנות מומחה רפואי לשאלת הקשר הסיבתי.