את זה הבנת?
כן.
הם עשו איתו שיחה חודשיים בערך לפני שקבלתי התקף לב, זה גם כתוב.
ע"פ הפסיקה, המבחן הנוהג להיותו של ארוע לבבי תאונת עבודה, הנו מבחן "הארוע החריג" או "המאמץ המיוחד". ארוע חריג יכול לגרום או לתרום לבואו של האוטם, כש"הכוונה למאמץ פיזי בלתי רגיל או מתח נפשי (היתרגזות או התרגשות) יוצא דופן אשר משמשים 'trigger' להופעת האוטם" (ההדגשה לא במקור) (דב"ע (ארצי) מו/0-139 דן יצחק – המוסד לביטוח לאומי, פד"ע יח 411 (1987); בג"ץ 1063/91 משה פפו נ' בית הדין הארצי לעבודה, פ"ד מה(4), 267 (1991)).
בתעודה, החתומה על ידי דר' ג'ריס גנטוס נרשם: "בדרך ללקוח פיתאום כאבים חזקים בבית החזה הזעות כאבי ראש". רק בגירסה המתוקנת לתעודה הראשונה, מיום 12.9.08, כחודשיים לאחר הארוע, נרשם לראשונה: "עקב לחץ בעבודה ולדבריו לאחר ויכוח עם לקוח מנתניה".
יא. פסה"ד של בית הדין הארצי בעיניין גנטוס אכן מדבר על כך שהעובד עבד בתנאי לחץ, וכי היה ויכוח ביניהם שקדם לאוטם, אלא שבית הדין הגיע למסקנה כי לא היה זה חריג לעומת ויכוחים קודמים, מה גם ש"גירסתו של המערער בדבר ארוע קשה של כעס והתרגזות כמתואר אינה מוצאת ביטוי באנמנזה כפי שנרשמה בתיקו הרפואי בבית החולים".
בפס"ד נוסף (דב"ע תש"ן (ארצי) 0-42 נתן מישורי – המוסד לביטוח לאומי,
פד"ע כ"א 436 (1990)) אמר בית הדין הארצי כי:
"ההלכה העולה והמתגבשת משורה ארוכה של פסקי-דין היא כי מתח נפשי ותנאי עבודה קשים המשתרעים על פני תקופה ארוכה, אף של שבועות, אינם מביאים לקשר הסיבתי בין העבודה לבין האוטם, כדי לקיים את התנאי "עקב העבודה" שבהגדרת "תאונת עבודה" שבחוק.
...
בנסיבות אלו, לא הוכח קיומו של אירוע חריג בעבודה ביום 17/1/13, ועל כן אין מנוס מדחיית התביעה.
סוף דבר:
התביעה נדחית.
משהגענו למסקנה כי לא אירע לתובע אירוע חריג בעבודה, ממילא אין מקום להעביר את עניינו למומחה רפואי, ולפיכך גם הפלוגתא האחרונה (ג'), מתייתרת.